Ahojte mali ste už zatvorenu triedu kvôli pozitívnemu spolužiakovi? Rodičia doma nie sú však? A deti? Môžu von ? Musia na testy? Či sú zavreté doma 10 dní? Moje dieťa to bude mať prvý x tak neviem. Dajte skúsenosti. Dik
Rodičia nie sú v karanténe. Dieťa tuším môže ísť na 5.ty deň na pcr testy. My sme v rodinnom dome, takže na záhradu chodia
ja som však dcéru vonku po negatívnom teste pustila. Aj keď ešte oficiálne nemá ukončenú karanténu, keďže neviem aký inteligent vymyslel, že karanténe končí až dva dni od testu.
Dcéra mi už bola trikrát v karanténe za mesiac a pol, tak už mi to bolo jedno, mali sme výsledok, že je negatívna, tak išla von
Poctivo doma sme boli (ja aj dieťa ako kontakt). Po negatívnom PCR tiež, vonku až keď oficiálne skončila karanténa. Ale niektorí rodičia veselo deti púšťali vonku.
@zuzanockamt ja som dcéru po negatívnom teste vonku pustila.
Čo je na tom zlé? Veď predsa mám výsledok, že je negatívna, tak prečo má ešte ďalšie dva dni sedieť zbytočne doma?
A keď sa niekto na tom pohorsuje, tak ja už fakt neviem.
Dcéra bola prvýkrát doma desať dní, potom išli do školy, boli tam AŽ dva dni a zase karanténa.
Veď to je na hlavu. A niekto mi povie, že po negatívnom výsledku má sedieť doma ešte dva dni. Chápeš? Lebo mne to rozum neberie
@jana005 tebe som nič nenapísala, ja píšem za seba, že som ja aj dieťa dodržala pokyny RUVZ. Mne rozum neberie viaceré opatrenia, segregáciu ľudí atď.
@zuzanockamt veď v poriadku, ja len píšem, že tomu nechápem. Tebe sa zdá v poriadku, že po negatívnom teste má byť dieťa ešte ďalšie dva dni zbytočne zavreté? Len toto som chcela vedieť, či aj niekto iný sa nad tým pozastavil ale sa mu to zdá úplne v pohode, lebo tak niekto rozhodol
@jana005 nezdá, ale nezdá sa mi v pohode, že ako zdravý človek mám obmedzenú slobodu
@zuzanockamt to je už na dlhšiu debatu 🙂
Dobre a keby chcem pcr prihlasujem si to sama či detská dr? Treba uviesť aj meno spolužiaka?
Lekárke len nahlásiš, že dieťa je v karanténe.
Na PCR sa prihlásiš sama cez korona.gov.
Zaskrtnes tam políčko kontakt s pozitívnym a potom tam ďalej budeš mať od kedy do kedy trvá karanténa, meno pozitívneho a ďalšie veci.
Ak nevieš meno, tak tam môžeš napísať len spolužiak a zoberie ti to.
A potom ti príde smskou dátum, čas a miesto, kde máte prísť na test
Nič sme s Dr netiešili, na PCR nás objednala škola.
Môj malý bol doma kvôli pozitívnemu spolužiakovi, teda celá trieda boli doma. Po piatich dňoch išli všetci na PCR
Syn je momentalne doma, kvoli poz.spoluziakovi.
Posledny kontakt minuly piatok, v utorok uz idu do skoly - na testoch neboli. V pondelok ich mame otestovat domacimi testami.
Karantena - je doma, avsak na dvor a prejst sa po dedine so mnou a s mladsim chodi. Nikoho po ceste nestretavame.
A nie je to tak, ze ockovane dieta karantenu nema? Ze si "uplatnuje vynimku z karanteny". Aspon tak nejak to je u nas, mozu aj do skoly, iba neockovane deti nie. Ale toto je uz SS.
@simsalabim je to tak, ale aby trieda fungovala, musí byť aspoň 10 deti ktoré majú výnimku, vtedy trieda funguje ďalej, učím na SŠ a u nás to tak je stále, ešte sme triedu zavretú nemali, kto mal výnimku chodil naďalej do školy , kto nie, bol doma, išiel na pcr a na 7 deň sa vrátili. Ak ale nieje v triede 10 deti s výnimkou, tak sa učia z domu všetci v triede.
@veronikaszabova netreba ísť na PCR,?u nás v škole to tak bolo, keď mal niekto pozit spolužiaka hneď na PCR
Môj malý je znova doma lebo majú pozitívnu učiteľku, tak pôjdu na piaty deň zas na PCR test
@luccija nie, nemusia ist
@veronikaszabova dcéra ide v pondelok do školy po tretej karanténe a od včera mám v karanténe syna. Super, ešte ďalšia dcéra nebola ani raz, tak čakám, kedy to príde aj na ich triedu 😁
a keď prihlásim dieťa na pcr a vysiel by pozitivny, tak karantena začína nanovo od tohto dňa pcr testu - zas nanovo 10 dni? tam sa už neráta tých 5 dni čo už bolo dieťa v karanténe kym čakalo na test? lebo na test sa ide na 5 deň....
To neviem, my sme ešte neboli pozitívni
ahojte, ešte taká otázka, tá karanténa sa nahlasuje pediatrovi? či len keby bolo moje dieťa pozitívne?
Nám kázali nahlásiť, lebo potom po skončení karantény sme potrebovali papier, že dieťa môže ísť do školy
U nas sa nic neriesilo. Triedu poslal do karanteny RUVZ. Deti boli v karantene, cize behat von nemohli. Na piaty den mali termin na test, ktory prisiel automaticky, RUVZ malo zoznam ziakov. 2 dni po negativnom vysledku testu sli bezpriznakovi naspat do skoly.
@jana005 Asi preto, že inkubačná doba môže byť až 14 dní. Tvoje dieťa môže mať na 5. deň negatívny PCR, ale na 14. deň sa môže prejaviť Covid. Preto idú niektoré triedy z karantény do karantény. 1 deň sú v škole a na druhý deň sú znova doma, lebo sa navzájom nakazili a prejavilo sa to až neskôr.
Ahoj, v karanténe je iba tvoje dieťa, vy ostatní nie.
Keby bolo pozitívne vaše dieťa, tak vtedy ste celá rodina.
Dieťa nemôže ísť von. Na piaty deň môže ísť na PCR a v prípade negatívneho výsledku sa mu karanténa na siedmy deň končí.
Karanténamu však musí ukončiť lekárka