Ako reagujete na nevyžiadané komentáre v tehotenstve?

23. jún 2024

Ako reagujete na nevyziadane komentare v tehotenstve? Niekto potrebuje komentovat este aj farbu kocika. Napriklad, dufam ze nechcete ciernu. No nie nechcem, ale ten komentar ma zarazil. Este aj toto potrebuju ludia riesit?

ella1234
23. jún 2024

Nauc sa to pustat jednym uchom dnu a druhým von a usmievaj sa 😁 Ked budes mat dieťa bude komentárov pribudat, zrazu zistis ze každý vie najlepšie ako sa starat o TVOJE dieťa 🤦🙈

ella1234
23. jún 2024

A počkaj ked sa ta niekto spyta koľko si už pribrala, a po pôrode ked sa ta budu pýtať namiesto ako sa máš ze KOJIS? 😁

haley7897
23. jún 2024

Okrem jednej osoby (z rodiny) si veľmi nepamätám nevyziadane rady a názory, ale vo všeobecnosti aj mimo tehotenstva takéto prekročenia hraníc komentujem maximálne tak "mmnhm" alebo "okay" ak sa teda vôbec unuvam. "grey rock" stratégia je mentálne nenáročná a občas to je aj zábavné. Viac energie ako toto zvyčajne neplytvam.

babulkomale
23. jún 2024

@ella1234 inak ja ako bezdetna som v jednom casovom obdobi nabudla dojem, ze to sa treba pytat, a ak zena koji, tak chvalit do aleluja. Lebo vsetci okolo sa to pytali a matky o tom bezne hovorili.
Az roky potom som pochopila, ze je to uplne nevhodne, neziaduce a neakceptovatelne.
Ako sa to meni...

magimi
23. jún 2024

Mne sa zdá čudné, že teraz každej mamičke vadí, že sa niekto čokoľvek opýta a berie to hneď ako provokáciu, zasahovanie do súkromia a neviem čo ešte....
Mne to nikdy nevadilo, o tehotenstve aj starostlivosti o bábätko som sa rozprávala rada. A keď mi niektoré rady prišli čudné, tak som sa v duchu zasmiala, že aká somarina a hotovo.

michaela329
23. jún 2024

Mám v 3.14či... užívam si to, cítim sa dobre a názory druhých ma nezaujímajú, maximálne sa usmejem a zmením tému 😃

marcellka32
23. jún 2024

@magimi to nie je provokácia pýtať sa, ale dojčenie je intímna vec a nemá čo koho zaujímať či koji alebo nie, načo ti je táto informácia??? Čo s ňou urobíš v prípade odpovede áno/nie???

michaela329
23. jún 2024

@marcellka32 toto mi pripomenulo nášho farára, ktorý stretol moju sesternicu, čerstvu mamičku, požehnal bábätko v kocariku a jej sa opýtal, či kojí 😂🫣 On je chudak trochu sociálne nesikovny, sesternica nevedela ako mu odpovedať.

marcellka32
23. jún 2024

@michaela329 farárovi to je tiež na dve veci🤷

ella1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela329
23. jún 2024

@marcellka32 on pravdepodobne nevedel ako konverzáciu a stretnutie ukončiť, ale keby týmto nebol známy - tiež by to mohlo vyvolať prudkú reakciu 😃 A právom

magimi
23. jún 2024

@marcellka32
Otázka ohľadom kojenia je úplne normálna...je jasné, že keď má mamička bábätko, tak rieši práve tieto veci a keď sa snažíš o rozhovor, tak väčšinou vyberas témy, ktorými ten druhý žije. Problém je v tom, že každá žena po odpovedi očakáva útok a odsúdenie lebo koji/nekoji. Keď si s tým, ako to robíš zmierená, nemá ťa prečo rozčúliť, keď sa na to niekto opýta...veď normálne odpoviem.
A ešte....keď sa niekto na kojenie opýta, je to intímna vec, ale keď kojis dieťa v reštaurácii, zrazu je to úplne normálne...tak ako ?

maryetta
23. jún 2024

Mas dve uši. Jednym dnu. A druhym von.
Čim skor sa naucis niektore veci “ignorovat” a povzniest sa nad to….
Vzdy sa bude nieco resp vzdy sa najde niekto kto komentovat bude. Ako pises kocik… dojceni… porod… meno… ockovanie…

tinalia
23. jún 2024

Usmejem sa a nekomentujem to 🤭 a to je jedno, či to hovori mama, teta, suseda, kamoška 😁 nechcem míňať energiu na takéto hlúposti, aj tak si vždy urobím po svojom🤭

merrysa
23. jún 2024

Ja som presvedčena, že väčšina ľudí sa ta pýta veci ohľadom tehotenstva len zo slušnosti a v skutočnosti ich to nejak extra nezaujíma..len aby reč nestála, veď o čom inom by ste sa mali baviť, keď si tehotná? Jedným uchom dnu, druhým von...buď zahovorit inou témou, alebo sa na niečo vyhovoriť a odísť 🤷

marcellka32
23. jún 2024

@magimi kde píšem že kojenie v reštaurácii je normálna vec??? Nikde to nepíšem a takisto som nikdy v reštaurácii nekojila...
A neplet si to ty, lebo pýtať sa mamičky či koji je len a len jej vec, neboj mňa sa to netýka ja som kojila 3 roky ;)
A nikdy som po odpovedi neočakávala útok či schválenie...len pisem že je to vec čisto intímna a načo to je dobre niekomu vedieť

magimi
23. jún 2024

@marcellka32 veď ani keď sa ťa niekto opýta, ako sa máš, nepotrebuje to vedieť, a tá informácia mu je zbytočná....ale o tom sú rozhovory, že sa zaujímame o toho druhého.
Chcela som len vniesť iný pohľad na tieto otázky, že nemusíte to brať hneď ako niečo nevhodné, drzé a obťažujúce, ale proste ako snahu udržať rozhovor a priblížiť sa tomu, čo žiješ.

marcellka32
23. jún 2024

@magimi miesas hrušky s jablkami, proste to nechceš pochopiť;)

belllinka
23. jún 2024

Je to iba taka konverzacna tema, nic tak strasne intimne na tom nie je. Tak ked maas babatko, tak si ludia myslia, ze sa musia spytat nieco ohladom neho. A kazdemu je u prdele, ci kojis alebo nie.
A takisto farba kocara, bezna otazka zdvorilostneho rozhovoru. Zas to tak neprezivajte 🤦‍♀️

magimi
24. jún 2024

@marcellka32 chápem to náhodou celkom dobre...rozhodla si sa, že ťa všetky otázky o tehotenstve a starostlivosti o bábätko patria do tvojej "intímnej zóny" a nikto sa nemá starať a riešiť....tak sa spokojne rozčuľuj. Čaká ťa naozaj krásna materská dovolenka.. najlepšie, keď nevyjdes z domu, lebo tých otázok teda bude habadej 😀

marcellka32
24. jún 2024

@magimi neviem prečo mi toto píšeš, ja som písala len môj názor a ty prvá si sa do mňa pustila, inak materskú mám dávno za sebou ;) a už ma neoznacuj pekný deň ešte

magimi
24. jún 2024
simona92101
30. jún 2024

@magimi nie,nie je otazka o kojeni normalna,zvlast ked sa ta to pyta cudzi clovek na ulici ci teta z 2 kolena.je to intimna vec,a obzvlast citliva ak si to zena vsugeruje ze bude kojit a zrazu sa jej nedari a je psychicky z toho na dne,a taketo otazky a komentare jej velmi na pohode nepridavaju.mne osobne vadia taketo nevyziadane rady,keby radsej clovek ponukol pomoc namiesto blbych reci o tehotenskych kilach,chudnuti,o pohlavi (joj dievcatko,nabuduce bude chlapec).
Tak isto co koho do toho kto ma aky kocik,ake meno a ine.vy sa tiez nepytate ludi na ulici,ci menstruuju(tiez bezna vec),ci kakali atd

letfenixa
30. jún 2024

@autorka si nemysli, že tehotenstvom to skončí🙂
Raz som bola na nákup s malým v kočíku a predavačka, bezdetna, slobodná, v rokoch, mi hovorí, že tieto moderné mamičky, to je otras, sa hrnú do roboty. Tak som jej odpovedala, že aj ja už synovho roka robím. Skoro zabudla ústa zatvoriť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre