Ahojte, odkedy viem, že som tehotná mám stres či je/bude všetko v poriadku. Prvé dva týždne od zistenia po prvú kontrolu boli extrémne dlhé a iba som sa modlila aby bolo všetko OK. Na kontrole vyzeralo všetko tak ako má spolu s bijúcim srdiečkom. Ďalšiu kontrolu mi pani Dr. dala o viac ako mesiac a to som hneď vedela, že bude problém tak dlho vydržať.🙈 Takmer dva týždne od prvej kontroli mi ostalo celkom pozitívne myslenie a snažila/snažím sa hovoriť si, že je všetko určite v poriadku. No ako
Čas plynie a od prvej kontroly už je dlho a do ďalšej tak isto dlho začínajú ma opäť prepadať negatívne myšlienk, ktorým sa však chcem a snažím vyhýbať. Je to však ťažké. Som človek, ktorý má rád istoty a som skôr pesimista… Rovnako ma desí fakt, že v týchto začiatkoch tehotenstva netuším ako mám vedieť, že je všetko v poriadku. Dve kamarátky mi povedali, že by som vraj cítila keby niečo v poriadku nebolo.. no neviem. Preto vás prosím o akékoľvek rady čo pomohlo vám, či vašim kamarátkam. Ako zachovať pokoj, pozitívne myslenie, ako prečkať dlhé týždne do kontroly a ako nestresovať pri každom pichnutí v bruchu. Vopred veľmi pekne ďakujem.🙏🏼
@zebra22 ja som to mala podobne ako ty. Vzdy som čakala na kontrolu a v deň kontroly som bola najspokojensia. A na druhy deň zase strach a obavy. A potom som pochopila, že takto fungovať, to nie je dobre pre bábätko. Tak som sa snažila robiť si program, veľa čítať, proste sa nejak zamestnať. Veľa som sa jej prihovárala a tešila sa na ňu. A je pravda, že som vedela, keď je niečo zle. Vlastne tak sa aj narodila. Neboj sa. ❤️ Aj keď to sa ľahko hovorí. Kedykoľvek môžeš napísať ak bude potrebovať podporu. 🙂
@kolobezkabicykel ďakujem veľmi pekne za príjemný a milý komentár.😊
@zebra22 tiez si myslim,ze najlepsie si nastavit mysel,ze co sa ma stat,sa stane a je to urcite pre nejaky vyssi dobry dovod..nech to dopadne akokolvek..pre niektore zeny je tehotenstvo naozaj to najtazsie obdobie v zivote a nie vsetky to vedia pochopit,kazda mame svoju cestu a moc ti drzim prsty,nech ta tvoja skonci tym najstastnejsim koncom✨
Jednoducho to neovplyvníš... môžeš robiť všetko najlepšie ako vieš, ale sú veci, ktoré jednoducho nikdy nebudeme mať pod kontrolou. Cítiť môžeš jedine ak Ti príde nejako fyzicky zle, príde krvácanie a kŕče - vtedy choď samozrejme k Dr alebo na pohotovosť. Ale to ostatné musíš jednoducho prijať tak, že nie všetko vieme ovplyvniť 🤷 Ja som sa pri prvom tehotenstve cítila skvele, tešila sa a až do morfo sona som si nemyslela, že by to mohlo zle dopadnúť. No dopadlo to hrozne. Teraz som po roku opäť tehotná a už tak v pohode teda nie som 🤦 No už viem, že to na mne nestojí a musím veci brať tak, ako sa vyvinú - len dúfať v to najlepšie.
@michaela329 ďakujem a veľmi ti držím palce.🙏🏼
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zebra22 jednoducho-nastavit sa,že : čo ma byt,to bude. Príroda si všetko zariadi tak,ako má. Stresovanie si nechaj na neskôr,ked uz dieťa bude na svete