Ako oznámiť tehotenstvo?

21. nov 2023

Ako oznámiť tehotenstvo zamestnávateľovi ? Dám si vypísať papier u dr a to im dám ? Knižku mi asi nedá keď budem len 7tt
No kôli práci musím oznámiť skôr .
7tt idem na prvé sono ak bude všetko ok
Mala by som to už povedať .
Čiže stačí len papier a oni mi upravia pracovný výkon ? Ďakujem

ildiko36
21. nov 2023

Tehotenskú knižku skôr ako 10-12 tt nedostaneš, záleží od lekara.Keď nechceš pracovať daj sa vypísať s obvodným lekarom na chrbticu alebo na niečo iné.Zatial nepovedz v robote že si tehotna, ešte si na začiatku tehotenstva a môže sa to hocikto skončiť, dúfam a verim že vsetko bude ok 🥰

autor
21. nov 2023

@ildiko36 ja som sa nepýtala či to mám oznámiť alebo nie 🙂
Oznámim to, isto nepôjdem na PN
Keď že sa mi neoplatí sedieť doma za pár € a potom si môžem škrabať .
Tehotenská knižka sa dáva od 8tt .
Mne stačí obyčajný papier .
Nič viac

alexandraas
21. nov 2023

Pytaj papier od doktora ten ti to na ziadost vystavi..chod normalne za sefkou/sefom alebo to pories cez personalne a nech ti upravia napln prace,ak dvihas tazke veci napr.
Ale osobne by som tak skoro tehotenstvo neoznamovala v praci,nikdy nevies co sa moze stat, a tym riskujes aj miesto..drzim ti palce

cookie29
21. nov 2023

@alexandraas v tehotenstve je chranena a su pracovne miesta, kde nemoze pokracovat ak je tehu...

Ja by som to zamestnavatelovi oznamila ustne, osobne ale aj poslala papier. Keby nahodou. Mozes mat potvrdenie od lekara, alebo len oznamit s tym, ze potvrdenie das neskor. Ak je mozna, poziadala by som zamestnavatela o diskretnost, nie vzdy je to samozrejme, lebo skutocne sa moze nieco stat, mam za sebou viac MA a bohuzial potom je to neprijemne medzi kolegami.

alexandraas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. nov 2023

@alexandraas aké miesto ? Kôli čomu ? Ja sa o robotu nebojím,ja mám ťažkú prácu skrz toho to musím oznámiť .

autor
21. nov 2023

@cookie29 tak je to nepríjemné ale nebudem riskovať že sa budem nadrapovat
Takto dám papier a mám svätý pokoj

heln
21. nov 2023

mne gynekolog povedal, ze on ziadny papier nedava. normalne som napisala list: oznamujem tehotenstvo, s predpokladanym datumom nastupu na matersku a prefotila prvu stranu tehotenskej knizky, veduca vedela o tom skor a dohodli sme sa kedy to oznamim oficialne, aby som nerobila nocne.

autor
21. nov 2023

@heln tehotenskú knižku mi ale nedajú ešte

zuzanka.zuzu
21. nov 2023

ak to treba takto skoro tak to ries tebou napísaným oznamom (hlavičkový papier, vec: oznámenie tehotenstva... ) s tým že tehotenskú knižku dolozis neskor

alexandra383
21. nov 2023

Gynekolog ti da potvrdenie o tehotenstve. Pripadne si doma napis take potvrdenie a daj iba oraziť.

kris_tin257
21. nov 2023

Áno stačí povedať gynekológovi že potrebuješ potvrdenie o tehotenstve do práce, dá ti malý lístok a ten odovzdáš zamestnavatelovi, nie sú tam žiadne iné informácie iba to že si tehotná 😊 tehotenské knižky som ja nikdy nedávala, je tam veľa osobných informácií ktoré zamestnávateľ nemusí vedieť

autor
21. nov 2023

@kris_tin257 áno ďakujem
Už som si pozerala aj vzory
Dám aj plus potvrdenie
Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre