Ahoj zeny . Som 9+4tt . 3 tehotenstvo o 2 babenka som prisla. Odvtedy co som na tehotenskom teste zbadala + sa velmi tesim no neviem sa zbavit akehosi strachu ze moze sa cosi s prepacenim posrat… Dnes som bola na urgente ze som si na toaletaku nasla slaboruzovy vytok doktorka ma skontrolovala povedala ze vsetko v poriadku🙏❤️ Chvalabohu. Fasovala som injekciu dicynone a progestanelle200 a ascorutine.. mate niekto skusenost? Ako sa zbavit strachu?
@19monika19 ani ja nijak a to som potratila “iba” raz..mala som strach dokonca, ale nie taky, že by ma až obmedzoval..ale obavy boli a taktiež chvíľky kedy som si poplakala, že sa bojím..pomohlo jedine si opakovať, že sa to neda ovplyniť, vyplniť kvalitne čas a dúfať, že všetko bude dobre..2. Tehotenstvo dopadlo úspešne..držím palce ps. Keď budem tehotná znovu ak sa podarí, strach bude prítomný opäť zas raz
No nijak
O druhe dieta som prisla tiez, v 5mesiaci. Syna som donosila velkym odhodlanim a bojovala som jak drak . Strach bol stale, to nepreslo
@19monika19 bude to narocne, uplne ta chapem, hlavne tento prvy trimester ale za seba viem, ze potratit sa zial da aj neskor. Treba len verit, zamestnat si hlavu, preckat to. Ak si mala medzitym aj nejake vysetrenia urobene, zistene dovody preco sa to deje, tak skusit „robit nieco inak“, preventivnu liecbu. Prezivam momentalne po potratoch to iste, doslova sa trasiem ako mam ist na utz 😔
Ziadno, musíš len veriť že bude všetko v poriadku. Tehotná som bola 4x , dieťa mám len jedno
Nijako.Bohuzial cele dalsie teh.som sa akokeby bala tesit,keby to nedopadlo dobre.Nastastie dopadlo a potom som si dcerku uzivala naplno.
Toho strachu sa asi nedá zbaviť :/ bála som sa veľmi, ale stále som dúfala....moc držím palce, nech všetko dobre dopadne!
@linda5678
Ano prve dve straty boli na zaklade toho ze som pocas tehotenstva dostala toxoplazmozu polroka na to som otehotnela lebo vraj uz mam vsetko v poriadku co sa tyka toxoplazmozy a co cert nechcel v 10 tyzdni nebilo srdiecko taktiez nedoliecena toxo… teraz je to odvtedy 1a pol roka protilatky mam vybudovane manzel ma spermiogram vyborny ja ovulaciu pravidelnu som uz nestastna z toho… co sa zas serinka… ale vdaka Bohu ze babanko je v poriadku
Nedá sa zbaviť strachu. Pri ďaľších tehotenstvách som tŕpla až do konca. Dokonca ani výbavu som nekupovala s predstihom, nechávala som to na poslednú chvíľu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nijak. Po dvoch MA som si povedala, že uverím, až keď uvidím. Uvidela som 2x a strach o deti sa nestratil 🙂