Ako ste to mali po počatí?

frida1990
28. máj 2023

Ahojte ženy, chcem si spraviť taký malý prieskum. Tie čo už ste mamkami alebo ste boli (prípadne ste teraz) tehotné, a snažili ste sa dlhšie, ako ste to mali po počatí? Vedeli ste hneď po počatí, že sa to podarilo, že je to tam? Ešte predtým, než sa to dá zistiť. Zaujímajú ma ako fyzické prejavy (cítili ste, že ste tehotné a skutočne ste boli, alebo ste nemali absolútne žiadne prejavy a napriek tomu sa to podarilo?), tak aj taký ten vnútorný pocit/intuícia - či ste vnútorne cítili že ste tehotné a skutočne to tak bolo, alebo ste tomu vôbec neverili a necítili sa tak a aj napriek tomu ste boli tehotné? Vopred ďakujem

lucia147852
28. máj 2023

Nie, ani jeden krát neviem, kedy sa to vlastne stalo. Nikdy som nesledovala ovulacne testy, ani sa nesnažila priamo cez ovulaciu. Proste sme to nechali tak. Vždy som robila test v čase, ked už boli riadne koľajnice a dovtedy som sa nás tým nezamyslala.

martyzpp
28. máj 2023

@frida1990 pri prvom synovi som to nevedela hned. Ale tyzden pred ocakavanou menstruaciou som uz vedela, ze je nieco inak. Citila som sa cudne, 4 dni pred menstruaciou bola uz slabucka ciarka, ktora silnela a syn ma teraz 4 roky ☺️. Pri druhom synovi, ktory nam vysiel na prvy sup, som to vedela okamzite. Samozrejme, ze som nemala nejake fyzicke priznaky, tie prisli po tyzdni, ale bol tam ten pocit. Po dvoch tyzdnoch uz boli na teste dve ciarky. Drobec ma skoro 2 roky ☺️.

sense
28. máj 2023

Ani jedenkrat som nic netusila ...

obleckodogymu
28. máj 2023

Hneď som to vedela ...resp. som tehotná prvý raz, čiže nebola som si istá,že je to "to", ale vedela som ešte dávno pred testom, že niečo je inak a niečo sa deje. Nafúknuté brucho 2 týždne? To som nemala v živote nikdy a ako človek čo veľa cvičí, som si to všimla ihned.tak isto sťahy vnútri úplne iné ako pred menzesom. Keď som si robila test, už som si bola skoro istá aký bude výsledok 🥰

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamuch321
28. máj 2023

ja som citila presny moment uhniezdenia a potom tahanie v brusku a ked neprichadzalo pms, tusila som, co sa deje 🙂 podarilo sa to na prvykrat 😀

thereisabear
28. máj 2023

My sme sa dokopy snažili asi 4 roky a polovicu mesiacov z toho som mala pocit, že sa podarilo a som tehotná. Z toho som bola 2x práve vtedy, keď som to nečakala.

gabym
28. máj 2023

@frida1990 ja som to vedela skôr ako sa test ukázal pozitívny

lvulik
28. máj 2023

Ovuláciu a všetko toto som si síce sledovala, ale myslela som, ze zrovna v ten mesiac sme to nestihli, lebo ovulácia prišla skôr a manzel odchádzal na služobnú cestu. Takze som to veľmi neriesila.. Asi den pred ms som cítila potrebu urobiť si test (ja som nikdy nenahanala duchov a netestovala zbytočne) a test bol pozitívny... 😊

ivangeline
28. máj 2023

1x nie. Potom vzdy ano.

marianarem
28. máj 2023

@frida1990 Ja som v prvom tehotenstve vedela uz tak 5 dni pred testovanim, ze sa nieco deje. V druhom vobec, to som si len uvedomila, ze uz akosi dlho nechodi ms. Ale manzel to akosi citil. Ked som mu ukazala pozitivny test, tak jeho reakcia bola, ze "ja som to vedel" 🙂 A vraj mal ten pocit uz rovno pri pocati.

andrea78
28. máj 2023

@frida1990 1. krat som nepocitovala nic zvlastne, len som dufala. 2.krat som myslela, ze som tehotna, test pri meskani opakovane negativny, dostala som menzes ( mam nepravidelny cyklus), no ked po 3 dnoch skoncil, bolo mi stale zle, na zvracanie, zvracala som ci rano, ci den, ci vecer, nonstop nevolnost. Vtedy mi napadlo, ze to skusim otestovat a pozitivny, bola som predsalen tehotna.

domak2
28. máj 2023

Prvý krát vôbec, to som si myslela ze som prechladla, lebo som v kuse curala 😅 A druhy krát som si zrazu potrebovala poobede zdriemnut co bezne nerobím a predtým nez som zaspala ma zaplavil taky krásny pocit pokoja. A to u mňa tiež bezne nie je 🤣 Odvtedy už som ho nemala, syn je ako tornádo. Plus druhé tehotenstvo som cele pregrgala, už týždeň pred testom to začalo, to som si zas myslela ze som niečo pojedla.

danushiiik
30. máj 2023

@frida1990 ano pri oboch som tusila. Pri prvom tehu som sa zobudila nadranom okolo 5 strasne spotena, merala som si bazalnu teplotu a ta mi v to rano vyskocila vysoko hore, tak som si isla urobit hned test a uz som aj vedela ze bude pozitivny. Pri druhom tehu som tusila ze by sa mohlo zadarit, mali sme sex pred aj po ovu v ten mesiac, a tak som nejako ocakavala tie 2 ciarky a aj boli presne 10 dni po ovulacii test uz pozitivny, aj digitalny

zuzuliatko18
30. máj 2023

My sme čakali na dieťa dlho, takže mi ani nenapadlo, že som v tom. A zmenilo sa to, že som bola príšerné unavená. Dávali sme s mužom pravidelne také trojdňové poznávacky rôznych miest a na tejto som stále zaspával, v MHD, nevládala chodiť toľko, čo moji rodičia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre