ZŠ na Odborárskej ulici. Máte s ňou skúsenosť?

anna60
20. máj 2010

Pozná niekto túto školu? Je to bilingválna škola. Ak má niekto nejaké skúsenosti, tak dajte vedieť

daniela1978
24. máj 2010

Tk čo nikto túto škilu nepozná?????? 😨 🙂

jasna2
2. jún 2010

Ahojte, my sme tiež rozmýšľali dať syna do tejto školy... ale ešte nie sme rozhodnutí kedže nemám o nej žiadne "referencie". Boli sme na stretnutí rodičov a tiež na ukážke alternatívneho vyučovania - čo bolo úplne super lenže nam pani učiteľka oznamila že trieda sa neotvara kedže nema dostatočny počet deti - tak teraz nevieme...no musime sa rozhodnut do konca juna.

daniela1978
2. jún 2010

jasna - ahoj, ty myslíš ZŠ na Odborárskej ulici, bilingválnu triedu?

renca3
2. jún 2010

anna - boli sme tam na zapise do "anglickej triedy" . zobrali ho, ale nakoniec nastupujeme inde.
je to mala skola rodinneho typu. pouzivaju slovenske ucebnice, ale na kazdom predmete hodina prebieha aj v AJ.
neviem, co by si chcela vediet. my sme tam boili len na zapise, ale nejake info som si pozhanala predtym.

jasna...okdial mas info, ze trieda sa neotvara? nic o tom neviem. na zapise bolo prave viac deti, ako mohli zobrat.

daniela1978
2. jún 2010

renca - aké info si pozháňala? Prečo ste sa rozhodli nakoniec pre inú školu? táto vám nevyhovovala?
🙂

renca3
2. jún 2010

tak v prvom rade som si ju bola obzriet aj zvnutra. kedze je ta skola zameraná na vytvarnu a modnu trorbu, na chodbach su pekne dielka deti. nemaju satne, len na chodbe vesiaky a lavicky myslim. jedalen a telocvicna su v inych budovach, takze sa musia premiestnovat po vonku. v bilingvalnych triedach sa plati 140,- EUR mesacne do vytvorenej nadacie. je to asi za zahranicnych lektorov a mozno za nejake knizky.

preco sme tam nenastupili? mame to trochu od ruky (vozim este aj mensieho do skolky) . dostali sme sa na skolu, kde je viac AJ a mam to po ceste.

daniela1978
3. jún 2010

renca - zdalo sa ti, že je tam málo AJ. My sme tam boli na otvorených dňocha nám sa zdalo, že AJ je tam v pohode. Druháci mali matiku po anglicky a vcelku im to išlo a štvrtáci mali prírodovedu a to sme kukali, že tam bolo po slovensky povedaného asi tak 5 %. 🙂

jasna2
3. jún 2010

Aha, tak to bude nejake nedorozumenie asi, ja myslim totiz ZS Odborarsku v Presove. A vy?

daniela1978
3. jún 2010

jasna - ja som myslela v Bratislave. 🙂 🙂 🙂 🙂

renca3
3. jún 2010

no to sa stava, ked nemate v pasoch, odkial ste. 😉

Daniela ...4. su v pohode. ja som teda na vyucovani nebola, lebo som nestihla Den otvorenych dveri. ale 1. zacinaju zvacsa od sameho zaciatku a pre nas by to bola trochu brzda. takze tak.
inak ta 4. ucitelka mala byt nasa, lebo ona si teraz berie prvakov. bola mi velmi sympaticka. uvidime, aka si nas zoberie na tej druhej skole.
a vy budete teraz prvaci, ked si tam bola alebo az o rok?

daniela1978
3. jún 2010

renca - my tam teraz v septembri nastupujeme, tak som zvedavá. 🙂

renca3
4. jún 2010

nooo tak nasi mohli byt spoluziaci. 🙂 mas vlastne syna alebo dceru? ako som pisala, vasa ucitelka vyzerala super. 😉 mozme si v priebehu skolskeho roka napisat, ako to u vas fici na hodinach.
maly(a) uz mal(a) AJ alebo ste zaciatocnici?
no kedze tam nastupujete, musis byt informovana viac ako ja. 😉 najlepsie najst mamicku, co tam uz ma dieta.

daniela1978
4. jún 2010

renca - my máme syna. V škôlke má AJ, ale doma moc toho nechce povedať, ale to je klasika, keď sa opýtam že čo bolo v škôlke, tak väčšinou odpoveď znie, že nič, ale keď má niekedy slinu, tak recituje, spieva, tancuje školské tanečky...............
O škôlke toho vieme celkom dosť, ale založila som pre istotu tému, lebo človek nikdy nevie,ale ohkasy cez všelijakých známych sú v pohode. Pani učiteľka vyzerá super, vychvalujú si ju tam. Vy budete chodiť nakoniec kam? 🙂

renca3
4. jún 2010

@daniela1978 - mas IP

inak ty mas tu skolu po ceste, ak robis v BA. takze pohoda.

inez72
1. sep 2010

Ahojte, nerada vas sklamem, ale neda mi nenapisat vam par slov z vlastnych skusenosti s touto na prvy pohlad fajn skolou. Teda, mám na mysli ZŠ na Odborárskej ulici v Bratislave.
Ja som ju nasla na nete a oslovilo ma zameranie na výtvarnú výchovu a anglicky jazyk. Boli sme navstivit aj s dcerkou pani riaditelku (Mgr. Ľubica Daneková) aby sme sa podrobne informavali o tejto skole. Hoci sme tam stravili takmer hodinu, nepovedala nam jednu podstatnu informáciu. To iste sa zopakovalo na zápise. Moju dcerku pochvalili, ze vyborne reagovala v anglictine a ze ju teda vyberaju do "anglickej triedy" kde sa bude vyucovat v anglickom jazyku. Samozrejme, ze sme sa potesili, ale opat nam nikto nepovedal co to vsetko obnasa. Dokonca nam dali zoznam veci, co mame nasim prvacikom k septembru pripravit. S radostou sme urobili kompletny nakup za nemaly obnos, 2. septembra nabehli s kvetinkou v ruke a mašlickou vo vlaskoch na slavnostne zahajenie 1. skolskeho roku.
http://www.zsodborba.edu.sk/index.html ...a tak ako je na ich stranke napisane sme odisli s detmi do tried, kde po kratkom pozdraveni sa prisla pani riaditelka a v rychlosti vymenovala co skola ponuka: obedy, kruzky, ucitelka AJ z Berlitzu a potrebu interaktivnej tabule a ako kazdy rok sa za toto vsetko vojdeme do MESACNEHO POPLATKU 166 EUR (5000 SK)!!! 😒 Navyse nam oznamila, ze u nich to funguje tak, ze to je fixny poplatok, takze aj ked dieta bude chybat, neodratavaju sa odhlasene obedy!
Myslela som, ze zle pocujem, ale vsetci rodicia sa tvarili, ze je vsetko v norme, tak som zacala pochybovat o sebe, ci som len ja neprepocula info o plateni ked sme sa vopred o skole informovali. Samozrejme nechcela som dcerku traumovat zmenou skoly po slavnostnom nastupe. Povedala som si, ze sa na to dame a zainvestujem do jej vyucby cudzieho jazyka.
Skratim to, sluby sa nekonali, financovanie zostalo zahalene tajomstvom, nekonalo sa ziadne vyuctovanie na co boli naše nemale paniaze pouzite, anglictina bola rovnako ako na ktorejkolvej inej skole na ktorej sa neplati 3x do tyzdna a myslim, ze na slabsej urovni ako mala dcerka v skolke (na Haburskej ul.). Navyse som stretla znamu, ktora mala dcerku v druhom rocniku a jej manzelovi (ekonomovi) nebolo po voli zahmlievanie financnych otazok. Poziadal pani riaditelku o predlozenie vyuctovania ale pol roka sa k nemu nedostalo. Nasledne po niekolkonasobnom upozoreni na tuto skutocnost, dostali do ruk rozpis mesacnych vydavkov, kde bolo niekolko nezmyselnych udajov. Po kratkom case zistili, ze sumy penazi, ktore podla toho rozpisu dostavala aj triedna ucitelka a ucitelka zo skolskeho klubu, tieto ucitelky vobec nedostavali. Dalej pol roka platili za kruzky, ktore sa vobec nekonali, a tiez velky obnost anglictinarke, ktora bola doma na materskej dovolenke. Do konca skolskeho roka im tieto skutocnosti pani riaditelka nevysvetlila a na posledne stretnutia uz chcela prist aj s pravnickou, ale nakoniec ich uplne zrusila. Akoby to vsetko nestacilo, dalsia sialenost bola, ze v druhom rocniku presvedcili rodicov na splacanie skolou dodanych notebookov, ze to budu len ich vlastne a ze leninvestuju do svojich deti. Doporucili vsak aby ich nenosili domov a nechavali v skole. Na konci skolkseho roka na nahodou znamy dozvedeli, ze notebooky ich druhakov pouzivali ziaci vyssich rocnikov a ked si ich chceli na letne prazdniny vziat domov, pani ucitelka vytiahla potvrdenie o prebrati notebooku s cislom DKP skoly !!!!!!!!
Zrazu bol ich nevyhodne splacany notebook pre malu dcerku majetkom skoly?!!??!!
Ospravedlnujem sa, ze som sa tu tak rozpisala, ale nedalo mi to ked som si presitala vase nadsenie, ktore sa napadne podobalo na to moje, ked som dcerku do skoly prihlasovala. Myslim si, ze tato skola ked prejde inspekciou, bude bud zatvorena, alebo minimalne jej pani riaditelka. A to som tu nevymenovala vsetky detaily, ktore ma utvrdili v presvedceni, ze do tohoto pofiderneho financneho podvodu uz nevlozim ani cent zo svojich uspor.

mkiss
5. nov 2010

@inez72
Dobrý deň
a vy teda navštevujete tuto školu na ZŠ Odborárska v Bratislave ?koľko sa platí mesačne a koľko detí je v jednej triede ? Díky za info Monika

mkiss
5. nov 2010

@renca3
Dobrý deň
máte skúsenosti ZŠ v Bratislave na Odborárskej ? ďakujem za info Monika

mkiss
5. nov 2010

@daniela1978
Dobrý deň
máte skúsenosti MŠ v Bratislave na Odborárskej ? koľko sa platí a koľko detičiek je v triede
ďakujem za info Monika

renca3
6. nov 2010

@mkiss - ja nemam skusenosti. boli sme len na zapise, ale nastupili sme inde nakoniec.
ale daniela1978 tam ma syna, skus je napisat IP.

@inez72 - ja som vedela o financovani do vytvorenej nadacie. ale takto podrobne som to neskumala, kedze sme tam nenastupili. vy ste tam ktory rok zacali, ked prispevok si uz pisala 1. septembra a skola zacala 2. septembra? este vlani?

daniela1978
9. nov 2010

@mkiss my sme v tejto škole prváci a zaťiaľ je to fajn. Ak ťa zaujíma hlavne AJ, tak tým tam hovoria stále a na deti sa to lepí.... ak chceš vedieť niečo konkrétne, napíš.

skrecok
11. nov 2010

@inez72
Fuha, tak toto nemoze byt pravda... ved to by uz davno bolo na sude. Neverim, ze sa nenasiel aspon jeden clovek, ktory by nic nepodnikol za tieto podvody...
Inak ja som mala aujem o viac informacii o MS, ktora je spojena so ZS, napisala som im mail minuly mesiac a doteraz mi neodpovedali. Tomu sa uz povie nespolahlivost skoly ci skolky. 😖

mkiss
17. nov 2010

@daniela1978
Dobrý večer Danielka
čiže vy ste momentálne prváci v tejto ZŠ odborárska ? a chodíte do biling trieda kde sa učia všetkonemecky ? a koľko platíte mesačne ?alebo chodíte do normálnej triedy a koľko je detí v triede?

renca3
18. nov 2010

@mkiss - ved tu mas v prispevkoch pisane, ze je tam anglicka trieda, nie nemecka.

daniela1978
18. nov 2010

@mkiss my sa učíme AJ. 🙂

mkiss
19. nov 2010

však aj my sa učíme anglicky tiež Karin je 2.ročníku len mi odporúčali tuto školu že je tam malo deti v triede preto sa informujem takže chodíte do tredy Bilingvalnej ?

daniela1978
22. nov 2010

@mkiss AJ je ok, len ty si písala o nemčine, tak som nevedela. My chodíme do tej bilingválnej.

linda555
12. jan 2012

Pekný deň prajem

stihla som si precitat vase otazky aj pripomienky na skolu Odborarsku v Bratislave...
kedze som osobne tuto skolu navstevovala ako dieta 9 rokov aj moji surodenci chcela by som Vam predat moje zazitky a skusenosti s touto skAk mam hovorit sama za seba, nikd yby som moje dieta do tejto skoly nedala, vela ucitelov sa pomenilo aj p.riaditelka aj s p. zastupkynou....to je jedna velka falos...viem ze cely cas to bolo len a len o slovach a tahani penazi z rodicov pricom pedagogovia na tento skole nie su o nic lepsi ako ini na iných skolach...je to skola ktora sa chce strasne rychlo dostat niekam na prve miesta v rebricku dobrych skol a su ochotni pre to urobit asi cokolvek...samozrejme je to len moj nazor....ale poznam deti aj dospelych co na tuto skolu naozaj spominaju velmi zle...uz len malym dokazom je ze ludia zo sidliska davaju svoje deti na ine skoly a deti musia pravidelne cestovat pricom by ZS Odborárska mali blizko bydliska.....takze na tom asi tiez nieco bude....chcem vam len dobre poradit...nie sa teraz vybit na skole...ktora naozaj nestala za to...nespravny pedagogicky pristup, falosne jednanie, zavrhovanie problemovych ziakov(ale navonok sa ukazovat ako im na nich velmi zalezi)a dokonca by som si dovolila tvrdit aj znamkovanie a podobne...tiez nie je dvakrat to co by to asi malo by...

danka_ba
23. aug 2012

Ešte chodite na tú školu? Ako je tam teraz? Tiež nad ňou rzmýšlame ....

danka_ba
23. aug 2012

@daniela1978 ahoj, stále ste tam? platíte extra za anglickú triedu? Hľadám totiž školu, zameranú na výtvarnú vychovu + angličtinu.

danka_ba
4. sep 2012

Neni tu nik kto chodí aktuálne na tuto skolu???