Ahojte. Ohladom zapisu prvakov na sk.rok 2023/2024. Nemate niekto nejake blizsie info ohladne zapisu? Dostalo sa aku mne, ze teraz po novom sa bude moct dat len jedna prihlaska (ktora ale nemusi byt do spadovej skoly). A v pripade, ze by sme chceli dat dieta do sukromnej alebo specialnej skoly, tam sa prihlaska nedava vobec, len je to na akomsi prislube s konkretnou skoloi, ze dieta vezmu. Ak je to teda takto, tak to absolutne nedava logiku, lebo ak dieta nevezmu do tej skoly ako sa dala prihlaska, ako sa teda dostane aspon do tej spadovej? Ved to tie skoly absolutne nebudu mat prehlad v pocte deti..
Ja prave spadovu nechcem, moje dieta bude integrovane a na spadovej na to podmienky zial nie su..
A kedze u nas v meste su moznosti pre tieto deti dost biedne tak ma dnes tato informacia zaskocila
@kittykat22 no povedala mi to psychologicka v centre vcasnej informacie..
*intervencie
@kittykat22 ved som jej hned odpisala len je na skoleni, tak sa s nou stretnem az za par dni..
@kittykat22 ale celkovo aj keby to platilo len pre tieto deti tak to nedava logiku, lebo tych moznosti pre ne je tak malo ze podat len jednu prihlasku je neskutocne obmedzujuce
@kittykat22 ved ale spadove musia zobrat, kam potom maju tie deti ist?
@kittykat22 boze to je otras.. fakt aby sa rodic "bal" ze mu dieta ostane na domacom vzdelavani
@kittykat22 tak to je horor, teda...
No nás spadova škola nevezme, nakoľko sme na prechodnom pobyte a nie v trvalom... A v spádovej oblasti by som do ZŠ dieťa nedala... (zla skúsenosť zo starším dieťaťom)
Suseda si dala prihlášky na 2 ZŠ (minulý rok) a potom jednej škole oznamovala, že jej deti nenastúpia.
Školy u nás už idú podľa spádovej oblasti (ulíc)
No, stále tu máme protekcne deti, ktoré dvere majú otvorené aj tam, kam spadovo nepatria.
Co sa týka ŠZŠ, my sme boli na zápise osobne spolu s papiermi...
U nás je normálne zatiaľ pokyn, že môžem dať viac prihlášok. A len oznámiť, ktoru školu sme vybrali. My chceme tak či tak spádovú, tak dávame len jednu.