Ahojte pridavam sem stokrat preberanu temu tak dufam ze vam to neprekaza. Som prvorodicka aj trocha pri sebe. Mometalne som 20+0 a necitim pohyby. Respektive vzdy ked si myslim ze nieco citim je to ullne ine ako opisuju ine zeny. Ziadne motylie kridla ziadne bublinkovanie... ked som zacitila tak to bolo iba take ,,tuknutie,, alebo taky prudky pohyb strasne slabucky a citim to nie pri brusnej dutine ale skor tak akokeby vnutri...hlboko..
ALE vela krat sa mi aj stane ze ak uz nieci take pocitim o par minut ma tlaci na uvolnenie plynu alebo na wc takze to vzdy zatratim ze to bolo skor crevneho povodu 😂 ja len som strasne nedockava... a na usg morfologicky idem az o tyzden.. bojim sa ci je vsetko ok...
@andreal1 ja som okolo 18 tt pocítila a tiež v tom znení, že či to neni len v crevach dačo zas po strukovine... ale bez srand, bol to môj anjelik... prve sú nejasné aspoň u mna boli... ale potom som naberala istotu a veru dnes ma malý kopká jedna radosť a na tie prve neisté pohyby nezabudnem...
Ak mas par kil navyse, nie je nic vynimocne, ked ucitis pohyby aj o par tyzdnov neskor
Kazda to ma inak.pri dcerke som zacitila akoby bublinky.pri malom to neboli ani bublinky ani motyle ale jemne no jasne tukanie niecim na vnutra bruska.
Každá to má naozaj inak, v 16tt som už cítila jemne "šimranie" v podbrušku, prevažne na ľavej strane a myslela som si že mi pracujú čreva :D dnes už behá po celom brušku a dáva mi naozaj veľmi silno najavo že je tam❤️
Tak že sa neboj, pár kíl hore dole. Budeš cítiť skôr či neskôr ako každá z nás svoju malú ratolesť.
Ja som ako prvorodička cítila úplne prvé pohyby v 20. Týždni. Ležala som na chrbte a bolo to doslova ako keby sa v bruchu preliala voda z jednej strany na druhú. Je to 14 rokov dozadu a pamätám si to úplne presne. A to som mala cca 30 kilo navyše keď som otehotnela.
ja som tiež pri sebe... pri 1.tehu v 21.tt, ale zretelne az v 23.tt a pri 2.tehu už od 16.tt šteklenie,ktore týždňami silnelo.
1.syn bol celkovo v brušku menej aktivny
pri prvom som cítila pohyby najneskôr, po 20 tt až niekedy. ďalšie tehotenstvá skôr. zo začiatku sú to také jemné, hmýrivé pohyby, potom to už ide a budeš naisto vedieť čo je kopanec a otočka 🙂 A ešte... tak okolo 25 tt sa môže stať že pohyby akoby ustanú, tak sa nevyplaš že dieťatko sa hýbalo každú hodinu a potom príde deň kedy ho pocítiš 1-2x. nie je aktívne stále rovnako. sledovať takto pohyby je dôležité ku koncu tehotenstva 😉
My sme hrávali takú "hru" že keď už boli nejaké pohyby, tak som popri prihováraní sa položila ruku na brucho a počkala kým sa tam babulo prejaví, potom som ruku posunula a zase počkala. Alebo som akoby klopkala, jemne potlačila a zachvíľu prišla odozva na tom mieste 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@andreal1 ja som prvé pohyby zacala cítiť až okolo 25 tt.