Ako sa vám podarilo rozdýchať rôzne paniky pred pôrodom?

20. júl 2024

Čaute baby, som asi 3 t pred pôrodom druhého bábätka. Prvého syna máme už 3 ročného, z druhého sme sa veľmi tešili. Všetko išlo hladko, prvé tehu som mala pekne, toto druhé je o niečo ťažšie ale zas bez väčších komplikácií a stále som si ho vedela užívať . Obe deti sme počali bez problémov na prvý šup , obe sú ( klop klop klop) zdravé, nepreferovali sme ani pohlavie ani nič len sme sa tešili aj v tehotenstve aj po narodení. Prvý pôrod sekcia takže idem aj do druhej sekcie. Syn je úžasný, nikdy sme nemali ani problémy ani choroby , žiadne depresie, nič proste synator je doteraz spachtos , vieme pri ňom oddychovať, babky fungujú so stráženim a užívajú si to, ja som si pri prvom dorobila kvalifikáciu dokonca, proste človek povie že Happy to žena a decká a manžel. Celý čas som sa tešila ako synovi dáme súrodenca, je veľmi kontaktný a priateľský , rozplýval sa vždy nad bábätkami , proste to bolo taká pekná predstava že jeeej bude mať sestričku ... Ale teraz pár tyDnov pred pôrodom mi asi sibe alebo čo a začala som sa na to pozerať inak..a hovorím si , do kelu , on bude mať sestričku .. už sa mu nebudeme vedieť venovať, čo keď to nezvládneme, môj citlivý chlapček ostane bez tej pozornosti, veď deti bývajú diametrálne odlišné , čo keď krpana bude iná, náročná, nespava...a milión veci .. viem že na to sa nedá pripraviť ale niekedy sa priatihnem pro myšlienke čo sme to dopustili..? Prečo sme to synovi urobili ? Dokážem vôbec milovať ďalšie dieťa , a neublížit ani jednému ? Mali ste niečo také , že ste to akoby oľutovali alebo neviem ako to povedať ?

autor
20. júl 2024

Ešte dodám že ani z pôrodu ani zo zotavovania nemám nijaku traumu, zotavenie bolo super, bez komplikácií bolesti proste neviem prísť na niečo čo by bolo pre mňa strašiakom alebo tak... Len ma desí že keď teraz mám takéto myšlienky, čo bude potom ? Bojím sa aby to neboli začiatky nejakej poporodnej depresie aj keď naozaj nemám na ňu nárok všetko je ok...racionálne...

janinah
20. júl 2024

Rozduchat a rozdychat sú dve docista odlišné veci...

anketkarka
20. júl 2024

Neviem či si videla scénu z Tom &Jerry, kde Tomovi sedí na pleci akoby diablik Jerry a na druhom pleci anjelik Jerry. Toto čo si opísala Ti hovorí ten diablik. Nechaj prehovoriť aj anjelika. Ten Ti bude hovoriť tú pozitívnu verziu budúcnosti. Človek je zodpovedný za svoje myšlienky. Je ich pánom. Tak tie zlé odožeň a začni sa tešiť na tie pekné. Je to na Tebe. Nebuď otrokom svojich zničujúcich myšlienok a vytvor si tie pekné a radostné. Bábätko to cíti. Láska sa medzi deti nedelí. Láska sa násobí. Keď budeš pozitívne naladená všetko pôjde hladšie. Predýchaj sa do pokoja a radosti z toho, že budete štyria.

lunita91
20. júl 2024

Prežívam niečo podobné. 38. týždeň, už mi začína byť "dlho". Mám 3 r. dcéru a teraz čakám chlapčeka. Mám podobné pocity ako ty, včera som strašne plakala pre úplné hlúposti, rozmýšľam nad tým, či to nebola chyba sa na toto dať, aký bude malý, či sa znesú, ako to celé zvládnem. Ale som si uvedomila jednu vec: 9. mesiac je búrka hormónov a človek už až tak racionálne neuvažuje. Podľa mňa obavy sú normálne. Verím však tomu, že keď uvidím to malé bábätko a vezmem si ho do náručia, všetky strachy a obavy pominú. Držím palce, kľudne mi napíš, ak ti bude ťažko, nejako sa navzájom podporíme...🙂

wella47
20. júl 2024

Prečítajte si knihu Čakáme druhé dieťa - je tam pekne vysvetlené,že v srdci máte dostatok lásky pre viacej detí,nie len pre jedno. Mám dve deti a obe ľúbim.Ale na začiatku som si tiež kládla otázku,či bude aj druhé ľúbiť tak ako prvé.😊A pre dieťa je dobré mať súrodenca,podľa mňa je neprirodzené,aby dieťa vyrastalo samo.Pripravte sa na to,že sa aj pohádajú,ale ich vzťah treba formovať už od malička - už od bruška.Staršie dieťa prirodzene zapájať do starostlivosti o mladšieho súrodenca. Keď mladšie bábo bude spať,venovať sa staršiemu, aby nežiadlil.Je dobré mať súrodenca,nebudú v živote sami 😊,keď sa vy ako rodičia raz pominiete.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre