Ahojte,ani neviem kde začať. Tak mame dve deti a zistila som že som tehotná aj napriek užívaniu antikoncepcie.Mame byt s dvoma spálňami a menšie auto . Manžel povedal že nechať si ho nebude dobrý nápad ale nechá to na mne. Lebo že keby že zostalo tak musíme nájsť väčší byt a tým aj viac platiť mesačne nájom a nové auto . A teraz nám to mesačne vychadza akurat a potom by sme museli davat pozor kde čo kúpime minieme… a tiež že on ma 43 rokov tak už ani ten vek neni dobrý keby že to boli pred 4-5 rokmi tak v pohode. V pondelok mám termín u doktora a mám sa rozhodnúť dovtedy a ja neviem čo robit , v týchto veciach ma pravdu len neviem či by som to zvládla dať ho preč…
Však choď, aspoň budeš do konca života ľutovať. Nepochopím ako sa môže toto niekto pýtať. Rozčuľuje ma to a to ani s vami nič nemám.
A co takto postarat sa o to dieta, ked uz je tu? Ja beriem, ze ste to neplanovali a tam si mozes vymslat dovody preco zaco nie, ale ked uz je tu, tak ta mal muz podporit a nie ze, ze to necha na tebe, ale on nechce🙄🙄🙄🙄🙄tak sa mal lepsie chranit (alebo ist ba vazektomiu), ked to mal "take jasne od zaciatku"🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨
Tvoj muž všetko hodil na teba. Takže príklad ak by si sa rozhodla pre potrat dúfam že nie tak bude to tebe vyčítať že TY si sa tak rozhodla. Za mňa zbavil sa zodpovednosti za rozhodnutie čo urobiť.
nie, tvoj muž nemá pravdu. Tvoj muž by mal pravdu, keby povedal, že si ho určite necháte a on sa postará, aby zvýšil príjem. Vtedy by mal pravdu. A nie, že všetko hodí na teba a potom o pár rokov ti to všetko bude vyhadzovať na hlavu. Či si to dieťa necháš alebo nie, stále budeš len ty na vine, lebo to bolo iba tvoje rozhodnutie.
Mám zabiť vlastné dieťa?
Môžeš, ak chceš.
🤦
Ja nechapem ako vobec mozes uvazovat nad potratom. Ved uz v tebe zije clovek. A potom ides na modreho konika, ty zena po 40tke a pytas sa, ako sa mas rozhodnut? najsmutnejsie je ze i tvoj manzel rozmysla podobne. Ty sa nemozes rozhodovat o zivote niekoho ineho, zivot ma, tak nech ho zije. Tvojou ulohou je byt dobrou mamou a tvoj muz ma byt dobrym otcom. Zacnite si vazit zivot.
43 ? aj dosť... koľko rokov máš ty?
A tiež som nenapísali že do pôrodu musim chodiť do prace a potom hneď tiež ako sa narodí tak mesiac od pôrodu musim ist znova aj som mu povedala že mne to nevadi že pôjdem do prace stále chodiť ale on hovoril že aj tak nám to nebude vychádzať ,chodím na 50% viac sa mi nedalo pri deťoch lebo nemáme ich komu dať tak chodím v noci a nepotrebujeme niekoho na stráženie cez deň…
@deti95060810 38
38... ešte ako tak.
ja by som si bábo nechala, však aj tak nevieš ako tehu skončí... koľko teoht. skončí potratom.
na 100 perc. si tehu? vieš keď si brala antik.
Len tak zo zvedavosti …..ty pracuješ ako čo?
Čo mu na to neodpovieš aby si našiel lepšiu prácu a bude všetko vychádzať? Neoplodnila si sa predsa sama tak nechápem prečo by si sa mala rozhodovať len ty.
@deti95060810 Ano som test vyšiel pozitívni.
@pribinak v továrni vo výrobe…
@januska12323 prácu ma dobrú, lepšie platenú by nenašiel len tak rýchlo.
Mne sa rozhodnutie tvojho muza zda absolutne normalne a vhodne z toho co si napisala. Nechapem co je tu zase sa zlet furii. Povedal svoj postoj ale konecne rozhodnutie je na tebe ako na zene. Nechapem s cim mate problem zeny.
prepáč, ale 43 ročný chlap, ktorý nevie zabezpečiť poriadne rodinu, kde žena, keď otehotnie musí po mesiaci utekať do práce, to pre mňa nie je chlap. Veď v 43. rokoch už musí mať niečo za sebou. Cca 20 rokov odrobených preboha. Nejaká tá kariéra už musí byť. To ako vážne by si chcela od mesačného dieťaťa utekať do práce?
Bez urážky, som si myslela že si v nejakom krízovom manažmente…nerozumiem prečo za mesiac musíš ísť do prace ….
@sasa1310 je otázne čo si myslíš pod pojmom kariéra.... nie každý má vš, nie každý sedí na dobrom pracovnom mieste - hlavne dobre platenom...😉
@deti95060810 pojem "kariéra" myslím, že určite nemá nástupný plat a že aké také zvýšenia platu za tie roky už mal. Nemusí byť nejaký nadriadený zasa. Cca 20 rokov je v produktívnom veku. Deti majú asi malé, keď ich nemôžu nechať samé, tak dajme tomu 10 - 12 rokov si zarábal len na seba. Tak musí mať niečo našetrené a nadobudnuté predsa.
@sasa1310 Ano ak by som si ho nechala tak by som musela ist,ale robím v noci na 50% tak by sa to dalo zvládnuť.
a ty budeš chodiť spať v noci do práce, aby si cez deň bola fit pri deťoch?
Dobre si to premysli....na jednej strane buď sa uskromníte a budete mať ďaľšie dieťa - teda s tým spojené starosti ale aj radosti, na druhej zabehnutý systém ale príde ľútosť a aj výčitky....neverím že si nespomenieš o pár rokov aké by to mohlo byť keby si sa rozhodla inak.... keby človek vedel čo bude a čo je v danej chvíli najlepšie rozhodnutie....ono je pravda že kde sa uživia 2 deti , uživí sa aj tretie, ale teda istú dobu to bude chcieť trochu sa uskromniť....nikto nie je v tvojej koži a nikto nemá právo ťa súdiť.....možno by bolo dobré to ešte raz prebrať s manželom, teda či a ako to zvládnete v prípade že si dieťa necháte.....či jeho argumenty sú pre teba tak významné že sa rozhodneš dať dieťa preč....nech už sa rozhodneš akokoľvek, bude to tvoje rozhodnutie a ty s ním budeš musieť žiť....reálne zváž či to finančne zvládnete a o koľko sa budete musieť uskromniť ....či sa rozhodneš rozumom alebo srdcom, prajem ti veľa šťastia....
Ked mas ty termin, tak aj on nech si tiez zajedna termin na vazektomiu. Neviem, kolko rokov mas ty, ako si na tom zdravotne a kolko rokov maju deti, ci je vsetko ok, aky mas prijem, ktory by vypadol, ale zas rodicak+pridavky+bonus su celkom pekne peniaze, aj podla toho by som sa rozhodla.
Akoze vyznie to blbo, ze to nechal na teba, ale zas keby ti hovoril, ze okamzite chod na potrat, tak je zly, keby ti hovoril, ze nechajme si, aj ked ty by si nechcela, tak je zly. Vies jeho nazor, je skor negativny. A ano ty budes znasat dosledy potratu, vase dieta je prenho imaginarne, tebe sa buda dakto vrtat v maternici, aby ta zbavil tejto "zataze".
My za teba rozhodnut nemozeme, manzel ma poradny hlas a vsetky tie, co ti radia nechat si dieta, tak nebudu platit vacsi byt ani vam nedaju vacsie auto, ani tie, co su za potrat, nebudu znasat zakrok a jeho psychologicke dopady, su zeny, co yo vezmu pragmaticky a su take co do konca zivota si to vycitaju.
Kazdopadne preber s manzelom obe moznosti, ako by sa to dalo zvladnut.
@jj298 úplný súhlas
Môžeš dieťa vynosiť a darovať neplodnému páru. Určite už naň čakajú niekoľko rokov.
https://www.health.gov.sk/Clanok?utajeny-porod
https://najmama.aktuality.sk/clanok/gj8scc9/uta...
@jj298 problém je ten, že ju nijako nepodporil. Iba svoju zodpovednosť hodil na ňu. Nech má potom len ona výčitky. Okrem toho mám pocit, že autorka to dieťa veľmi chce. Preto mu aj povedala, že je ochotná nastúpiť mesiac po pôrode do práce a aj to zavrhol, že tak či tak by ich to finančne zasiahlo. Namiesto toho, aby jej sľúbil, že nech sa rozhodne akokoľvek bude stáť pri nej a bude sa snažiť, aby to finančne zvládli. To by bol pre mňa správny postoj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nevidím jediný dôvod preč ísť na potrat. Ty aj dieťa ste zdravi.
Tvoj muž je pekný smrad, celu zodpovednosť preniesol na Teba.