9tt a psychicky dole

ivanak49
16. nov 2019

Ahojte, viem že každej žene býva zvyčajne zle keď je tehotná ale ja sa už psychicky idem z toho zblázniť som som v 9tyz. tehotenstva a býva mi strašne zle neustále zvraciam točí sa mi hlava až tak ze hneď ako sa zobudím a postavím sa točí sa mi tak hlava ze mam pocit ze odpadnem takto je to cele dni len na odpadnutie radila som sa s doktorkou ale nevedela mi nič poradiť naopak mi povedala ze pravdepodobne to bude trvať celé tehotenstvo keďže som mala problémy s migrénami od dectva aj pred tehotenstvom tak som sa chcela informovať ci sa tu nájde nejaká mamička co s tým má podobnú skúsenosť lebo je to pre mňa už teraz v priebehu pár týždňov dosť psychicky náročné

romanuuska
16. nov 2019

@ivanak49 ja som teraz v 7tt, cely den mi je velmi zle a navyse sa musim starat o 2,5 rocneho synceka. Ledva zijem. Musim varit, hrat sa, chodit von na prechadzky... raz to prejde 🙂

miadi
16. nov 2019

Krvne testy robila? Moze byt ze len mas malo železa. Ja som to tak mala na zaciatku tohto teho a brala som zelezo a preslo to. Nemusi ti byt cele teho rovnako.

alexandra2468
16. nov 2019

@ivanak49 hlasim sa :D
Neviem teda ci je ti len zle a sem tam zvracias, ale ja som zvracala kazdy den od 5tej rano. Od uplneho zaciatku tehotenstva, do 6.mesiaca. Kazdy bozi den, nie raz nie dva krat za den, ale aj desat, boli dni kedy aj kazdych 20minut.
Naozaj som bola v takom fyzickom stave, ze aj keby ma mal niekto zastrelit, tak sa nevladzem pohnut, lebo som nemala ziadnu silu. Bola som len v nemocniciach na infuzkach a liekoch.
Ziadny lekar nevedel povedat kedy to prejde, no raz to preslo len tak z nicoho nic a odvtedy je mi uz len zle :D

saskia_98
16. nov 2019

@ivanak49 ja mam katastrofalne migreny od mala a za cele tehotenstvo som mala mozno 4 .. Inac mne pomahala pepsi cola. Dvihla mi hladinu cukru v tele, takze sa mi hlava netocila aj ked som grcala a aj podrazdeny zaludok dala dokopy. Vdaka pepsi cole som prezila tehotenstvo. 🙂

simsalabim
16. nov 2019

@ivanak49 moja svagrina vracala cele tehotenstvo, diagnoza hyperemesis ci tak nejako....ako Catherine, manzelka princa Williama. Bola kvoli tomu aj hospitalizovana, opakovane, na infuzkach doplnili, co treba. Mala to tazke, ona sa chuda budila aj 6 krat na noc a sla vracat a cez den vkuse...

alexandra2468
16. nov 2019

@simsalabim aj ja som mala hyperemezu. Jedine co k tomu vedeli lekari povedat je, ze to mala aj Kate 😂

simsalabim
16. nov 2019

@alexandra2468 no svagrina bola aj par dni vzdy v nemocke. Infuzky jej pomohli. Ona bola ako tien...vracala vkuse, aj kazdych 20 minut. Bola na PN, nikam nemohla ist. Musi to byt hrozne sa celu noc budit a ist vracat. Ona vracala este aj v porodnici.

viktoria265
16. nov 2019

Ahoj, nič sa neboj to zvládneš. Mne bolo zle v podstate celé tehotenstvo stále som vracala dva krát som bola v nemocnici na infuzkach. Raz dokonca týždeň, nič som nejedla len infúzie tiekli. Ono sa to časom trochu zlepší neboj. Ja som vracala asi do 6 mesiaca potom mi bolo chvíľku trochu lepšie a potom od 8 zase zle. Tým ťa nechce strašiť len povedať že v tom nie si sama. Ja som si dávala stále torecan čipky a cumlala som aj také lizatka proti nevoľnosti. Môj hlavný problém bol prudký pokles cukru. A preto aj keď mi nechutilo jesť musela som. V noci som mala vedľa seba nejaký kúsok jedla a jedla som aj v noci po troške. Akonáhle som celú noc nič nezjedla tak ráno bolo katastrofálne. Kdekoľvek som išla keď už som musela vždy so sebou jedlo!!! Hoc suchý rožok to je jedno. Ja som to riešila hlavne piškótami z tých sa mi toľko vracať nechcelo. A väčšinou som ležala a pozerala TV lebo som nebola nič iné schopná ale to hlavne na začiatku. Najhoršie bolo ze sme mali svadbu keď som bola v 3 mesiaci tam som používala aj nejaké tabletky aby som sa udržala na nohách.

alexandra2468
16. nov 2019

@simsalabim viem si to predstavit. Ja som si tiez vzdy par dni polezala v nemocnici, dostala par litrov infuziek, nejake lieky do zily a potom zase na par dni domov kvoli psychike vraj.
Ale aj tak som si niekedy myslela, ze uz potrebujem psychologa. Je to velmi tazke aj na psychiku, ked clovek zvracia cele dni kazdy den a nikto nevie, kedy to skonci. A uberie to velmi vela radosti, ktoru by zena za normalnych okolnosti prezivala z tehotenstva. Tiez som mala len 42kil, bola som ako z koncentraku. Ach

simsalabim
16. nov 2019

@alexandra2468 ano, svagrina tak isto. Pri oboch detoch. Viem si predstavit, ze to kedysi muselo zenu s touto diagnozou priamo ohrozit na zivote.

mia78111
14. jún 2021

Ja som zvykla pri dcére brat čapíky Torrecan , pomohli

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre