Ahojte, mám v práci kolegyňu, ktorá sa do všetkého príliš stará a všetko sleduje...doslova, že pijem len jednu kávu denne alebo že si keď má niekto meniny nedám víno, hoci viacerí nepijú...a teda vytrubila doslova všetkýmv práci, že som tehotná už keď som bola ešte len v prvom mesiaci, dokonca aj vedúcej a vedúcej vedúcej... Nikomu som to pritom neoznamila a túto tému opakovane otvárala pred ostatnými kolegami a zakaždým som ju upozornilanech prestane riešiť moje osobné veci, nech mi s tým dá už pokoj .. je to choré, a teraz sa zasa dozvedám, že keď nie som v kancli tak rieši s ostatnými kolegami aj z iných kancelárií to, že som tehotná a to, že prečo im to neoznamujem, až mi je to choré napísať, ale riešila s ostatnými, že som sa jej zdala jeden deň smutná (vôbec som nebola a už si myslím, že je to len zámienka ako zase strkať nos do cudzích vecí) a teda, či je všetko s mojím dieťaťom v poriadku.. je to choré, ja už neviem ako reagovat, neznasam ked sa niekto stara do mojich osobných vecí,som viac introvert a ked mi niekto nie je blízky,tak prečo by som mu mala hovoriť o mojich osobných veciach a ešte takýchto citlivých? Ako by ste to riešili? Kašlali by ste nato, alebo jej mám už fakt zase niečo povedať keď budeme osamote? Veľmi sa ma dotklo, že sa niekto opovazi riešiť takéto veci co sa týkajú zdravia dieťaťa a ešte v skorom štádiu tehotenstva.... Ďalší stres nepotrebujem, dosť ho mam zo samotnej práce a nie ešte toto riešiť.... Ďakujem za vypočutie rady
Uff, tak to je priserna zenska, to si ani neviem predstavit.. na takych plati asi len poriadne sprdnut. Nedusila by som to v sebe...
@pribinak preto že nepijem uz kávu len sem tam, na oslave mi ponúkala víno a nedala som si, ale vravela som, ze este budem šoférovať...dokonca aj, že chodím zrazu k lekárom riešila, lebo predtým som nechodila... nikomu som to nevravela nic,ona to stále vytahuje a teda hovori to ako hotovu vec.. plus máme po svadbe a asi aj zato si to mysli... Ked som jej raz uz raznejsie povedala, ze je to moja osobna vec tak mne uz nic nepovedala, ale už asi 5x to vravela ostatnym ked som nebola akurát v práci, stále sa to potom dozvedam od inej kolegyni
@la_dolce_vita ja vlastne to uz nemam ani komu povedat potom lebo to všetkým vytrubila a predsa len tehotenstvo je hakliva vec, mala som rozne zdravotné veci a bojim sa aby bolo všetko ok a toto mi na kludnej psychike nepridava, je mi fakt do placu z toho....
Písomne oslov šéfku, aby s ňou riešila, že si nezelas, aby riešila tvije sukromne veci s ostatnými
Autorka, ja ta samozrejme chapem a preto sa bran. Normalne by som jej povedala svoje, co si to vlastne dovoluje a ze si to neprajem! Ja som mala obvodnu lekarku, ktora bola manzelka mojho sefa a tiez mu to vytarala hned na zaciatku, pretoze som bola chora a kvoli liekom som ju informovala, ze asi som tehotna... ale v tomto pripade som to riesit nemala ako. Moja lekarka + sef, fakt super kombinacia 🙂)
Písomne oslov šéfku aj personálne oddelenie, že žiadaš, aby bolo okamžite zastavené šírenie osobných informácií danou osobou. A danú kolegyňu mailom informuj, v kópii na šéfku a perosnálne, že ak okamžite neprestane, začne to s ňou riešiť advokát a inšpektorát práce ako mobing (šikana od kolegu).
Môžeš jej dať ochutnať jej vlastnú "medicínu"👿😁 povedz,že si počula,že má psychické problémy,milenca a že ťa mrzia aj jej exekúcie (alebo čokoľvek iné😁🥴) a sleduj jej reakciu...a samozrejme,rieš to s nadriadeným (to jej tiež povedz)☝️
Oznámila si písomne tehotenstvo v práci? Keď už to vedia aby sa ťa nepokúsila vyštvať.
Nechápem ako to chceš riešiť....o tvojom tehotenstve už vedia všetci, kludne to písomne oznám a jej povedz že je to veľmi nepríjemné ak takúto vec rieši za teba, lebo si to v prvom trimestri nechcela hovoriť nikomu iba blízkej rodine.....ale už by som to neriešila, čo sa stalo to sa stalo, máš za kolegyňu hlupaňu.....
Ďakujem pekne za rady, budem to budúci týždeň riešiť, asi skúsim ešte poslednýkrát s ňou osobne a posledný krát ju upozorním, že ak neprestane tak to budem riešiť cez vedúcu a personálne... Hoci nikdy nie sme v kancelárii sami, ale zase ona o mne roztrubuje veci pred doslova celým oddelením, tak je asi jedno aj keby to poviem pred inou kolegyňou v najhoršom... Ďakujem ale za pochopenie, nevedela som, či to lenne príď nenormálne a som vzťahovačná alebo by ste to aj vy brali takto podobne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Odkiaľ vedela tvoja kolegyňa že si tehotná?