Zápis do školy, do ktorej regiónovo nepatríme

kaara1980
27. jan 2013

ahoj.Chcela by som sa opýtať,ako je to zo zápisom do zš?.Syna chceme zapísať do školy,kam regiónovo nepatríme(chodí do škôlky v tomto regióne a spolužiaci idú tiež na túto školu),učiteľka čo prezentovala zš na stretnutí v škôlke mi odporučila dať dieťa zapísať aj do ,našej,regiónovej školy.Lebo v Pankúchovej (kam syna chceme dať) vraj už aj minulý rok nevzali veľa detí,lebo riaditeľ zrušil jednu triedu a miesto 4otvoril len 3.Regionovo patríme do zš Ružovej doliny a tam syna nechceme dať.Teraz pozerám stránku Lachovej a tam píšu,že zo zákona môže byť dieťa zapísané len na 1školu a ak sa zahlásime na mimoregiónovú,tak sa už nemôžeme ani na ,materskú,.Normálne neviem,čo teraz????

titkovamiriam
27. jan 2013

Ak by ho na danu skoly nevzali automaticky ho primu do spadovej skoly.Takze kludne chod na zapis do skoly kam chcete a potom uvidis ked t pride vyjadrenie.

simsalabim
27. jan 2013

@kaara1980 poradit ti neviem, ale kamoska mi hovorila, ze jej riaditelka Pankuchovej hovorila, nech zapis ani neskusaju, ze ich zrejme nevezmu. Su mimo obvod. A pritom tam ma starsie dieta....ale ze vraj nezavazi, ze tam je starsi surodenec. Vraj sa posledne roky hlasi privela deti. Tak neviem...ale kamoska ide urobit presne to, co ti pise
@titkovamiriam Zapis planuje na Pankuchovej a ak dieta nevezmu, ohlasi sa na obvode.

jaaty
27. jan 2013

Na Pankúchovej je riaditeľ a tiež som dostala odpoveď neskúšať, prípadne nepočítať s prijatím, ak nie je dieťa so spádovej oblasti- Minulý rok sa hlásilo cez 140 prváčikov a prijali cca 70. Musia uprednostniť deti zo spádovej oblasti. Tento rok otvárajú tiež len 3 triedy, z toho jednu menšiu (bude v malých priestoroch).
Tiež som tam chcela Hanku prihlásiť a musel a som to zmeniť ☹

simsalabim
28. jan 2013

@jaaty tak mozno to bola zastupkyna 😉 Asi som kamosku moc pozorne nepocuvala....

jaaty
28. jan 2013

@simsalabim nepodstatné 😉