Aj vy ste sa báli, či sa dieťatko narodí zdravé?

2. jan 2024

Ahojte žienky, mali ste take myslienky pocas tehotenstva? Ci vsetko dobre dopadne, ci nepotratite a ci sa babo narodi zdrave?
Ja sa na kazdu kontrolu bojim ist, ci mi dr nepovie nieco zle. A stale myslim na to, ci sa narodi zdrave dietatko.
Ako si pomoct k optimistickejsim myslienkam?

veklipo
2. jan 2024

Áno. Od dňa, keď som sa dozvedela, ze som tehotná sa bojím. A ten strach, niekedy až zúfalstvo a panika tu bude do konca života. To je materstvo.
Ale nevymenila by som. Ta láska stoji za to.
Ak si veriaca, modli sa za babo. Mne to pomáha.

ariannazara
2. jan 2024

Nie nemala som také pocity. Sama si ich privolanas, myslí pozitívne. Ja som sa na každú kontrolu tešila 😍

zuzanockamt
2. jan 2024

Áno, pri druhom dieťati, keďže išlo o geriatrické tehotenstvo.

kaktusik007
2. jan 2024

ak mi takato myslienka napadla, hned som ju zavrhla. Proste ma sa stat to, co sa ma stat. Bodka. Neries to, lebo sa zblaznis. Kazda jedna sa boji, je to prirodzene. Do konca svojho zivota sa budes o svoje deti bat 🙂

rurutiax
2. jan 2024

Ono ten strach budeš aj po tom čo sa bábätko narodí. Či splňuje čo má v danom mesiaci atď. Potom začnú také tie porovnávačky s rovesníkmi. Ten strach je prirodzený, ale treba sa tešiť na tie dobré veci. Nerozmýšľať moc nad nimi. 🙂

nikasmile
2. jan 2024

Do toho 12t som sa bála. Od 12t nie, všetko vždy bolo v poriadku a ani som nad tým neuvažovala že by sa malo niečo stať.

pkgirl30
2. jan 2024

Ani na chvíľu ma počas tehotenstva nenapadlo, že by sa malo stať niečo zlé...kontroly u doktora som sa vôbec nebála....a napriek tomu mám doma choré dieťa....ak sa má stať niečo zlé tak sa stane, ak je to dané tak sa stane... dodržuj čo ti lekár káže, dávaj na seba pozor, užívaj si každý deň s úsmevom a dobrou náladou čakaj na príchod dieťatka... držím palce 🙂💖

amelia89
2. jan 2024

bala som sa ano. pri oboch detoch.

marica61
2. jan 2024

Áno , bála som sa a narodilo sa telesne postihnuté.

hariet
2. jan 2024

Ja som sa velmi bala, kedze som mala za sebou uz zlu skusenost. To sa uz proste neda byt ako na oblaciku ked vies, co vsetko sa moze stat. K tomu idiotske tripple testy… Ale ukludnila som sa po vysetreni v 20tt u Grochala, verila som mu, ze dieta je zdrave.

anavixy
2. jan 2024

Pracujem v porodnici a ano, mala som zdrave obavy, ako snad kazda matka, alebo podla komentarov asi len vacsina. Najhorsie su prve mesiace, kedy necitis pohyby, potom zasa sledujes, ci sa hybe.. no a potom sa narodi a ten strach (opat pisem zdravy strach, nie ziadne obsedantne myslienky a prehnane uzkosti) uz nezmizne 🥲

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
saxana000
2. jan 2024

@zuzanockamt preboha to kolko si mala.rokov ked to takto nazvali?

pininka1
2. jan 2024

Prvý som mala potrat a druhe tehotenstvo som sa hrozne bála, až tak, že malý bol nervózny, hrozne úzkostlivy, ďalšie dve tehotenstva som už bola v pohode a aj deti boli oveľa kludnejsie

petamich
2. jan 2024

ja som sa bala a velmi, ci by som to tak prezivala, ak by som nemala predchadzajucu negativnu skusenost neviem, ale kedze som mala, tak ano velmi som sa obavala, ze nieco nebude v poriadku, ze mi lekar na kontrole povie zle spravy...

zuzanockamt
2. jan 2024

@saxana000 Každé tehotenstvo po 35.roku ženy sa nazýva geriatrické. Normálny medicínsky termín. Mala som 37-38.

majlo1234
2. jan 2024

Vobec, a potom prisli zle vysledky tripole tedtov, potom tehu cukrovka, slabe pohyby…furt daco. Vydychla som si, az ked sa narodil. Na chvilu😂 a potom pokracujes, co dycha, ci sa nezadusi chlebom, ci nedostane nejaku tuberu😂 to je asi materstvo

nikha2809
2. jan 2024

Áno bála som sa.Tehotenstvo som zistila v 6t, brala som ako ATB a bola som na RTG kým som to zistila.Chvalabohu dcéra je zdravá, už má 7 rokov

diewcatqoo
2. jan 2024

Myslim, ze kazda zena, ktora ma dieta dobrovolne sa o to dieta boji uz od zistenia tehotenstva az do konca zivota a mysli na to, aby sa malo dobre a bolo zdrave.
A ak si zena presla v minulosti potratom alebo nejakymi inymi komplikaciami, je pochopitelne, ze ma strach pocas tehotenstva mozno este o cosi vacsi.

minenkak
2. jan 2024

Ani minútu som sa nebála

jankatusik
2. jan 2024

Ja som sa nikdy nebála možno to bolo aj tým že som mala prvé v 20 a to by má ani take niečo nenapadlo že sa niečo môže stat. Nakoniec prvý je ztp dcéra je zdravá. Možno ak by som mala byt teraz tehotná v 35 rokoch tak už by som mala obrovský stres. Starší človek vníma už iné veci ako mlady.

marianarem
2. jan 2024

Ja som mala jedno nevydarene tehotenstvo a potom jedno vydarene. To druhe som prezivala tak, ze som sa nejako extra nebala, ale ani nejako vyrazne netesila. Tak nejako son pripustala hocijaky scenar. Po poradniach som sa tesila vzdy velmi, ale po par dnoch to preslo do takeho skor odovzdania a ochoty zvladnut aj tie horsie moznosti.

radacak
2. jan 2024

Každý sa bojí...a my mami sa budeme báť už navždy..Bojíme sa o nich kým sú ešte v brušku a budeme sa o nich báť celý život

saxana000
2. jan 2024

@zuzanockamt uf tak to na chlp stiham mam.prave 34 😉
V zivote som to nepocula predstavila som si zenu nejak tesne po.50ke..uz.budem aspon mudrejsia

andreatytler
2. jan 2024

Ano, bala som sa a naivne som si myslelal ze sa toho strachu zbavim ked porodim zdrave dieta. Ake bolo moje prekvapenie ked som zistila ze ten strach je este vacsi a ze sa ho uz nikdy v zivote nezbavim.
Musis sa naucit s tym strachom zit, inac to nejde. Na oplatku dostanes tu najvacsiu lasku na svete😍. S tou sa velmi lahko zije.🙂

euka210
2. jan 2024

Nejako extra som sa nebala, na kontrole ked povedal ze je ok, tak som bola len rada.

lelelienka
2. jan 2024

Samozrejme, ze som sa bala, kazda mama sa boji 😉 a bude sa vzdy bat az do konca zivota, to je udel mam.

lucia13022023
2. jan 2024

Áno bála. Ale bolo to také zdravé bátie sa. Keď som išla na kontrolu, vždy som bola trocha nervózna, ked mi volali ze genetické výsledky, tiež som bola nervózna, ale nie tak ze by mi to nedalo spávať.
Dokonca som bola presvedčená, doteraz vlastne neviem prečo, že porodim predčasne. Nič tomu nenasvedčovalo, no ja som to tvrdila od začiatku tehotenstva. Nakoniec som prenášala. Ale kufor do pôrodnice som mala zbaleny už v 31tt.

maryetta
3. jan 2024

Ano. Kazdym dnom sa ma narodit nase 4.babatko. A od momentu kedy som videla pozitivny tehu test tak ten strach prisiel. Noooo zase nie nejako chorobny strach. Ale taky ten prirodzeny. Dufajuc ze vsetko bude v poriadku.
A sa netyka len tehotenstva ale aj casu po narodeni.

mimikarol
3. jan 2024

Bála som sa. Mala som aj zle sny s dcérou ale našťastie je zdravá ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre