Ako ste sa cítili mesiac do pôrodu?

lenka1900
19. okt 2024

Ahojte mamičky alebo budúce mamičky 🙂
Chcela by som sa spýtať ako ste zvládali tehotenstvo mesiac pred termínom?? Aké boli vaše pocity, kondička a tak. Tým, že mi vychádza termín koncom Januára, premýšľame čo na Silvestra. Či ešte zvládnem nejaký výlet do hôr (nie lyžovať samozrejme, len tak na prechádzku, relax) alebo už budem rada, že som aj doma… 🙂))
Prvé tehotenstvo tak vooobec netuším. Ďakujem!

evcagabi
19. okt 2024

Ja som bola v 9m v tych najvacsich horucavach a mala som dni, kedy som zvladala vsetko od nakupov, prechadzok az po domacnost a socializovanie sa a potom aj dni, kedy som prechadzku po jedlo povazovala za vrchol dna 😅

evcagabi
19. okt 2024

A popravde, od bytu som sa velmi nechcela vzdalovat lebo som kazdy den mala pocit, ze uz to pride tak som nechodila ani na chalupu lebo co ak by to doslo a do porodnice to bolo odtial daleko 😅 na vylet do hor by som mesiac pred terminom nesla, to mi odporucala aj moja dr

gejb
19. okt 2024

@lenka1900 mne bolo hrozne. Tak ma boleli kríze akoby ma seklo, skoro som nevychádzalo z bytu. Chodila som len ak bolo treba ísť niekam a jedine autom. A do toho aj pichanie v slabinach a únava lebo som v noci nemohla spat .no proste cele zle.. odratavala som dní do pôrodu. 🙈

cucoryedka
19. okt 2024

@lenka1900 ja som tretorodicka po 12 rokoch, mam 6t do porodu, pred mesiacom sme kupili dom, prerabame - takze chystam co treba, malujem steny (sice rychlost a svih uz nedavam, ale mne to kryje lepsie ako manzelovi), deti v skole ma nechcu pustit, ze pani ucitelka ma okrem svojich deti aj tie skolske ... no co Ti poviem ... ked chcete vylet, chod, poznas seba, vies co citis, cerstvy zdravy vzduch je najlepsi liek ... ale vsetko ma svoju mieru, cize trrba vylozit nohy, ulavove polohy na chrbat a krize, a dobre storno, ak nehnutelnost na horach nie je Vasa 😊 ps: muz ide na sluzobku do IT teraz, a ja mam tolko energie, ze by najradsej nasadla k nemu, len co s tymi nasimi velkacmi 🤣 vela pohody mamina ❤️

lucia13022023
19. okt 2024

Posledny mesiac pred pôrodom som si ani neuvedomila, že už som tak blízko pôrodu. Prerabali sme, chodili sme na túry, chodila som cvičiť, aj na svadbách dvoch som bola. Na prelome ôsmeho a deviateho mesiaca aj na dovolenke 🤣 až keď mi doktorka vravela, že už môžem kedykoľvek rodiť, že je všetko ok a pripravene, mi tak trklo ze aha ozaj už som v 39tt🤣 a od vtedy do 41tt to išlo nenormálne pomaly a vsetko na bolelo.

kikusenka1
19. okt 2024

Ja som rodila v lete obe deti keď som už mala jedno chodili sme sa kúpať, po výletoch a tak... nepochopil by ze nevládzem a budeme doma. Pri prvom sme sa sťahovali mesiac pred pôrodom tak som maľovala byt q drhla všetko...

diewcatqoo
19. okt 2024

Prve som rodila na Silvestra a tam som bola posledne 2 mesiace totalne KO. Hrozil mi predcasny porod, tak som musela lezat od cca polky 6. mesiaca a uz som sa tak nejak opustila, tak som nedavala tie posledne tyzdne totalne nic a vsetko ma bolelo. Ledva som vysla par krokov do obchodu.
Druhe som rodila tento rok v juli a posledny mesiac som myslela, ze umriem kvoli tomu teplu. Ale co sa tyka kondicky, tak som bola na tom ovela lepsie ako v prvom tehotenstve. Uplne do konca tehotenstva som davala cca 10 tisic krokov denne. Este v predpokladany den porodu som si vysliapala turu na hrad - o dva dni na to som porodila. Podla mna to, ze som sa neopustila a hybala sa do konca, malo vplyv na to, ze porod bol relativne lahky.
Vylet by som kludne naplanovala, ale nie nejako daleko od bydliska a od porodnice. A pre istotu by som mala v aute hodenu tasku do porodnice, keby nieco. Ono sa to na konci tehotenstva moze vzdy zvrtnut velmi rychlo - jednu hodinu sa citis ok a potom ta sekne alebo nieco a si nepouzitelna. Nehovoriac o tom, ze mozes v podstate kedykolvek porodit.

mimikarol
19. okt 2024

Ja som bola rada že som zvládla trasu gauc-wc. Pamätám sa že som pozerala z okna a závidela som ľuďom že vládzu chodiť

ronie338
19. okt 2024

No ja v pohode nebehala som ale prechádzky v pohode. Ale sesternica so staršou na bicykel, korčule aj dva týždne pred pôrodom. Každý ako sa cíti. Ja som ale na konci mávala aj migrény ale inak som fungovala. Len na grulovku som sedela pod ceresnou a všetci okolo robili. Ale ja som v tu noc porodila.

leidin
22. okt 2024

Ja to mam stale rovnako. bud sa nevyspim, takze polku dna lezim, alebo je mi na vracanie od nicoho alebo niecoho a vsetkeho…a ked je pekne a taha ma von tak ma zacne boliet brucho, niekedy to boli aj ked lezim, proste sa nejak natahuje, kruti a citit to prilis. Niekedy to spusti jedlo s pohybom. Niekedy sa mi tazko stoji, obcas mi trpnu koncatiny, prsty, kruti sa mi hlava. Beriem vsetky mozne doplnky proti tomu a nic z toho. Boli tazsie mesiace do polky tehotenstva kedy som proste nedokazala pohnut prstom a hnila som zaziva. Unava, denny slofik poobede. Proste som tak napoly funkcna, urcite nie na nejaky vylet. Povedala by som, ze take priemerne prechladnutie alebo pms su oproti tomu skor benefit do produktivity.

snowflakenel
22. okt 2024

Mesiac este v pohode,,nepribrala som velmi,,cize hybala som sa,,starala o domacnost,,normalka. Ryzden pred porodom som ale riadne zlenivela. Zalezi velamod tvojej predchazdajucej kondicie. Pozn jednu, ktora chodila.aj cvicit, jasne, ze.ziadna kilturistika, no oma bola.zvyknuta...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre