Zošity pre 5. ročník

15. aug 2023

Ahojte, vie mi prosím niekto poradiť, aké zošity potrebujú piataci? Zoznam dostanem až na začiatku roka...

patka06
15. aug 2023

Nekupovala by som vopred
Záleží či si učiteľ povie aký majú mať alebo to nechajú na žiakov.
A4 riadkovaný, čistý, štvorčekový používala dcéra.
Na niektoré "menej významné" predmety ešte A5 564/544

autor
15. aug 2023

@patka06 ďakujem velmi pekne 😊

solida1
15. aug 2023

Ja stále nechápem, prečo nejde skôr zverejniť zoznam zošitov a pomôcok, čo budú deti potrebovať na nový školský rok, prípadne dať zoznam deťom keď odchádzajú na prázdniny. Mne by to teda riadne uľahčilo prvý septembrový týždeň. Ten nátresk v papierníctve....

senta_sofia
15. aug 2023

Kazdy ucitel inak, ale nic nepokazis, ak kupis male linajkove 524, take iste riadky velke, po dva male a velke ciste, notovy zosit, to je taky zaklad, co ta nezruinuje a vacsinu z toho urcite na nieco pouzije.

majka99999
15. aug 2023

Moj piatak potreboval 2 velke ciste, 1 velky riadkovany a niekolko malych riadkovanych. My mame vzdy zasobu, lebo dieta hocikedy povie, ze treba 523 a mne sa nechce 10 minut vecer cestovat do Tesca/Sevtu, takze na zaciatku roka len vyberiem. Napr. Geometriu (matematiku) ich mala triedna ako v 4. rocniku, tak mohli pouzivat ten isty zosit, na samotnu matematiku mali novy velky zosit riadkovany Ja si teraz prejdem boxy s vytvarnou a dokupim tie veci.
Ked kupis 544 a par velkych, nic sa nepokazi.

nelca84
15. aug 2023

@solida1 no lebo kazdy ucitel si preferuje ine zositu a na konci roka sa este nevie kto bude koho ucit, rozvrhy sa robia az na koci augusta

autor
15. aug 2023

No ved práve, že čakať na začiatok roka a potom hodiny prestať v obchode, tak to je umorne... Výtvarnú už máme komplet, aj ostatné veci, ale tie zošity, to neviem aké... Nech mam aspoň na prvé dni, potom hoci dokúpim. Aj tak rátam s tým, že niečo určite príde, čo budeme musiet tak ci tak kúpiť. Ďakujem veľmi pekne za rady...

solida1
17. aug 2023

@nelca84 ale to nie je vždy tak, že sa na zadelenie tried čaká do konca augusta. Napr. na menšej škole (akú napríklad navštevujú aj moje deti), alebo na 1.stupni, kde je (spravidla) jedna pani učiteľka, by to nemal byť až taký problém.

letfenixa
17. aug 2023

Odpoviem ti ako natematikarka - veľký čistý zošit a malý čistý na pisomky. Ale takto to chcem v našej zborovni len ja. Ostatné kolegyne na pisomky používajú aj napr kanc.papiere a na hodiny aj linajkove zošity, keď nie je geometria.
Takže vo všeobecnosti keď kúpiš po 5 ks veľkých aj malých, čistých aj linajkovych, budeš mať. A ci neminie dieťa v tomto SK.roku, minie v ďalších.
Ako žiačka som v živote zoznam nemala. Normálne sa nakúpilo.

autor
17. aug 2023

@letfenixa ďakujem, takto som to urobila, nakúpila som po pár ks.

veronika1754
17. aug 2023

Moji piataci používali prevažne 544, 540, 440, 464