ahojte, chcela som sa opýtať ako ste v rodine oznamovali ďalšie tehotenstvo.
Svokrovcom sme to už vlastne povedali, ale mojim rodičom a súrodencom ešte nie.. Neviem ako to mam povedať jednemu z bratov, keďže oni sa snažia o bábätko a nedarí sa im a my za ten čas už budeme mať druhé.. Strašne sa na naše ďalšie bábätko tešíme, ale ja stále premýšľam, že ako a kedy im to povedať. (Keď sme oznamovali prvé tehotenstvo, tak sa rozplakali a celé tehotenstvo sme sa nestretavali a cítila som sa ako keby som im ublížila).
Ďakujem za pomoc.
PS: dufam, že som to napísala, tak aby ste to pochopili 😀😀😀
@pribinak Keď mne je to strašne ľúto, že im sa nedarí. Ďakujem.
Ja som tak kamoške vravela, a to sa nám podarilo na prvý pokus. Oni sa snažia 10 rokov a nič. Tiež som sa bála, či to nebude necitlivé, ale zobrala to úplne opačne, veľmi sa z nás tešia, stále sa pýtajú, či je všetko v poriadku, chcú vedieť ako všetko prebieha a celkovo veľmi dobrý pocit. Že sa tešia z každého jedného bábätka 😊
ani my nemôžeme mať a dosť ma to zasiahlo keď svagrovci oznámili že čakajú bábätko ale oni za našu situáciu nemôžu tak sa tešíme s nimi, že je malý v poriadku a zdravý a užívame si jeho prítomnosť aspon takto, ked vlastné zatiaľ neprichádza 🙂
Ja by som to v tomto prípade oznámila cez rodičov, lepšie to spracujú bez vašej prítomnosti. Neskôr, keď sa stretnete a poviete im, tak to bude pre nich jednoduchšie.
Ja som nasim poslala foto zo sona -Ahoj babi a dedo. Sestre som to povedala a aj svokre.
Mozno by bolo lepsie,ak by si to vadim a surodencom povedala naraz.
Ja by som iba starsiemu dietatku obliekla tricko/ body s tym “ I’m gonna be a big brother, sister” a bude jasno. Potom len poviete, ze sa podarilo a kedy sa asi narodi. Ja to tak planujem, ked sa mozno podari nam druhe. Prve som dala dudlik v krabicke a foto z usg k tomu. Teraz takto. Ked nemozu mat, tak je to zial take smutne, ale rodenie deti u inych to nezastavi. Taky je zivot.
My sa snazime uz 4,5 roka...ono to naozaj boli, ked vsetky naokolo su tehotne raz uz aj druhykrat, rodia, deti im uz za ten cas co sa snazime chodia aj do skolky, atd...ked im to povies, niekde v hlbke ti budu zavidiet, hnevat sa na vsetkych preco oni stale nic a mozno si poplacu ale je to v poriadku...kazdopadne mne by viac ublizilo, keby mi to kamoska/rodina taji alebo oznami cez niekoho ineho. Kazdy normalny clovek vie, ze to boli, ze to trapi ale horsie je ked ti to este daju pocitit, ze viem, ze to mas takto...teda aspon ja to tak mam...
@kundiboo Správny prístup “ praj a bude Ti dopriate” určite sa dočkate ✊🍀
Ani nam sa nedari,ale nikdy som neplakala ani nesmutila,ked mali moji surodenci deti. Co su to za ludia,ktori nedopraju vlastnemu surodencovi a dokonca sa prestanu stretavat? Ja som sa tesila ako besna,ze budem mat netere,synovcov. Viem,ze kazdy preziva svoj smutok po svojom,no nenechaj si pokazit svoju radost. Normalne by som to oznamila bez okolkov.
Podľa mňa im povedz, ako to cítiš. Že si uvedomuješ, že je to nespravodlivé a že by si im to veľmi dopriala... Mne najviac pomohol taký prístup
@marca12 akože čo sú to za ľudia je podľa mňa prisilné. Nevieme, či jej napríklad pár dní predtým nezomreli dieťa v brušku... Mne napríklad bolo do revu, keď švagriná oznámila tehotenstvo na Vianoce. Brali sa pol roka predtým, na ich svadbe som práve krvácala, nejaký druhý tretí deň od spustenia potratu s prvým dieťaťom. A plakala som aj pár rokov neskôr, keď táto ich dcéra oslavovala 3.narodeniny, lebo mi prišlo veľmi smutno, že dcéra, ktorú som mŕtvy porodila 2 mesiace predtým, s nami nikdy narodeniny neoslávi. Nie je to o nedopriatí, ale o vlastnej bolesti. Slzy sú normálny a zdravý obranný mechanizmus.
Nuž, ja by som asi napísala správu. "Ahoj, som zas tehotná, ak všetko dobre pôjde, malé sa narodí vtedy a vtedy. Viem, že sa snažíte o bábätko a preto sa cítim rozpačito, a neviem, ako vám túto správu čo najvhodnejšie oznámiť, aby som vás čo najmenej ranila. Snáď mi odpustite, že je to len takto - cez písmenká. Jozefína" 🤷
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pozri, sú nešťastní, ale zatajovať to nemá zmysel. Oni potrebuju len čas, Aby sa s tým vyrovnali
Ty sa tes z vašej rodinky, oni sa s tým vysporiadajú a život pôjde ďalej