Aké boli vaše bábätká v brušku?

gazovicka
26. sep 2011

Ahojte maminky, chcela by som vedieť, aké máte skúsenosti vy. Je pravda, že keď je bábätko v brušku kľudnejšie, tak aj po narodení je kľudnejšie? Alebo to tak nemusí byť? Aké ste ich mali vy? Spinkali vám potom viac, keď sa menej hýbali a naopak boli živšie, keď mali v brušku "tanec"? Ďakujem vopred za vaše skúsenosti ...

kukucg
26. sep 2011

@gazovicka Moje bolo v brusku take normalne podla mna, ani malo sa nehybal ale ani nejak extremne vela, aj ked teda to nemam s cim porovnat, ale podla rozpravania osttanych tehuliek myslim ze taka norma 😅 a ked sa narodil tak to bol des a hruuuuza 😅 😅 nespaval skoro vobec a v podstate preplakal cele dni... Takze neviem ci to nejak suvisi 😕

tea333
26. sep 2011

Nepovedala by som ze u nas to tak bolo. Malinky bol v brusku kludny, vecer pokopkaval. Od narodenia ale zle spi a je pomerne aktivny a hlucny 😀

gazovicka
autor
26. sep 2011

a ja sa tesim dopredu, ze ked malinky malo kope, tak bude kludnucky potom. pocula som takychto nazorov viac, preto chcem porovnat skusenosti viacerych mamiciek 😉

mimibb
26. sep 2011

No moja mala bola v brusku riadny divoch a hlavne vecer..no akonahle som prisla na utz tak sa pomaly ani nepohla...-pretvarka jedna 😀 a tak to je aj teraz, od narodenia ma tazke vecery, co nemoze a nechce spat a akonahle pride navsteva tak je z nej hotovy anjel... 😠 🙂

bubinko83
26. sep 2011

moj synček sa hybal tak normalne ,nie nejak extremne.A babatko bol velmi dobre,plakal iba ked bol hladny. 🙂

dena
26. sep 2011

je to asi individualne, lebo syna si pamatam ako poriadneho divocha 🙂 a bolo teda velmi kludne dietatko a dcerka bola kludna v brusku a aj ked sa narodila 🙂 a toto tretie, uvidime, snad to bufe dalsie kludnucke dietatko aj ked mi dava asi najviac zabrat 😉

syslica
26. sep 2011

@gazovicka Asi ťa oberieme o ilúzie v tejto téme 😔 , lebo je to ozaj individuálne a navyše každé dieťatko už v brušku má svoj denný režim, fázy horúčkovitej aktivity a aj odpočinku a spánku, takže sa nedá povedať, že jedno je len "divoch" a druhé "dobručké"... moji sa obaja hýbali primerane, pričom starší bol veľmi náročné dieťa a mladší také normálnejšie ... a keď chceš ozaj zažiť tanec v brušku, daj si čosi s cesnakom... potom bude diskotéka kombinovaná so štikútkou (nechtiac som vyskúšala a myslela som, že hádam zo mňa vyskočí). Bábätká nemajú rady cesnak.... 😅 .

jankaslamka
26. sep 2011

moja bola v brusku uplne v pohode..troska si obcas pokopkala..ku koncu bola kludna az tak, ze sa to lekarom nepacilo a musela ist skor von..no teraz je to takaaaa jezibaba 😀

nelynka18
26. sep 2011

@gazovicka moj risko bol velmi aktivny ked bol v brusku a veru mu to aj ostalo 🙂 teraz dominik je velmi kludne babo kopka malo skor je spachtos ale aky bude ked sa narodi,ti napisem az neskor 😉

pralinka25
26. sep 2011

takato tema tu uz jedna je ale neviem nazov. a u nas to tiez nesedelo. maly bol total kludas v brusku po narodeni do roka des a hruza teraz je taky priemer

soldi
26. sep 2011

@gazovicka ahoj, zakladala som podobnu otazku, ked som bola tehotna, skus pohladat 🙂
moj maly bol v brusku uplny kludas, co su kopance som ani nevedela, on sa len tak pucil. a v noci vzdy spinkal,cez den sa len prevaloval. hned po narodeni vedel kedy je noc, pekne spinkaval, budil sa len na papanie. a kludnucky je stale. uplny flegmos 😵

feb13
26. sep 2011

@gazovicka Nie je to pravda. Ja som bola pocas tehu sklamana, ze som si tie pohyby predstavovala akosi inak... aj moja mama furt chcela citit maleho v brusku a on nic. No po porode sa to absolutne zmenilo, mam velmi zive neposedne dieta od narodenia az dodnes auz asi aj taky zostane.

evka4
26. sep 2011

@gazovicka moja dcerka v brusku skoro stale spala a na moj vkus kopala velmi malo... niekedy sa aj niekolko dni poriadne nepohla, ja som mala take stresy, ze preco sa tak malo hybe.. a ked sa narodila, tak take kludne dietatko som este nevidela... od narodenia spala celu noc, bola velmi pokojna., vystacila si sama so sebou..a trvalo to cca 8 mesiacov a potom sa to akosi otocilo a teraz je total ziva a vsade musi byt...

lucia20
26. sep 2011

he he, no pekna tema.... 😀 😀 😀 prva dcera bola v brusku velmi kludnucka, ale to podla mna bolo preto, lebo otocena tak, ze mala chrbatik o moje brusko oprete, tak som to tak velmi necitila. mozem ti povedat, ze krasne casy, ked bola taka kludna, lebo od narodenia ma energie za 12-tich. druhe dve boli v brusku ukopaneeeeee. boze to boli kopance. tie su naopak od narodenia kludnejsie. aale!!!!! prisiel cas, kedy aj tieto dve ozili, ale napriek tomu su ovela kludnejsie a ovladatelnejsie ako ta prva. neviem ci sa to da takto nejako vydedukovat....
@gazovicka

abbey1
26. sep 2011

Tak moje najmenšie bolo veľmi divoké v brušku.Sme sa smiali, či tam vôbec nespí, lebo sa neskutočne mrvila 24hodín v kuse.A od narodenia je to rovnaké.Je to úžasné malé nespavé drobčiatko so strašnou energiou pobehovať non stop celý deň.

ketrinka29
27. sep 2011

...tak na toto som aj ja zvedavá. Moja malá je ako tsunami hlavne, keď sme samé. Ak mi niekto priloží ruku na brucho a chce to cítiť, prestane, že ona nič 🙂 no a večer, keď som v kľude, tak si začína žiť svoj život a robí after party- taká moja šibalka. Uvidíme, aká bude, keď sa narodí, ale je mi to jedno, len nech je zdravučká. 🙂 Však ktoré dieťa je ukážkové? 😀

janka273
27. sep 2011

moja malá bola v brušku - hotový akrobat / veľmi silno kopala- moc živá/, a keď počula hudbu - raz do jednej strany a potom do druhej strany mi brucho chodilo....asi v 8.mesiaci tehot. som bola bratovi na promóciach, a začali hrať Gaudeamus ...malá v brušku tak sa divo pohybovala, až som si myslela, že mi z brucha vyskočí- vedela veľmi živo reagovať na hudbu - a to jej zostalo doteraz, hoci má už 4 roky. len keď započuje rádio, hudbu - už sa vrtí, je od narodenia veľmi živé dieťa, presne také, aké bolo v brušku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre