Zúfalstvo z poznámok

margaretka
24. sep 2024

Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....

1ryba
24. sep 2024

Ako reagovať? Dať si tie svoje výkvety do poriadku. Zakáž mobil na týždeň a hneď prestane hádzať papuče.

margaretka
autor
24. sep 2024

@1ryba mobily väčšinou nemajú ani jeden z nich

margaretka
autor
24. sep 2024

@1ryba zakázané mal playko tv...nepomohlo hral sa s legom alebo so čítal alebo bol na ihrisku

deti95060810
24. sep 2024

4 ročník? tak už len vydrž na druhom stupni sa učitelia úplne pomenia ....
to dostáva poznámky od tej istej p. učiteľky? doteraz ste to doma trpeli?
ja by som si dala stretko asi s pani riaditeľkou školy... by som sa opýtala či je to basa, alebo nejaký nápravný ústav že dieťa si nemôže ani len odhryznuť z jablka na konci prestávky, ....

pribinak
24. sep 2024

Ale však toto nie je nič dramatické …keby rám bolo že sa bije, odvracať, vysmieva sa nejakym deckám , či šikanuje …..tak to áno, ale hádzal fľašu? Hojdá sa na stoličke? .. nejaká labilná ucitelka

Z tohto by som vedu nerobila, iba dohovorila že niektorí ucitelia to
Môžu brat ako provokáciu

margaretka
autor
24. sep 2024

@deti95060810 áno od tej istej, triedna ...riešilo sa to aj individuálne aj hromadne ale pre pokoj a kľud sme to potom radšej trpeli a doma detom dohovárali trestali a tak dokola ....

belllinka
24. sep 2024

@pribinak hej a keby si na tej stolicke rozbil hlavu, tak by zas bola na vine ucitelka

sulavikova
24. sep 2024
pribinak
24. sep 2024

@belllinka ale prosím tá….na alej vine? Zas nebud dramatická keď netreba

simsalabim
24. sep 2024

Teda mne vacsina tych “zlocinov” nepride cez ciaru. Preco by nemohol kricat cez prestavku? Valat sa po koberci - cez prestavku? Dojest jablko? Hadzat si flasu? Ucitelka by sa mala sustredit na to, co je v zivote dolezite a nie taketo somariny.

1ryba
24. sep 2024

Je smutné, že si neviete upratať dieťa na prvom stupni ZŠ. Budete to mať ešte veselé. Očividne nemajú riadne nastavené hranice. 8 nespratníkov. Zaujímavé, že zbytok triedy to nerobí. Nie, to nie je labilná učiteľka, ale výchova bez hraníc.

margaretka
autor
24. sep 2024

@deti95060810 riešilo sa to aj pokarhania sa to dala a dáva ...musia sa vedieť správať ale nám rodičom je jasné že tie deti nezvláda ale to jej nemôžme povedať . Doma si ich poriesime keď je problém , venujú sa aj krúžkom aj športujú ... No náročné to je . Čo sa týka odhryzbutia jablká cez hodinu ono to už bolo na konci prestávky a zazvonilo ona vošla a hneď poznámka jedol cez hodinu ...na to mi on že veď to sa mi nedalo ani vypľuť rýchlo musel som to zjesť

belllinka
24. sep 2024

@pribinak stacilo mi tu na koni citat niektore diskusie, ked dieta padlo a rozbilo si napr. koleno, tak uz matere saleli a isli vybavovat vyhazov ucitelke, lebo decko neustrazila

1ryba
24. sep 2024

@margaretka deti v prvom rade nezvládate vy doma.

viestta
24. sep 2024

Mne to pride, ze ucitelka ma nulovu autoritu u ziakov, a tymi priblblymi poznamkami si ju nevybuduje. Dobry ucitel si uprace ziakov sam, poznamky pise az ked sa deje nieco skutocne zavazne. Aj s tou papucou, co uz je fakt cez ciaru mala urobit poriadok sama, nie rodicia... Cim viac poznamok napise, tym menej autority u deti bude mat. To jej asi nedoslo. Druha vec je, ze ta partia uz ma "svoju ligu" ktoru hra. Kto nedostal poznamku nie je cool...

margaretka
autor
24. sep 2024

@1ryba tak to si nemyslím, písala som niečo o tom de nezvládame deti doma??? Zase si tu niekto potrebuje kopnúť chápem, že aj to patrí medzi názory !

tanyan
24. sep 2024

Podľa toho popisu mám dojem, že učiteľka si cez tie poznámky ventiluje frustráciu. Aj ona už mala dávno pochopiť, že zdraví chalani v tomto veku nebudú celú prestávku sedieť v lavici a čítať. Úprimne, ja by som za také poznámky ani doma nevymýšľala tresty.

martinka13
24. sep 2024

Ignorovala by som takéto poznámky. Snáď len okrem tej papuče. To bolo cez....

margaretka
autor
24. sep 2024

@viestta práveže oni potom navzájom rýchlo na seba žalujú aj kamoši aby aj oni dostali poznámky nie len on a tak dokola ....

danica2711
24. sep 2024

@margaretka veď neurobil nič také strašné... čo tak porozprávať sa o tom s učiteľkou? Ja som mala v prvej triede tiež takú "milú" učiteľku, ktorá trvala na tom, že cez prestávku musíme sedieť s rukami za chrbtom - samozrejme, že som nosila domov poznámky, že nesedím, neposlúcham, odvrávam...otec sa išiel do školy porozprávať s pani učiteľkou a zrazu nikto nemusel sedieť s rukami za chrbtom a všetci sme boli v pohode...

margaretka
autor
24. sep 2024

@belllinka na základnej škole ? Tak to by u nás nemal nik odvahu sa sťažovať a nedajbože ešte riešiť s vedením ... Boli aj úrazy ale nič vážne , i nás sa riešia len prkotiny

marca12
24. sep 2024

Klepal nohou pod lavicou 😂 Pani ucitelka by si mala dat nervy doporiadku. Ja by som jej povedala,ze na hodine si ma ona spravit poriadok a vo chvili,ked to robia a nie pisat poznamky. Co ja uz doma zmozem. Doma sa sprava pekne,ja s nim problem nemam ....

guudy
24. sep 2024

@margaretka toto triedna prehana, zjavne si s nimi nevie dat rady….ja by som jej odpisala , ze doma nic take nerobi. Robi to len v skole, ty tam nie si, takze poriadky si musi spravit sama 🙂
Nejak krajsie sformulovat… 🙂

ukgirls
24. sep 2024

v 4 rocniku by sa uz mohli naucit spravat .. ucitelka si ich nevie dat do laty? pises o 8 chalanoch .. ona ich nema vychovavat .. nehovoriac o tom,ze vyrusuju ine deti.. co ti ich ma ako vychovat ked nepocuva ani rodicov a robi to stale dookola

1ryba
24. sep 2024

@margaretka no nezvládate, keď opakovane porušujú pravidlá. A ostatní nie. Pravda sa ťažko počúva. Najlepšie, je učiteľku vyhlásiť za neschopnú. Veď ako si ich vychováte, takých ich budete mať. Ona to s nimi ten rok vydrží, ale vy s nimi musíte vydržať minimálne do dospelosti.

margaretka
autor
24. sep 2024

@danica2711 kým som ju nespoznala veľmi som sa snažila jej byť nápomocna riešiť pýtať sa zaujimat ale nestala o to stále len dokola pokyn "musí sa vedieť správať " ostatné mamy sa na to vykašľali už to vzdali hneď na konci prvého ročníka . Učia sa dobre venujú sa športom a aktivitám doma sú v pohode primerane veku a možnostiam

pribinak
24. sep 2024

@belllinka Jezisi…nebud hystericka, ja mam 9taka a teda za tu dobu decka všeličo povyvadzali v škole, ale nikto nikoho nevyhadzoval

Sa ukludni

30katrusa40
24. sep 2024

@margaretka tak vyrušuje spolužiakov cez hodinu, keď sa obsadzuje papučou a niekoho správne trafí môže aj ublížiť. Škola nie je krčma aby ležal na lavici. Mňa by zaujímalo či sa sa rozprávala s učiteľkou o tom jedení cez hodinu či to ozaj tak bolo ako povedal tvoj syn. Mne to príde ako ďalšie nezvládnuté dieťa ktoré rodičia ospravedlňujú . A áno za to že je prestávka nemusí ziapať ako zviera .

margaretka
autor
24. sep 2024

@1ryba jeminé ok 😂👏😂 mier svetu a učiteľom ! Bran ich telom a dušou ! Nikto ju nevyhlásil za neschopnu ale som tiež z učiteľskej rodiny a príde mi to úplne nepedagigicke od nej .

stanulienkat
24. sep 2024

Neverím, že tu niekto píše, ze učiteľka je frustrovaná, alebo že si s nimi nevie urobiť poriadok. Zoberiete si, že vy si neviete urobiť poriadok s dvoma spratkami a ona ich má niekoľko v triede. Tie deti treba vychovávať od malička, nebyť benevolentny a potom sa čudovať, že vyskočí učiteľovi aj na hlavu. Neviem čo budú robiť keď budú mať 15-16 rokov. Zrejme ste sa im málo venovali. Takýto vykvet má dcéra v triede, terorizuje celú triedu od začiatku skolskej dochádzky. Vám to nepríde, že sa môžu sťažovať naňho ini spolužiaci? Ze ich obťažuje to besne spravanie? To je choré na dnešnej dobe, že miesto toho, aby sa rodičia venovali dieťaťu tak sa tu hejtuje učiteľka. A keď ho doma nezvládáte, treba ísť s ním psychológovi.