Základné školy s umeleckým zameraním v Bratislave

billam
21. jún 2012

Ahojte, neviete mi poradiť, ktora zo Zušiek je v BA "na úrovni"? Zameranie na tanec. Nasla som si nejaky zoznam, ale rada by som počula aj Vase názory. Dakujem 🙂

billam
autor
21. jún 2012

@katren dakujem, ale nemyslela som umelecky kruzok, ale normalnu základnú školu, ktora je zameraná na tanec...do kruzku uz deti chodia od 4 rokov, len na budúci rok končia škôlku, tak hladam nejake základne umelecké skoly

katren
21. jún 2012

@billam 😉

ikke
21. jún 2012

@billam tak hladas zakladnu skolu s umeleckym zameranim, ci zakladnu umelecku skolu???
"zuska"=Zakladna umelecka skola su tiez len umelecke kruzky, teda poobede, dieta pritom chodi do normalnej zakladnej skoly.
tanec alebo ine umenie v ramci rozvrhu normalnej skoly mas podla mna az na konzervatoriu a podobnych skolach najskor od 5/6. rocnika (aspon tak to byvavalo...) 😕

billam
autor
21. jún 2012

@ikke hladam normalnu základnú školu, ktora má zameranie na tanec, teda v ramci normálnej výučby....existuju take základne skoly v BA...napr.ALKANA v Devinskej.

katren
21. jún 2012

@billam tak na co sa pytas tu, ked vies???

billam
autor
21. jún 2012

@katren precitaj si este raz moju otazku - pytam sa na nazor, ktora zo škôl je "na úrovni"...ty nejaku poznas v BA, ked si z Nového Mesta???

katren
21. jún 2012

@billam nie, nepoznam, som z Noveho Mesta nad Vahom.....ale preco sa nespytas na kontretnu, ked mas zoznam?????

billam
autor
21. jún 2012

@katren ja som ikke odpisala, že existuju umelecké skoly aj normalne od 1.triedy, nielen az od konzervatoria a Alkany som jej dala ako priklad....ano, mam zoznam viacerych základných škôl s rozšírený vyucovanim tanca a v tejto diskusii som sa chcela opytat na názory rodičov, ktore maju deti v niektorých z takýchto škôl....nic viac.

ikke
21. jún 2012

@billam tak ja som konkretne zo stranky Alkany pochopila, ze pre deti vo veku 6-14 rokov maju tanec ako zaujmovy kruzok, teda ako klasicky poobedny kruzok. tak som zvedava, ci ti niekto poradi... 😉
o ktorych dalsich zakladnych skolach este vies, ze by mali tanec v ramci normalneho vyucovania?

billam
autor
22. jún 2012

@ikke vcera mi nešiel konik....pozri si v googli "základnú školu Tupolevova"...alebo základná skola Prokofievova...v petrzalke je ich viac....najviac sa mi pacila tato skola, no zial je v Košiciach:
http://www.nasa-skola.sk/o-nas/zameranie

Chodíme do Alkany na tanecnu, dá sa tam pokračovať aj na základnej a potom na konzervatoriu...je to normalna skola, nie kruzok - len sukromna.

evabb35
22. jún 2012

@billam dobré je si do každej základnej umeleckej školy osobne zájsť, prezrieť si priestory, porozprávať sa s učiteľkami, korepetítorkami. /Ja som išla aj spolu s dieťaťom - štvorročným, ktoré si prezrelo baletnú sálu s klavírom - bolo to veľmi milé...korepetítorka všetko drobčekovi povysvetľovala....pristavili sme sa v triede hudobného odboru, kde žiak práve hral na klavíri, prezreli sme práce žiakov výtvarného odboru na stenách.../

Informácie na ich webovej stránke povedia veľa o histórii tanečného odboru a o úspechoch žiakov na tanečných súťažiach. Do prípravky začínajú chodiť deti /chlapci aj dievčatá/ už od 4 rokov, prípravka je 2 roky a až potom sa začína v prvom ročníku.

billam
autor
22. jún 2012

@evabb35 dakujem, pojdeme si to pozriet....aj nase deti chodia do pripravky od 4 rokov.