Ako si zachovať pozitívne myslenie v tehotenstve?

zebra22
12. júl 2024

Ahojte, odkedy viem, že som tehotná mám stres či je/bude všetko v poriadku. Prvé dva týždne od zistenia po prvú kontrolu boli extrémne dlhé a iba som sa modlila aby bolo všetko OK. Na kontrole vyzeralo všetko tak ako má spolu s bijúcim srdiečkom. Ďalšiu kontrolu mi pani Dr. dala o viac ako mesiac a to som hneď vedela, že bude problém tak dlho vydržať.🙈 Takmer dva týždne od prvej kontroli mi ostalo celkom pozitívne myslenie a snažila/snažím sa hovoriť si, že je všetko určite v poriadku. No ako
Čas plynie a od prvej kontroly už je dlho a do ďalšej tak isto dlho začínajú ma opäť prepadať negatívne myšlienk, ktorým sa však chcem a snažím vyhýbať. Je to však ťažké. Som človek, ktorý má rád istoty a som skôr pesimista… Rovnako ma desí fakt, že v týchto začiatkoch tehotenstva netuším ako mám vedieť, že je všetko v poriadku. Dve kamarátky mi povedali, že by som vraj cítila keby niečo v poriadku nebolo.. no neviem. Preto vás prosím o akékoľvek rady čo pomohlo vám, či vašim kamarátkam. Ako zachovať pokoj, pozitívne myslenie, ako prečkať dlhé týždne do kontroly a ako nestresovať pri každom pichnutí v bruchu. Vopred veľmi pekne ďakujem.🙏🏼

anajka266
12. júl 2024

@zebra22 jednoducho-nastavit sa,že : čo ma byt,to bude. Príroda si všetko zariadi tak,ako má. Stresovanie si nechaj na neskôr,ked uz dieťa bude na svete

kolobezkabicykel
12. júl 2024

@zebra22 ja som to mala podobne ako ty. Vzdy som čakala na kontrolu a v deň kontroly som bola najspokojensia. A na druhy deň zase strach a obavy. A potom som pochopila, že takto fungovať, to nie je dobre pre bábätko. Tak som sa snažila robiť si program, veľa čítať, proste sa nejak zamestnať. Veľa som sa jej prihovárala a tešila sa na ňu. A je pravda, že som vedela, keď je niečo zle. Vlastne tak sa aj narodila. Neboj sa. ❤️ Aj keď to sa ľahko hovorí. Kedykoľvek môžeš napísať ak bude potrebovať podporu. 🙂

zebra22
autor
12. júl 2024

@kolobezkabicykel ďakujem veľmi pekne za príjemný a milý komentár.😊

pet888
16. júl 2024

@zebra22 tiez si myslim,ze najlepsie si nastavit mysel,ze co sa ma stat,sa stane a je to urcite pre nejaky vyssi dobry dovod..nech to dopadne akokolvek..pre niektore zeny je tehotenstvo naozaj to najtazsie obdobie v zivote a nie vsetky to vedia pochopit,kazda mame svoju cestu a moc ti drzim prsty,nech ta tvoja skonci tym najstastnejsim koncom✨

michaela329
16. júl 2024

Jednoducho to neovplyvníš... môžeš robiť všetko najlepšie ako vieš, ale sú veci, ktoré jednoducho nikdy nebudeme mať pod kontrolou. Cítiť môžeš jedine ak Ti príde nejako fyzicky zle, príde krvácanie a kŕče - vtedy choď samozrejme k Dr alebo na pohotovosť. Ale to ostatné musíš jednoducho prijať tak, že nie všetko vieme ovplyvniť 🤷 Ja som sa pri prvom tehotenstve cítila skvele, tešila sa a až do morfo sona som si nemyslela, že by to mohlo zle dopadnúť. No dopadlo to hrozne. Teraz som po roku opäť tehotná a už tak v pohode teda nie som 🤦 No už viem, že to na mne nestojí a musím veci brať tak, ako sa vyvinú - len dúfať v to najlepšie.

ivka2112
16. júl 2024

@zebra22 neviem poradit, pretoze ja som uplne rovnaka🙈🙈🙈

zebra22
autor
25. júl 2024

@pet888 ďakujem moc moc moc🙏🏼

zebra22
autor
25. júl 2024

@michaela329 ďakujem a veľmi ti držím palce.🙏🏼

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre