Ako ste to mali pri ďalších deťoch v tehotenstve? Bol to rovnaký pocit ako pri prvom? Moje prvé dieťatko som vnímala oveľa viac. Strašne som sa tešila, najlepšie životné obdobie. Stále som pozerala fotky zo sona. Teraz som taká vlažnejšia. Dieťatko bolo plánované, viem, že ho budem ľúbiť, ale mrzí ma, že to celé nejak preletelo a venujem mu oveľa menej myšlienok. V prvých týždňoch tehotenstva som mala stále pocit, že z toho nič nebude a potom všetko išlo rýchlo. O pár týždňov rodím a predstava prania a chystania ma desí ako ďalšia povinnosť. Pritom aj v prvom som pracovala, ale aj tak som všetko mala už pred nástupom na MD. A hlavne s radosťou. Aj muž je taký, hovorí, že jasné, že sa teší, ale vidím, že nejako to neprežíva. Teraz navyše ani na sono kvôli covidu nemohol chodiť . Mali ste to podobne? Ako ste to prekonali? Aspoň ku koncu chcem vydolovať nadšenie, to maličké si to zaslúži.
Take ako pises. Vsetko prebehlo, nejak sme nemali cas sa tehotenstvu tak "venovat" ako pri prvom. Ani muz nebol pri porode a ked som prisla z nemocnice nemal cas sa tak extra venovat malickemu lebo on sa staral i starsieho syna. Teraz po 3 mesiacoch si zacina nachadzat k malickemu cestu a aj celkovo sa az teraz zaciname tak ozaj vytesovat z babatka. Doteraz to boli len povinnosti, boli sme v jednom kole, narocny 2 rocny syn. Do toho covid atd.
ja som sa strááášne tešila na druhé bábo. ostatné deti som tak neprežívala, bolo mi jedno čo a ako . Druhé som veľmi chcela, počítala som týždne, potom dni do pôrodu. Nevedela som sa dočkať. Dcéra je na mňa dosť naviazaná.
Uuuuplne rovnako ale my sa tym nejako netrapime. Babatko lubime, tesime sa velmi na neho ale zatial sa venujeme prvemu, lebo coskoro uz na neho tolko casu nebude. Ja som si dnes tak uvedomila, ze sa s babatkom ani nerozpravam. Prvemu som spievala, rozpravala sa s nim, stale hladkala brusko. Teraz je to take, ze uz sa viac tesim na toho realneho cloviecika a k tomu strasti tehotenstva-nie je vela energie 🤷♀️.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mozno ti neodpoviem na otazku ale v poslednej vete si si odpovedala sama 🤍zasluzi si to citit ako sa na neho tesis,ved je to dar 🤍vsetko zvladnes neboj ;)))!!