Známky po PN dieťaťa

14. feb 2022

Prosím Vás je normálne aby učiteľ dal dieťaťu po 2 tyzdnoch choroby v deň nástupu do školy písomku z nového učiva a samozrejme známka 5,dieťa bolo ako tak online vyucovane ale princíp učiva nechápe, lebo hybridné vyučovanie je úplne o inom,ako to mysleli kompetentný. Som zrchutena a dieťa tiež,že aj počas choroby bolo na vyucovani a takto to dopadlo. Matikarka je úplne že "super "človek nervy mam,ze az

mamina0078
14. feb 2022

Ešte za mojich čias na základnej a strednej to bolo normálne, že prišla som do školy a mala som niekedy v jeden deň aj 2-3 písomky... Nič divné na tom nevidím... A nikdy som samozrejme 5 nedostala ale všetko som sa doučila doma alebo deň-2 pred nástupom do školy som si sadla nad ucivom s kamoškou (neboli žiadne sociálne siete ako v dnešnej dobe tak isto nebola možnosť si nájsť matériu na internete z rôznych zdrojov)

dennynkoo13
14. feb 2022

Tak isto ako už je hore napísané za mojich čias to bolo normálne a teraz mam sestru na strednej a tiež je to tam bežný postup. Ja s tým síce nesúhlasím a tiež sa mi to nepáči ale myslím ze školy to bežné robia

kika2565
14. feb 2022

Nič si z toho nerobte nám sa to stalo tiež. V novembri pozitívny. Potom mali dištančné tak sme sa dohodli ,že po Vianociach. A toľko co nastúpil na prvej hodine hneď písomka. Jednalo sa o fyziku. Riešila som to s triednym ,aká bola dohoda... a na moje prekvapenie všetko poprel...

felycity
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkaor
15. feb 2022

Učiteľ nemôže vedieť, že dieťa učívu nepochopilo počas domácej výučby. Je úplne prirodzené, že písomku dopísať dá... Ak, ale dieťa nerozumelo, myslím si, že ako rodič bolo potrebné triednemu učiteľovi zavolať, vysvetliť mu situáciu, predišli by ste teraz týmto problémom...

ibrunova
15. feb 2022

Ak bolo dieťa na online vyučovaní, tak akokeby bolo v škole. Ale ak bolo choré doma, tak bol napr.teraz môj syn, písal písomku, ale známku mu nezapísala,ale hneď na začiatku hodiny jej to povedal.

autor
15. feb 2022

@mamina0078 áno aj za mojich čas som to mala aj ja takto lenže sme mali učebnicu, zozit kde sme učivo riešili dokola , ale v dnesbej dobe kde každý ucitel ma svoj system učenia podľa minimalne co ja viem 3 autorov, ktorý vytvárajú prác.zozity ja ako rodič budem darmo hkadat na internete ako to vysvetliť, čo vyberiem ten jednoduchší spôsob a aj tak to je zbytočné,lebo matikarka si ide ten najtahsi spôsob! Nedokážem suplovat takého učiteľa,ktory nám ani doučovanie neuznava u iných učiteľov a k nej mala nechce lebo sa jej boji.Toto u mňa pedagóg nieje co sa vyvrsuje na deťoch a tu písomku si na decku zgustla,

autor
15. feb 2022

@ibrunova áno aj to som riešila,ze vsak ak bude vládať nech sa pripojí viac jej to da a dokonca ani tie online hodiny nemá zapísané ako prítomná, pekne všade svieti, ze chýbala.Preto som znechutena,ze z našej strany snaha bola a zbytocne

simsalabim
15. feb 2022

Tak ja som studovala za sociku a veru to takto nebolo. Pred hodinou sme sa vyucujucemu ospravedlnili, ze sme boli chori a par dni sa to tolerovalo. Ja tiez tomuto nerozumiem. Dcera bola nedavno 2 tyzdne chora, v den nastupu do skoly pisala 4 pisomky! Niektore take, co pisali, kym ona bola chora (teda trieda preberala nove ucivo zatial) a niektore s ostatnymi. Mne to pride padnute na hlavu. Ani v praci nemusim hned po PN v prvy den urobit vsetko zameskane. Ved ked je raz niekto chory, tak je chory... na ZS to tak nebolo ani u mojich deti, na SS to teraz dcera takto ma. A nepaci sa mi to.

felycity
15. feb 2022

za mojich čias ( socík a aj demokracia) platilo, že po chorobe som sa mohla na začiatku hodiny ísť ospravedlniť . 2 týždne je dosť dlhá doba a to hlavne v prípade matematiky, ktorá je každý deň. Nie vždy rodič dokáže zasuplovať učiteľa a výklad. Osobne by som sa spojila s vyučujúcim a vysvetlila by som si to s ním a smerom do budúcan konzultovala ako má nastavené pravidlá v prípade, že žiak dhšie chýba. Faktom je a teda aspoň , čo moje deti chodia na zš a sš, že tie tlaky sú omnoho väčšie ako za mojich čias, o tom, že deckáv priebehu týždňa píšu neustále dokola písomky ani nehovorím. P.S. ak by som nepochodila s matikárom, otvorila by som tému na rodičku prípadne posunula problém ďalej.

autor
15. feb 2022

@felycity s touto učiteľkou nepohnem, uz minulý rok som riešila s nou ,ze som ochotná dat dcéru do vtedy kvázi skupiny co bolo 5 deti v skole tak mi dala odkázať,ze ona nebude riešiť co s deckom keď majú dištančné cez PC ze sa jej nebude venovať, vravím ok s mojej strany som ochotná urobiť všetko lebo vidím,že dcéra sa trápi a vôbec ju to nebavi. Riešila som to aj s triednou jej reakcia bola taka,ze bohužiaľ s touto matikarkou sa pohnúť nedá aj keď na ňu apeluju iný učitelia nech nieje taka prísna. Ta si ide svoje proste nájde si slabé články, odignorije všetky možnosti a vozí sa po deťoch s riaditeľom som tiež nepohla ten je nonstop pn a ona je jeho prava ruka a zástupkyňa, veľmi som znechutena. Chcela som dcéru preložiť ale ona nechce prísť o kamarátky, radšej trpí a mňa to mrzí.Dcera je strašný introvert

mamina0078
15. feb 2022

a spoluziakov nema ktori by jej to vysvetlili? Alebo dohodnut sa pred pisomkou s ucitelkou na konzultacnych hodinach najneskor rano v den pisomky nejak v zmysle: "prepacte pani ucitelka, viem ze dnes mam pisat pisomku ale doma som to nepochopila mohla by som sa prosim s vami dohodnut na konzultacnych hodinach a potom napisat pisomku?" ale treba take veci riesit pred pisomkou a ziak to ma riesit nie rodic.

kittykat22
15. feb 2022

mame to uplne rovnako. Predpoklada sa, ze dieta je najskor chore par dni, potom ked sa doliecuje ten zvysok, tak sa doma systematicky uci a dobieha ucivo. Po navrate ide s ostatnymi detmi. Spominam si, ze som si ako dieta zlomila nohu. Mala som 3 operacie a nebola v skole 4 mesiace. Po navrate som musela s ostatnymi a nikto sa ma na nic nepytal.

kittykat22
15. feb 2022

K aktualnej situacii - syn mal vymeskanych 100 hodin koli chorobam tento polrok - a to vies, ze pisomnky smazil s otatnymi detmi. Pani ucitelka sa ho na nic nepytala. Prisiel a isiel so zvyskom. Musela som ho doma vsetko doucit. Nasobilku, tvrde makke spoluhlasky, basnicku ... Vzdy som mu nechala tie 2-3 dni ked bol uplne ko na liecbu a potom sa zobrali knihy a ucil sa napriklad od stredy do nedele. Nejaky vikend po chorobe? Nehrozi. Pekne nad knihami aby bol pripraveny v pondelok do skoly.

autor
15. feb 2022

@mamina0078 všetky možnosti riešime, každý deň jej prizvukujem, ze ak nerozumie nech sa prihlási,ucitel tam je od toho aby to vysvetlil.Ma strach z nej .Včera napr.pisali tu 5 min. Z čoho dostala guľu, pozerám do zošita tam napísaný 1 príklad za celú hodinu a d.uloha, pýtam sa to ste robili len toto?odpoveď áno učiteľka sa venovala obľúbenej žiacke a vysvetľovala jej učivo pri katedre.Je to prípad proste

matkahelka
15. feb 2022

u nas je to standard. ja som cez vianoce rodila, tak som dceru nechala doma 3tyz.aby mi na novorodenca nieco zo skoly nedoniesla. hned po 3tyz. v pondelok pisala 3 pisomky, nikto sa jej nepytal, ci rozumie/nerozumie ani nebral ohlad, ze bola 3tyzdne doma. neviem si toto celkom predstavit, aby kazdy ucitel vychadzal v ustrety kazdemu, kto je dlhsie doma. ak dieta niecomu nerozumie, vysvetlim ja alebo muz. ak by bol vacsi problem, zaplatim doucovanie.

autor
15. feb 2022

@kittykat22 a toto je pruser,ze rodič supluje učiteľa,ved tie deti majú toľko toho,ze ja už sama im dávam voľno nech idú von a nie cely deň v knihách sediet,aj na výlet ich berieme lebo je toho toľko,že je to na psychiku zahul,ja tiež nemám čas sa venovať učivu a hľadať na nete co berú.Rano idem do prace prídem večer, čaká ma domácnosť a ešte suplovanie.

babalenka
15. feb 2022

Za mojich čias nás nikdy prvé dva dni neskúšali ,ale musela som sa pripomenúť,že som bola chorá.Ked zoom.nechapala tomu tak doucovala nás ten čo tomu chápal .

kittykat22
15. feb 2022

Podla mna nemas realne ocakavanie od ucitelky a myslis si, ze sa okolo Vas svet toci. Nejake cakanie na chore dieta, tak to by ucitelka nic ine nerobila. Tie plany su natrepane na maximum a aby to stihli tak musia ist ako hodinky. Neverim moc tomu, ze by ucitelka 3/4 hodiny vysvetlovala ucivo jednemu dietatu a na ostatne kaslala. Z tvojho prispevku mi pride, ze ponizujes ucitelku a tvoje dieta to prebera po tebe, a ohovara ju. Ako sa hovori "series si do vlastneho hniezda" pretoze takto len vypestujes nenavist k ucitelke a potazmo k uceniu. Mas dieta viest k tomu, ze sa ma ucit, ze sa ma snazit a robit vsetko preto aby zvladalo skolu. Mas komunikovat s ucitelkou so skolou. Ty len hladas vyhovorky

Prepac, ale ked mas dieta chore tak jednoducho je to tvoja starost. Tak to je. Tak to mas ty a tak to mame my. Ved to dieta nemas chore ako ja nonstop. Jeden tyzden je doma a ty z toho robis teatro. Tak si proste sadnes za tie knihy a budes sa venovat dietatu a nie domacnosti. Stava sa. Ano aj ja mam doma bordel aj ja mam doma prach a rozhadzane veci. Pretoze som mala skoro nonstop chore dieta minuly polrok. Ale nevadi. Syn je uz spat, je mu lepsie a zvlada skolu a ja upracem. Museli sme sa jednoducho doucovat. Mala by si zmenit pristup. A ak chces aby tvoje dieta nieco vedelo a malo pozitivny vztah ku skole tak mu k tomu budes musiet pomoct.

autor
15. feb 2022

@kittykat22 ducha plná odpoveď od dokonalej ženy, ktorá hneď vyvedie záver,že ja osocujem učiteľku a ešte k tomu nabadam dcéru .....prajem ti pekný deň

asfodelka
15. feb 2022

Autorka - poziadaj ucitelku, ze chces byt pritomna na hodine a vidiet ako pracuju. U nas je to mozne, ak rodic poziada. Ak Tvoje dieta zaostava v matike a Ty ho nevies doucit, najdi niekoho na doucovanie a necakaj na zazrak. Ucitelka sa kvoli Tebe nezmeni.

luciaaaaa
15. feb 2022

Ano.je to uplne normalne.v skole, kam chodi moja dcera to funguje tak,ze ak je dieta doma a v skole sa pise pisomka, hnedv prvy den po navrate do skoly si dieta tu pisomku dopise a je fuk, ci z jedneho predmetu, ci zo siestich, proste musi mat znamku z toho uciva, aj ked ostatni pisali pisomku z toho pred 2.tyzdnami.
Tiez som neraz prisla domov z prace o 18.00 po celom dni uplne vystavena a ako prve som si sadla k dcere a vysvetlovala jej,co nevedela. Je to o prioritach. Ak ty nemas cas na vlastne dieta, alebo mu latku vysvetlit nevies, existuje portal doucma.sk, kde si vies najst na kazdy predmet fundovaneho cloveka. Uvedom si, ze to, ze tvoje dieta nerozumie ucivu, nie je problem pedagoda, ale problem tvojho dietata.

felycity
15. feb 2022

fuuu ja som si myslela, že hlavným cieľom učiteľa je svojich žiakov naučiť, nie len preskúšavať formou písomiek, je rozdiel,ak dieťa je všeobecne slabšie a nechápe a tam žiaľ musí nastúpiť aj rodič a pomôcť mu ( nie vždy však rodič to dokáže) a rozdiel ak dieťa chýbalo, lebo bolo choré, t,j, sa necítilo dobre, nevládalo sa učiť a potrebuje istý čas na dobehnutie učiva a myslím, že prvý deň po dvoch týždňoch by to malo byť akceptovateľné, aj ja sa učím so svojimi deťmi, ale nie vždy stihneme dobrať tip top všetko ( dnes musíte mať dopísané poznámky, dorobené pracovné zošity, doučiť sa jazykové predmety, náukové predmety...)- učiteľ má možnosť, že si dohodne zvlášť so žiakom termín na dopísanie písomky...všetko je to len o ochote a komunikácii žiak - učiteľ - rodič

katulienkax
15. feb 2022

Dnešné školstvo je len o pisomkovani, učitelia neučia, navalia deťom učivo ktoré musia doručiť rodičia a potom pisomka. Jeden veľký grc

evabb35
21. feb 2022

Matematika je dosť špecifická v tom, že si ju každý žiak musí osvojiť a precvičovať individuálne podľa svojich potrieb a čo je najdôležitejšie musí na to učivo pri tom precvičovaní prísť sám. Musí sa sám naučiť rozmýšľať. Každý žiak na to časom príde. Niekto skôr, niekto neskôr. A to je úplne jedno či ide o prezenčné a či o dištančné vyučovanie. Aj pri prezenčnom vyučovaní treba matematiku nové učivo dôsledne precvičovať. Nestačí len byť na vyučovaní. Dnes sa dajú aj kúpiť rôzne zbierky úloh z matematiky na precvičovanie učiva ku každému ročníku. V tejto dobe je to tak, že akonáhle sa v triede zíde početnejšia časť triedy, tak sa už píše písomka. Pre niektoré deti je písomka napísaná prezenčne menej stresujúca ako keď je písaná dištančne. Ale s týmito písomkami to bolo takto vždy, aj pred pandémiou. Aspoň z matematiky sa často písali písomky a to väčšie z opakovania väčšieho učiva hneď po prázdninách - polročných alebo jarných. Možno jedna vyučovacia hodina po prázdninách sa vyhradila na opakovanie pred písomkou, ale často sa písala písomka hneď po prázdninách. Boli to ale ohlásené písomky, takže sa predpokladalo, že si žiaci učivo na písomku zopakujú počas prázdnin.

evabb35
21. feb 2022

Pokiaľ idú podľa viacerých autorov, tak najlepšie precvičovať presne tie príklady, ktoré preberali. Oni zväčša tie písomky dávajú z takých príkladov, ktoré už počítali.