Ahojte.. ako sa vasi partneri postavili k neplanovanemu tehotenstvu? Z kratkodobeho aj dlhodobeho hladiska?
Len ma to zaujima, ako ste to mali vy. Ja studujem VS, priatel pracuje na polovicny uvazok, byva uz sam, ale este aj studuje, robi si PhD. … Takze sme sa urcite nechystali v najblizsej dobe riesit rodinu… Ked som mu to oznamila, zostal velmi v soku, nevedel, co mi ma povedat. Potreboval to predychat, co som uplne chapala a aj chapem. Uz to vsak budu dva tyzdne a pride mi, ze to stale nespracoval. Napise mi kazdy den, ako sa mam, ci je vsetko v poriadku, ... Nepadlo z jeho strany ani raz slovo o potrate, len sa stale pyta, ako je to mozne, ked sme si davali pozor.. Rodinu chcel, ale az tak o 5-7 rokov… Neviem teraz, co robit😞.. Mali to aj niektori vasi partneri takto, ze to potrebovali dlhsie spracovat alebo vas v tom napokon nechali samu? Ja z mojho nemam pocit, ze by ma nechal samu, je skvely partner.. ale kedze je takyto, tak sa zacinam bat.😞
@babovka2321 niekedy môže aj ochrana sklamať.
Tiež by ma zaujímalo, ako ste si dávali pozor. Predpokladám, že tým myslíte prerušovanú súlož, ináč by si napísala, že si otehotnela napriek užívaniu antikoncepcie. Človek, ktorý má vyštudovanú VŠ, by mal byť natoľko vzdelaný, že nebude prekvapený, ak pri tejto "metóde" splodí dieťa.
@katies0410 ved moze, a to by mal kazdy pohlavne zijuci clovek vediet. Ale "davali sme si pozor" mi zavana prerusovanym stykom, nie serioznou antikoncepciou.
Ano, uzivam HAK. Na prerusovanu by ma nikto nenahovoril.
Ak nemate co k teme, nemusite nasilu riesit mimo temu. Vdaka.
Pozri zaujima sa o to ako sa mas a ci je vsetko v poriadku cize urcite mu na tom zalezi len zjavne si to spracovava v sebe a premysla ako co dalej ako to zvladnut...najlepsie si je sadnut a prebrat ako to idete riesit po financnej a casovej stranke..ked sa chce vzdy sa to da zvladnut ;)
Ani “môj” to nespracoval par tyzdnov, tak som to spracovala za neho 🙂
Aj pri HAK je možné otehotnieť. Stačí, ak zabudneš jednu tabletu, alebo užívaš lieky, ktoré znižujú účinok, chytíš dáku virozu s vracaním a hnačkami, a už je ochrana znížena.Aj takto mu to môžeš vysvetliť, keď bude stále vyvaleny, že "ako sa to mohlo stať"
Jednoducho keď človek má sex, vždy musí rátať aj s možnosťou otehotnenia, nijaká ochrana nie je 100%.
Uvidíš, ako bude ďalej. Zaujíma sa, to je zatiaľ dobre, a co bude ďalej, to ukáže čas.
Ja by som na tvojom mieste rozmýšľala ako sa dokážem sama postarať o dieťa, školu, prácu, financovanie všetkého. Ako byť sebestačná a on bude len prídavok. V každom prípade, už nech sa rozhodne akokoľvek, musí sa podieľať na "rodičovstve"
Ziadostou o ruku 😂
Tak sa mu necuduj, ze je v soku, ked planoval o 5-7 rokov. Ved sa mu zmeni cely zivot, to je strasna zmena. Hlavne ked nebol na to pripraveny. Daj mu cas. Bud sa chyti, alebo aj nie. Ja by som tiez neskakala od radosti, keby som s tym neratala. Inak nerozumiem, ze na Mk skolabuje antikoncepcia asi 20% zenam. Statistika vymykajuca sa celosvetovemu priemeru.
Dieťa nikdy nie je "prekvapenie" alebo "chyba"!
Mali ste sex bez ochrany, a čo ste čakali ? " Plazmovu telku?" 😁
To iste plati o "neplanovanom tehotenstve" 🙈😁
To ste sa tie dva tyzdne ani nevideli? Nuz, ak sa spoliehal resp ste sa dohodli, ze ty riesis ochranu cez HAK, tak sa mu ani necudujem, ze je v soku. V kazdom pripade nemame vestecku gulu, moze sa k tomu napokon postavit ako chlap a mozes byt aj slobodna matka 🤷♀️
Ako baby Ti správne píšu/pýtajú sa ako ste to mali s ochranou, pretože podmienky na príchod bábätka zial nemate bohvieaké. Ale priateľ nema byt čo prekvapený z danej situácie, pretože pri tom sexe prítomný bol. Bez ohľadu, či HAK zlyhala Tvojim alebo bez Tvojho zavinenia. Čítaním skusenosti iných si tu nepomozes, na toto stastistika nefunguje. Najlepšie čo mozes urobiť, je hľadať východisko z danej situácie primárne sama - ak máš rodicov, porozpravaj sa nimi, či by Ti vedeli podať pomocnú ruku. A s priateľom hovor. Dva týždne mal, nech sa vyjadri, či s Tebou ostava alebo bude len platič alimentov.
Máš 3 možnosti, buď si to necháš a postaráš sa, alebo to porodíš a dáš na adopciu, alebo pôjdeš na potrat. Je to len na tebe a nech sa rozhodneš akokoľvek, nikto nemá právo ťa súdiť. Držím palce. A prosím ťa, píšeš že užívaš HAK, tak ako sa to stalo? zabudla si tabletku, bola si chorá alebo si užívala nejaké iné lieky? Pýtam sa preto, lebo sama HAK užívam a bojím sa, aby sa mi nestalo to isté :/
@zelenakobyla123 uzivam okrem HAK aj ine lieky, nakolko sa liecim na chronicke ochorenie a nebedela by som bez nich existovat. Takze moze byt, ze zoslabili ucinok. Inak si to vysvetlit neviem, uzivala som vzdy, chora som v blizkej dobe nebola..
A tvoj gynekológ vie, že užívaš aj iné lieky okrem antikoncepcie?
Vidím, že už prešiel mesiac od tejto tvojej otázky. 🙂 Ale to, že ho to takto extrémne prekvapilo je normálne, veď určite aj teba.:D Muži potrebujú viac času na “strávenie” vecí. Ako je to po mesiaci?
Určite zoslabli účinok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ako ste si davali pozor? Nechapem, ako moze byt niekto v soku, ze sexom splodil dieta. Zavolaj si ho a porozpravaj sa s nim na rovinu, naco budes v hlave vymyslat scenare o tom, co partner chce/nechce urobit.