Ahojte, Dcérka mala odklad zo školy, kvôli reči. Teraz je už tretiačka, doteraz školu zvládala super....ale teraz....štvorku zo slovenčiny, štvorku z čítania s porozumením, štvorku z matematiky...každý deň sa učíme....dlhšie jej to trvá...čo sa týka vlastivedy aj prírodovedy...vie to na 100 % a príde písomka a bum....ako keby si nevedela dať do súvisu otázku s odpoveďou....a vidím to aj doma....keď sa niečo pýtam, tak je taký polepetko...čo s tým? poraďte...budem dnes volať učiteľke...lebo dnes jej pípli tie dve štyrky....začali sa učiť vybrané slová a to vedela...tak neviem
@deti95060810 majú
Učí ju Nová ucitelka? Či stále tá istá?
@pribinak nova učiteľka....ale tá učila aj staršiu dcéru...nebol nikdy problém
Vybrane slova sa nestaci len naucit treba to aj cvicit..syn napeiklad robil doplnovacky predavaju pracovne zosity a tak tiez pozri stranku wordwall daj vybrane slova 3rocnik su tam fajn ulohy na doplnovanie vzdy pred piaomkou som mu to dala. Plus v 3tom rocniku treba na tie vybrane slova aj diktaty pisat..distane sa jej to do hlavy
Treti rocnik je tazsi kusok ...vraj 3ti a 5ty je taky zaberak..
@slavomira236 zatiaľ sa naučili len 4 vybrané slová a tie vedela aj doplniť, veď sme to trénovali....budem volať učiteľka, z čoho to vôbec dostala dnes....
@slavomira236 je mi to jasne....minule písali rozcvičku, dostali 10 príkladov a ona z toho 3 nestihla a 2 mala zle....nechápem....počítať vie....potom mi doma plakala, že ona to nestihla....a dvaja spolužiaci mohli dopísať, lebo majú asistentku....doma mi vypočíta 10 príkladov za 3 minúty...
skus vyšetrenie u špecialnej pedagogičky, či nemá poruchu učenia. Synovec tiež nestíha, vynecháva dlžne a makčene, nevie čítať sám s porozumením, ale počuté učivo si zapamatá bez problémov. Bol aj na vyšetrení v cpp
@maminkasisa práveže čo sa týka dĺžňou, mäkčeňou, tak to je v poriadku...len čo sa týka toho logického myslenia je to horšie
Za vyšetrenie nič nedáš, možno bude potrebovať asistentku aj ona.
@januska12323 ano, viem....ale myslíš, žeby sa to až teraz ukázalo? doteraz mala len jednotky....sem tam dvojku
a koľko si sa s nou učila predtým?
@maminkasisa tak ako teraz...
A bude horsie príprav sa na to jednoducho jej škola nejde ale to neznamená že sa v zivote stratí.
tak vidiš, skús aj v škole špecialnu pedagogičku, len si ju vyskúša a ona môže odporučiť čo dalej.....
Mne povedala logopedička, že to "nestíhanie" môže byť aj zo stresu, keď vidí 10 príkladov naraz. Vraj je dobré preložiť papier (zakryť polovicu príkladov). Vtedy nemá pocit, že nestihne. Niečo podobné, ako keď sa ráno zobudíme so stresom, že máme toho veľa cez deň stihnúť. A potom sa len moceme. Ale keď si napíšeme body a odškrtávame, ide to samo. Skúste.
Tak poviem to rovno, prvé ročníky sú ľahké. Písanie, čítanie si opakujú stále dokola a po troške pridávajú. To tempo ešte stíhala. Teraz musí pracovať rýchlejšie s väčším množstvom informácií a nejde jej to. Možno má nejakú poruchu, možno len potrebuje iný štýl učenia na to musíte prísť.
Aho, ja len na okraj toho za nestíha. Mala som presne takú žiačku. Išli sme písať písomku, kým si ona vybrala peračník,potom pero,ešte sa pomedzi to napila vody, ostatné deti už boli aj hotové. Tak možno to je aj jej prípad a preto v škole nestíha a doma áno.
@katarinka121 to nieje jej prípad....na takéto nestíhačky sú tam iný 🙂 ona sa nemotá...
mne skôr ide o to logické myslenie....či sa to mohlo až teraz prejaviť....že v prvej a druihej triede bolo ok....
@nataly420 dakujem za upokojenie
Ahoj, ak je tretiacka a je nejaká porucha učenia, niečo by sa už ukázalo. Odporúčam kontaktovať CPPčko, nič za to nedáš. Zistia kde sú ťažkosti ( napr aj v čiastkových funkciách) a poradia, ako a s čím pracovať. (Som špeciálny pedagóg 🙂 )
Tak robi jej problem vypocitat nasobilku a par vybranych slov. Tooc s logickym myslenim nema. To sa treba madrilovat ako otcenas..a trenovat nech sa jej to zafixuje
@slavomira236 neviem kde som písala o tom, že má problém s násobilkou....a takisot čo sa týka tých vybraných slov, zatiaľ nebol problém...veď sa ich učia dva dni....
neviem z čoho dostala tú 4 zo slovenčiny, z akej rozvičky....to budem volať p.učiteľke...
mne sa jedná o to čítanie s porozumením....a s tou logikou....
ahojko ako pise vladi smer cpp usmernia vas, spravia testy mozno jej vyjde porucha ucenia na zaklade logo problemu (nepises co presne ma, asi mas nejake spravy vezmi do cpp) ale kludne moze byt problem v intelekte. napr. hranicne pasmo. bude sa ťažšie ucita znamky budu 3/4. to vam vedia vysetrit v cpp. vtedy nerieste znamky ale ci to vie pouzit co sa uci. držím pakceky
Môj ma presne to iste, ma diagnostikovanu dyslexia, dysgrafiu a dysortografiu, išla by s týmto smerom
No pokial ma problem s citanim s porozumenim, tak to je dost velky problem...lebo to treba aj na matike, prir., vla a vsade...jedna vec je nieco sa naucit a memorovat a druha to aj pouzit a vediet s info narabat...to zistis z obyvajneho textu v citanke ci pochopila text...ak je problem, tak psychologicke vysetrenie, moze mat poruchu ucenia
Pre istotu ju daj vysetrit. 3 rocnik je dost tazky. Skus s nou trenovat nejake pracovne listy. Daju sa kupit pre tretiakov. A toto spolu trénujte. Nechaj ju nech si prečíta sama zadanie a povie ti co ma robit. Mozno tazsie chape zadanie ale to sa da naucit. Citanie s porozumením sa tiez da trenovat. Čítajte spolu knihy a pytaj sa po kazdej strane nejaky detail. Chod za ucitelkou a spytaj sa jej co si o tom mysli. Malu netrestaj za znamky a ani ju nestresuj. No stalo sa opravime si. Hlavne nech sa netrapi aby sa zbytocne nestresovala.
Mala odklad kvoli reci - teraz ma problem s vecami, kde potrebuje lepsie porozumenie... moze tam byt suvislost... urcite ries ucitelka, skolska psychilogicka, cpp,.... zle znamky problem neriesia, len nanho upozornili, ale nech jej nevytvoria odpor k skole a k uceniu...
Ja mam iny pohlad, zacali sa pisat pisomky v casovej tiesni alebo celkovo v strese zo znamkovania, na co dcerka nie je zvyknuta. Doma v pokoji vsetko vie, na pisomke v strese nie.
nemajú na škole psychológa?