Caute baby, dajte ma prosim do obrazu lebo uz s av tom stracam a kazdy mi povie nieco ine. Mam syna autistu, ma teraz odklad ale teraz v sept.uz musi ist do skoly. V ramci mesta mame dve ZS ktorych sucastou je specialna trieda pre taketo deti. Mozem dat teraz 3 prihlasky (obe tie triedy a jedna skola spadova, ktora ale nepripada do uvahy kedze tam nemaju ziadne moznosti pre deti s pas.)? A potom musim ist na vsetky tri zapisy so synom?
Ja som pocula pravy opak. Nesmu sa podavat prihlasky na vsetky skoly v okoli a potom sa rozhodovat. My sme preto podali iba na jednu a potom cakali cele mesiace ci mi syna prijmu. Som si vtedy vravela co je to za system ak mi pride ze syna neprijali a ja som nikde inde neposielala prihlasku.
Prihlášku môžeš dať kam chceš, ide len o to, že nespadova ho nemusí prijať. Ak ho tam neprijmu pôjde do spádovej.
V tej jednej triede beru len jedneho ziaka so spec.potrebami tak je to pre nas velky risk dat len tu jednu prihlasku. A na spadovu ist ozaj nemoze..
Prihlášok môžeš dať koľko chces, zápis len v škole kde chces dieťa reálne dať, ak ho prijimu. Ostatným oznamis, že idete inam.
mozes podat viac prihlasok
@lucia147852 len v case zapisov este nebudem mat rozhodnutie zo ziadnej skoly kam ho prijmu..
Zavolaj si na skolu kde ho chces dat, dohodni si stretnutie s riaditelom a spec.pedagogom ...budes vediet ci ti ho zoberu...tiez som to riesila so synom autistom...on sice chodi do beznej skoly, integrovany v beznej skole, ale takto som to riesila...do spadovej nemusis davat prihlasku, ak ho tam nechces davat..nas tiez nechodi do spadovej skoly, lebo som chcela mensiu skolu, tskze som tam prihlasku nedavala......davala som len jednu prihlasku...
@rachel36a mna prave kazdy vravi ze treba prihlasku do spadovej. Aj ked tam nepojde.. aj minuly rok som tam musela davat prihlasku aj napriek tomu ze mal odklad.. ved toto ze kde sa spytam, povedia mi nieco ine..
Ked ziadas odklad tak musis ist na zapis...to je spravne...ale zo zakona nevyplyva povinnost ze musis ist na zapis do spadovej skoly...mozes ist kam chces...mam to zistene, a hlavne som to tak robila tak to viem...mam teraz prvaka, riesila som to minuly rok...
@rachel36a akurat som poslala prihlasku do tej pre nas najvyhovujucejsej skoly. Tam bola kolonka kam este davame prihlasku a napisala som tam zial aj spadovu aj tu druhu skolu kde maju spec.triedu 😔
Stále platí, že netreba dávať prihlášku do spádovej. Riešila som to so synom, nastúpil do spec.po prvom odklade a zápis sme vtedy absolvovali len tam. Prvý rok to bolo naopak len v spádovej, len aby sme splnili povinnosť ísť k zápisu, aj keď bolo jasné, že tam nenastúpi. Teraz som to riešila ale aj so zdravými deťmi, išli na inú školu, nedávali sme prihlášku do spádovej vôbec. Odkedy sa všetko robí elektronicky, netreba.
Ja mam asi 5 prihlasok podanych. Ale teda z toho je statna skola len jedna.
Áno, 3 prihlášky a potom aj zápisy.