ZRPŠ zaplatené učiteľkou

3. nov 2022

Syn navštevuje škôlku druhý rok. Tento rok bude chodiť len do januára, lebo sa sťahujeme a on prestupuje. Minulý rok sme platili Zrš 100€ tento rok to rozrátali na 15€ na mesiac. Dokopy chcú zaplatiť 180€. Ja som povedala, že to celé nezaplatím, nakoľko syn v tej škôlke bude len do toho decembra. Plánovala som vyplatiť za mesiace, ktoré škôlku bude navštevovať. Zbieralo sa to teraz v októbri. Syn do škôlky celý október nechodil, a nepôjde ani v novembri ,pretože je chorý a potrebujeme to preliečiť, kolektív dr neodporúča. Učiteľku som samozrejme oboznámila s tým, že nastúpi až začiatkom decembra a od januára prestupuje. Dnes mi triedna volala, že jej treba zaplatiť tých 180€ pretože,ich za nášho syna do toho Zrš vyplatila ona, keďže sme to nezaplatili. Vôbec neviem ako sa teraz zachovať. Ja som učiteľke nekázala nech to Zrš platí ,neviem čo jej to vôbec napadlo. Ja som to platiť neplánovala keďže je situácia aká je , syn prestupuje a nevidím dôvod škôlke tých celých 180€ vyplatiť. Už tých 100€ minulý rok bolo viac než dosť . Síce sa oháňali tým, že sa z toho bude platiť Mikulášsky darček, pohostenie a darček na besiedke, deň detí. Ale nič z toho sa u nás kvôli pandémii nekonalo. Ani Mikuláš nechodil ani besiedka nebola ani MDD neorganizovali, takže reálne sa z toho zrš pre to dieťa nezaplatilo nič.zaplayili by ste učiteľke tých 180€ keď už bola taká aktívna a vyplatila to?

oldcountryroses
3. nov 2022

Ak ich realne zaplatila, tak ano. Bolo by mi blbe, ze dala za mna peniaze.. Aj ked absolutne nechapem tuto iniciatívu. Este mi napadlo, ze ich za teba nevyplatila, len na nu vedenie tlaci, aby ich od rodicov pytala. A tebe povedala ze to vyplatila. Pytala by som si od nej nejake potvrdenie ze to naozaj platila🤷
Je to čudné.

lienka.7
3. nov 2022

Nie. Jej problem, ze plati zo svojho to co nema. Zaplatila by som tych 15€ co tam bude v decembri.
Navyse pokial vedela, ze tam syn ani nebude, pride mi to sorry ale poriadne vychcane, ze teraz to zaplati cele ona a ty aby si sa necítila trápne jej to mas teraz akoze preplatit?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
3. nov 2022

Nie je to dobrovoľné? Ako presne je definovaný ten poplatok vo všeobecných podmienkach alebo v školskom poriadku alebo ...?
Extrémistická analógia - keby mi povedala kolegyňa, že za mňa na základe vlastného rozhodnutia a bez môjho súhlasu prispela napríklad nejakej charite a ja to mám teraz dať jej...

lenkakravcova
3. nov 2022

ZRS je dobrovoľný poplatok. Samozrejme ho platíme.. Ale to je odveci platiť za mesiace keď tam dieťa nie je. Resp za pol rok, lebo už mizu vziať miesto neho iné dieťa.
Ú nás sa inak platí 7€/mes (Košice).
Ty si z BA, že máte 15€ poplatok?

A k otázke: zaplatila by som jeden pol rok. Celý. Od ďalšieho môžu vziať iné dieťa miesto tvojho. Čiže za ten pol rok by som to uhradila ale viac nie. To už bude platiť niekto iný.

sense
3. nov 2022

Nie nezaplatila by som. 1 je to dobrovoľne 2. Si ju dopredu o tom oboznámila.

autor
3. nov 2022

@oldcountryroses ja jej aj verím, že to fakt zaplatila lebo ona je vo všetkom nenormálne iniciatívna 🤦. Žije pre svoju triedu. Všetko by tip top chcela mať.

@tanyan samozrejme, že je to dobrovoľné. U nás to funguje štýlom, že kto neprispeje toho dieťa sa nezúčastňuje akcií z toho hradených.

@lenkakravcova nie som z BA, som z BB, mne ten poplatok príde neúmerne vysoký aj keby do tej škôlky riadne chodil, ale čo už. Tak si ho odsúhlasili členovia Zrš ,nebola som tam keď sa rozhodovalo o jeho výške, čo je aj moja sprostosť, že som sa nezúčastnila, tak už som to nejak rešpektovala, ale hovorím celých 180€ som platiť fakt neplánovala.

basska_b
3. nov 2022

Len mne to vychadza, ze musite zaplatit min. 60 eur. September az december. To, ze bol mesiac-dva chory, to neviem, ako sa zohladnuje, boli tu o tom dake diskusie... Vychadzam z toho, ze ste jasne povedali, ze kedze od januara bude v inej skolke, tak by som uz za mesiace januar az august neplatila. To, ze to ucitelka zaplatila, nech si riesi s vedenim MS a nech jej to vratia. Cudujem sa, ze mala vo vrecku zvysnych 180 eur na uhradu za nejake cudzie dieta

hylary
3. nov 2022

Preboha to je štátna školka? Neverím... Určite súkromná. My v štátnej platíme 20 na celý rok.. nijakých 180 by som v živote nedala

kacena4
3. nov 2022

nejedna sa o mesacny poplatok do skolky? nie zrps? to sa plati jedorazovo par €. mesacny sa plati kazdy mesiac a treba ho platit aj za mesiace kedy dieta realne nechodi do skoly a je chore

nikpa
3. nov 2022

Keď nezaplatí nikto tak čo bude nosiť tisíce do roboty za každého? 🤦 Osobne si myslím, že je trochu na hlavu a nie, nezaplatila by som jej to. Bolo to jej rozhodnutie.

evkamotka
3. nov 2022

@hylary my platime 55 na pol roka, 110 mesacne. Mestska skolka. Podla mna je aj problem, ze divadielko ci autobusar pri BA si pyta viac ako v malej dedinke na juhu/vychode. Takze za podobny program musi skolka platit viac a aj poplatok pytaju tym padom vyssi

zobaka
3. nov 2022

pochybujem, ze nejaka ucitelka za ziaka zaplati 180 eur, len ich chce od teba dostat a je to iste ZRPS? Nenavstevuje syn nejaku sukromnu skolku, ved take vysoke nikde nie je

bamboa
3. nov 2022

Mala by si vyplatiť 4x15€, keďže to miesto tvoje dieťa obsadilo. Zvyšok by som už ani ja neplatila. Ja mám napríklad malú v jasliach (štátnych), platím 300€ mesačne a zaplatiť musím bez ohľadu na to, koľko dní tam malá bola. V októbri len 5 dní 🤷‍♀️ Celý zvyšok bola chorá. Proste nám držia miesto = musím platiť.

lenkakravcova
3. nov 2022

BB taky poplatok? Wow, tak to je dosť nonsens.
Ja by som zaplatila tu polovicu, dokiaľ za tvoje dieťa nemôžu dat na to miesto iné dieťa. Čiže do konca januára. Ale nič viac. Keď vezmú od februára ďalšie dieťa, tak to bude platiť polovicu určite tiež. Tak by to mali za ten druhy polrok od teba a ešte od neho, dva krát..
A zase neprišlo by mi fér neplatiť za mesiace, kedy je to skolkarske miesto obsadene ((ak ale môžu miesto tovjho hneď v januári vziať iné dieťa, tak by som platila len do konca decembra).

luccija
3. nov 2022

To je velmi neprijemne, ale, ak tam je syn do januara zaplatila by som iba za tie mesiace.Predsa nebudes platit znova na novom mieste.To, ze je chory a nechodi nehra rolu.Ucitelka spravila obrovsku chybu moze byt neviem ako aktivna, ale toto sa nerobi.Ten kto spravuje ten ucet nech vrati peniaze a ty zaplat za polrok.Alebo, ak nejaka kamaratka este neplatila moze sa to spravit tak, ze si zaplatila za nu a da jej peniaze.Ale je to chaos riesili sme nieco podobne v skolke.

akvi
3. nov 2022

ZRPS nie je povinne, neplatila by som nic. To nie je tvoj problem, ze ucitelka je prilis iniciativna.

simca06022011
3. nov 2022

Neveim si predstavit, ze by nejaka ucitelka vytiahla zo svojho 180EUR a uhradila to, je to podla mna nezmysel. Mozno to povedala, aby si to uhradila. Ja by som to viac s ucitelkou neriesila, isla by som za riaditelkou a riesila to tam. A na zrps sa mi to zda velmi vela. Na skolku. A hlavne sa ubezpec co za poplatok to vlastne ziadaju. ZRPS nie je povinne a ak si oznamila ze dieta bude chodit len pol roka, neplatila by som za cely rok.

simca06022011
3. nov 2022

A inak to ktora BB skolka? :D

autor
3. nov 2022

Zrš je to určite, ono bude vysoké asi aj preto, že tento rok školská jedáleň musela okresať jedálničky, kvôli rozpočtu. Na ovocie k obedu už nemali a rodičia navrhli, že sa zo Zrš bude raz týždenne hradiť ovocný deň deťom ( jedáleň si kúpi ovocie a zeleninu navyše a tú následne dá každú stredu deťom k dispozícii nakrájanú)

@bamboa tak ale tých 300€ nie je zrš ale poplatok za služby/ škôlku. Ten platím aj ja napriek tomu, že je chorý. Aj toto Zrš by som už aj za tie mesiace choroby zaplatila, ale celých 180€ mi je fakt proti srsti.

@basska_b tak pani učiteľka asi peniažkov aj na zvyš má, minulý rok spolu s jej manželom ako sponzor platili vianočné fotenie celej jej triede lebo rodičia sa do toho nehrnuli, keďže škôlka najala najdrahšieho fotografa akého našla. Ona je dobrá učiteľka, kadečo by tým deťom dopriala,ale nie všetko ide...

@simca06022011 tak škôlku tu menovať nejdem, ešte to rodičov budúcich žiakov odradí. Ale rodičia, ktorým sem deti chodia isto hneď vedia o ktorej je reč.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yasmeena
3. nov 2022

zaplat len za ten polrok,ako si dopredu informovala-a myslim,ze ak aj zaplatila ucitelka zo svojho plnu sumu namiesto teba.tak jej predsa tie peniaze budu vediet vratit..takze nevidim problem,alebo? to,ze je ona zbrkla je jej chyba..ak bude skodovat-aspon sa pouci do buducna...

pinkgirl
3. nov 2022

Požiadala by som osobu zodpovednú za vedenie účtu ZRŠ aby tých 180vrátili učiteľke na účet. Samozrejme písomne, aby si mala doklad. A zaplatila by som za svoje dieťa alikvotnú časť sumy za tento šk.rok do januára.

zun
3. nov 2022

Čo máš v zmluve?

martul
3. nov 2022

Zaplatila by som za obdobie, kedy bol v škôlke prihlásený. To že je chorý s tým nemá nič spoločné, jemu miesto držia a pocitaju s ním. Keď ho odhlásis k 31.12. zaplatila by som 9-12mesiac.

bamboa
3. nov 2022

Áno, prepáč, teraz mi to došlo 🤦‍♀️ Ja som to brala len ako platbu, ktorú "treba" uhradiť. Tak či tak by som september až december vyplatila, lebo dieťa je prihlásené a blokuje miesto nejakému inému. Celý rok by som však neplatila.

evica17
3. nov 2022

@bilberryday ak by sa to vrátiť nedalo,učiteľka by mala ponaučenie,že nem byť aktívna zbytočne,aj keď jej niekto povie nie. Tak bude učiteľka ľahšía o 105 eur, čo už no.

rachel36a
3. nov 2022

Nie nezaplatila...platit zrps nie je povinne...jej iniciativa...ja vzdy platim, ale napriklad ked zavreli kvoli korone skolky, alebo brali len niektore deti, tak som si odratala mesiace kedy tam maly nebol...nevidim dovod platit...detto ty...dieta tam bude len pol roka, zaplatila by som len pol roka...

loginexistuje
3. nov 2022

riesila by som to tak ako uz je napisane vratit zo zrps poplatok co uhradila ucitelka za tvoje dieta a uhradila alikvotnu cast za obdobie vo je prihlaseny do skolky september -januar

abbey1
3. nov 2022

Stalo sa mi toto iste u dcery na strednej skole. ZRPS som odmietla zaplatit, triednej ucitelke som vysvetlila svoje dovody. A ona to nasledne zaplatila zo svojho. Napriek faktu, ze sme sa pozname osobne a tykali sme si, nedala som jej tie peniaze.
Vedela preco odmietam zaplatit. Vedela, ze kedykoľvek by bolo co potrebne kupit do triedy, bez vahania kupim. Ona tie peniaze ani odo mňa nepytala.