Pozdravujem. Ako vase okolie reagovalo, ked sa dozvedeli ze budete mat alebo ste mali sekciu? Bez nejakeho zavazneho dovodu?
Preco by sa okolie malo nejakym sposobom vyjadrovat k tvojej sekcii? 🤷♀️ neviem ale sposob akym sa moje dieta dostalo na svet u mna uplne nie je info, o ktorej sa bavim s okolim a ku ktorej sa okolie ma vyjadrovat.
A ked mi naj kamoska povedala, ze chce sekciu, lebo ju skratka chce, tak som nepovedala nic, jej vec.
Ja som to okolie, dve sesternice mali dopredu dohodnutú sekciu, normálne o tom hovorili a nikto z rodiny to nekomentoval…
Mam za sebou dve sekcie a ziadne vzrusenie z toho moje okolie nemalo.
Pytali sa ci sme v poriadku
A čo je komu do toho, akomprivedies dieťa na svet? A či máš alebo nemáš na to dôvod… ešte toto rozoberať…
ahoj, sekciu som sice neabsolvovala ale preco ta zaujima nazor okolia??? a preco by som to "okoliu" mala vysvetlovat? je to kazdeho vec a normalny clovek taketo veci akceptuje, resp. som sa napr. nikdy nikoho nepytala, ci rodil prirodzene alebo sekciou.. pretoze to nieje jeho osobna vec ale vec matky...
Pri prvom som mala akutnu sekciu, pri druhom planovanu. Kazdemu to bolo sumak. Max sa spytali, ako sa mame, ci sme zdravi.
Pre kazdeho je dolezitejsie, ze sa narodilo zdrave dieta a matka je v poriadku, nez ci slo o prirodzeny porod🙂
Aha, tak dobre. Citam starsie diskusie a tam dost odhovaraju od sekcii.
Sekcia je operacia, so vsetkymi rizikami, ktore chirurgicky zakrok prinasa. Vaginalny porod je prirodzeny a aj ten ma svoje rizka. Ale ak ide o oddovodnenu sekciu, tam niet o com diskutovat. Ak by som si mohla ja osobne vybrat porodim vaginalne, zial okolnosti mi na vyber nedali. Dolezite je, ze vsetko prebehlo v poriadku.
Nechápem, prečo by malo okolie nejak reagovať na sekciu. Možno nejaké staré ročníky, si myslia, že keď si to žena neodtrpí, tak sa to nepočíta, ale to už je prežité. Človek s priemerným IQ sa opýta, ako sa cítiš, či nepotrebuješ pomôcť a nebude mať debilne kecy. Ak máš plánovanú sekciu, asi na to máš dôvod. Aj keby ten dôvod bol to, že psychicky nedávaš pôrod. Sekcia je náročnejšia ako prirodzený pôrod, takže pokiaľ tvoj lekár vyhodnotil, že sekcia z akéhokoľvek dôvodu prevyšuje výhody nad rizikami, srala by som ma nejaké reakcie zadubeného okolia.
Mám dve deti, obe narodené plánovanou sekciou. Čo si myslelo okolie ma vôbec nezaujímalo. Riešila som to s lekármi - s ľuďmi, ktorí tomu rozumejú. Podstatné bolo, aby sme boli obaja ok 😉
Nerozumiem však ako to myslíš - bez závažného dôvodu.. ako sekcia na želanie?
Okolie do toho figu borovú. Mňa sa len jedna bezmozgova pýtala, prečo som nemala sekciu. Brala som to ako folklór. Či treba aj o polohe splodenia informovať a brat ohľad na názory okolia?
Poviem ti tajomstvo, nemusíš mať na všetko názor ani ty ani okolie.
Kazdemu to bolo jedno
A čo ich do toho? Manželova babka sa len divila však načo veď aj ona rodila prirodzene dokonca doma. Neriešila som. Inak nikto nič . Dokonca mi museli spraviť urgentnú o týždeň skôr než bola plánovaná dostala som preeklampsiu
Reakcie okolia? Rodina sa nevyjadrovala, podatatne bolo, ze budeme v poriadku. Kamosky- ze super, ze aspon trpiet nebudem v bolestiach. ...🙂
Ja som doteraz netušila ako som sa narodila ja, dupľom by som sa to nepýtala okolia
Keď je človek blbý môžeš čakať blbé reči.🤷🏻♀️ Ja som si vypočula od kolegu pred dvoma týždňami,už neviem o čom bola debata a ja že som mala cisársky (12r) A ten spustil,že to ženy nevedia už ani rodiť?! Vybil mi poistky
No ked sekciu treba tak treba…snad v ziadnej zene nenechali dieta do 18tky. Stretla som sa so znamou a ta rodila v celkovej narkoze sekciou…velmi sa bala…preco by som ju mala odsudzovat aaale mam aj znamu ktora nedojcila lebo to deformuje prsia (ma silikony) a rodila dva x cisarakom aby si neponicía pipinu…otacam oci do neba aaale je to jej vec a kazda z nas musi vediet preco to robi. Ja som sa cisaru bala hrozil mi pri druhom kvoli krcovym zilam na pipine ale vedela som ako mi pomaha poloha na boku tak sa to podarilo na prirodzeno…ale stretla som sa s otazkami preco som nesla radsej na cisar🤭
Vybrať si sekciu len tak by ani nemalo byť možné. Je to veľká brušná operácia, o ktorej by mal rozhodnúť len lekár a kvôli nejakému dôvodu. Ak si to nejaká pipina vybaví, aby to mala ľahšie alebo si nepoškodila telo alebo netuším čo, tak si v sebe pomyslím len toľko, že je to hlúpa žena. Ak je tehotenstvo normálne, pre dieťa je omnoho prospešnejšie sa normálne narodiť a rovnako pre matku a jej telo je lepšie, keď porodí s minimom zásahov. Z viacerých dôvodov. A dnes sa k informáciám vie každý, kto má záujem, dostať. V živote by som nevolila cisársky len tak. Rodila som normálne aj dvojčatá. No ale nech si každý urobí, ako myslí, pre mňa je zvláštne, že to len tak sa dá vybaviť. Ak je na to dôvod, tak tam nie je o čom.
@lauricka ja nechapem zeny,ktore si myslia,ze sekcia je jednoduchsia,ja som rodila sekciou,pretoze o tom rozhodol doktor,aj ked ja som chcela rodit prirodzene a na druhy den som skoro umrela,pretoze som krvacala do brusnej dutiny,8hodin som nebola so svojim babom,pretoze som bola na operacke a mala som este transfuzie krvi,nikdy by som si to dobrovolne nevybrala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nijako.
v mojom okoli nieje nikto kto by sa ma pytal na ,,typ,,porodu alebo ako sa syn narodil->pytali sa ako mame a ci bolo vsetko ok dalej sa nerozpytvaval nikto? A preco aj,co je koho do toho…