Co je na tom pravdy? Nebude sa znamkovat... Nebudu domace ulohy... A ze do 2026 maju na to prebehnut vsetci.
Počul som, že takéto zmeny pripravujú.
Reforma sa pripravuje a áno, zvažuje sa aj, že sa nebude hodnotiť známkami ale slovne.
Je tam toho viac... Napríklad ZŠ nebude mať prvý stupeň od 1. do 4. ročníka, ale bude k prvému stupňu patriť aj 5. ročník.
O domácich úlohách som nepočula, aby tam niečo bolo, ale netvrdím, že to tam nie je.
Áno, počúvala som o tom podcast. Niektoré školy na to už nabehli.
Som za. 🤷🏼♀️ U najstaršej sa neznámkovalo prvé tri roky a bolo to super.
Moj prvak sa uz takto učí. Nedostava znamky. Na edupage nam len pride, ze usilovne pracuje, veľmi pekne cita... A do zositov dostava smajlikov. Ulohy by im nemusela ucitelka davat ale dava im, co je podla mna dobre.
Syn chodi rad do skoly, nie je v strese zo znamok. Aj ked mozno by to bolo so znamkami tiez v pohode. Neviem. Len mne chyba taka spätná väzba, že netuším ci je vsetko v pohode. Mozem sa spytat na rodicovskom ale tak to mi nestaci.
Dcéra sa učí po novom(druháčka) ale známkuje sa a myslím že prísne. My sme mali také známkovanie až možno na druhom stupni. Má aj úlohy normálne každý deň. Záleží teda asi od školy/učiteľky.
Najskôr poriadne študuj, čítaj, potom vypúšťaj do sveta. Nové kurikulum sa rieši už dlho.
Známkovať sa bude, úlohy na precvičenie sú pre dobro dieťaťa. A popravde, myslím, že sa toho veľa aj tak nezmení.
No to by bola už načisto katastrofa.
U nás to už tak funguje
Už teraz niektoré školy tak fungujú.
Naša pomaly nabieha.Moj 8 smak sa doma neučí od 3.rocnika vôbec.To malo úloh,čo dostávajú si spraví v škole a hotovo.
A kto potom neprospeje? Keď učiteľka napíše jednemu, že veľmi pekne číta, druhému, že musí popracovať na čítaní?? 🤔
@kavasmliekom Známky budú aj naďalej.
@kavasmliekom ucitelia sa v prvom rade musia naucit davat spatnu vazbu.. Vlastne cela reforma moze vyhoriet na tom, ze ucitelia nie su dobre zaskoleni.. Nielen co sa tyka hodnotenia..
@nikpa ulohy aj teraz by mali byt na dobrovolnej baze, akurat ze zvyk je velmi silny z cias minulych. Skola by nemala ukolovat rodicov v case volna, takze ulohu zadat je ok, ale trvat na vypracovani a davat tresty za nevypracovanie nie je ok. Nova reforma len respktuje to, co hovori zakon uz aj teraz.
Nebudú potom deti prekvapené, že v zamestnaní budú dostávať úlohy, ktoré už nebudú úplne dobrovoľné?
Nie som úplne stotožnená ani so súčasným systémom, ale ten nový sa mi tiež celkom nepozdáva .. muselo by sa celkom zmeniť myslenie ľudí, učiteľov, rodičov, detí, čo si v nastavení dnešnej našej spoločnosti neviem vôbec predstaviť ...
A to si kde pocula/citala?