Základná škola v meste, kde nemáme trvalý pobyt

8. dec 2024

Ahojte. Prosím vie mi niekto poradiť? Malá mi nastupuje od septembra do školy. No chcela by som aby išla do mesta kde nemáme trvalý pobyt.
Planujem sa ísť osobne opýtať. To mám prísť do školy a pýtat si rovno riaditeľku? Ďakujem

januska12323
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
8. dec 2024

Veď ešte nevedia koľko žiakov sa prihlási. A určite nechoď len tak osobne, napíš na sekretariát školy o čo sa jedná a oni ťa už nasmerujú.

autor
8. dec 2024

@januska12323 citala som, ze je bez trvaleho nemozne aby dieta prijali. Velke meno. Malo skol..

januska12323
8. dec 2024

No áno preto si niektorí dávajú trvalý pobyt úplne inde ako bývajú ale opýtať sa môžeš.

kacena4
8. dec 2024

vsak tam chodte na zapis a uvidis ci ju prijmu alebo nie

autor
8. dec 2024

@kacena4 a ak neprijmu pojde do spadovej skoly kde nestiham rano pracu.. nemozem sa spoliehat na to.

januska12323
8. dec 2024

Ale hocičo ti pred zápisom sľúbia sa nemusí stať, až po zápise budú vedieť koľko detí majú s trvalým pobytom.

kacena4
9. dec 2024

ale kym nie je zapis a rozhodnutie mozu ti sľúbiť hoco...

tanyan
9. dec 2024

Dáš si žiadosť do preferovanej aj do spádovej školy. Ak by ju do preferovanej nevybrali v prvom kole, tak napíšeš odvolanie a zoberú ju v druhom kole, keď budú vedieť koľkí rodičia potvrdili nástup a koľko detí z prijatých pôjde inam.

autor
9. dec 2024

@tanyan len tu ide o to, ze do spadovej nemoze ist. Nestiham to casovo chodit rano do prace. Nemozem kazdy den meskat.

tanyan
9. dec 2024

Mne bolo pred 4 rokmi vysvetlené, že do spádovej musím dať prihlášku a potom im oznámiť, že nastupuje niekam inam. Niekedy sa ešte upravujú zoznamy aj na začiatku školského roka, takže sa netreba vzdávať preferovanej školy.
Ak by to nevyšlo, podľa zákonníka práce môžeš požiadať o úpravu pracovného času ako matka starajúca sa trvale o dieťa do 15 rokov podľa § 164 ods. 2.
"Ak požiada tehotná žena a žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako 15 rokov o kratší pracovný čas alebo o inú vhodnú úpravu určeného týždenného pracovného času alebo v odôvodnených prípadoch o skorší návrat na pôvodný spôsob organizácie práce, zamestnávateľ je povinný ich žiadosti vyhovieť, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody. Odmietnutie žiadosti podľa prvej vety musí zamestnávateľ písomne odôvodniť."
Niekedy sa to rieši skrátením úväzku, niekedy posunom začiatku / konca pracovnej doby.

veronikaszabova
9. dec 2024

Ale to nikoho nezaujima - musis si podat prihlasku a uvidis. Ak budu mat volne miesto, vezmu ti ju. Ak vsak budu mat vela deti s TP (spadova skola), tak mas smolu.

autor
9. dec 2024

@tanyan zial to tu tak nefunguje, ziadne vyhody mat nebudem... jednoducho si najdu sposob a dostanem vypoved. Ide o vyrobu. Kvoli jednej osobe nebudu si robit zbytocne "problemy".

autor
9. dec 2024

@veronikaszabova ano mas pravdu.
Ale budem bojovat za to aby som tu smolu nemala.

zuzanka.zuzu
9. dec 2024

na sponzorský dar asi nemáš že? ten by mohol pomôcť

autor
9. dec 2024

@zuzanka.zuzu co to je prosim

zuzanka.zuzu
9. dec 2024

peniaze 😀

autor
9. dec 2024

@zuzanka.zuzu a je to aj legalne?

autor
9. dec 2024

@zuzanka.zuzu 🤣🤣

zuzanka.zuzu
9. dec 2024

nerozumiem... veď bežne sa dávajú sponzorské dary 🤷

mamina7070
9. dec 2024

napis o ake mesto ide , ty si povinna dat prihlasku na spadovu skolu a mozes dat aj na tu v meste ale na rovinu su mesta a aj obce kde nezvladnu zobrat podla TP
takze na to sa nespoliehaj ze vezmu, s dietatom ma pomoct otec alebo ak nie tak nech plati niekoho kto odprevadi

ailiba
9. dec 2024

Teraz by som to este na tvojom mieste neriesila, nic ti neslubia a ak ano, tak sa na to nespoliehaj. Skor tesne pred zapisom skus si dohodnut stretnutie s riaditelkou a vysvetlit jej situaciu. Oni musia zobrat svsetky deti, ktore su k nim spadove a zvysok vyberajú. Pravdaze, casto tesne pred nastupom da niekto vediet, ze nenastupi. Ale to je potom o šťastí. Jednoducho od zapisu sa pripominat, volat, pisat... Ak by sa uvolnilo miesto. S tym "sponzorskym darom" by som bola opatrna. Radsej by som ponukla nejaku pomoc, akcie... Nieco pre deti.

autor
9. dec 2024

@mamina7070 ide o Senec

mamina7070
9. dec 2024

som si myslela tak to ani nedufaj a kam si chcela na kysucku, tajovsku ci mlynsku ?

autor
9. dec 2024

@mamina7070 po pravde je mi to jedno do ktorej. Len aby to bolo v senci 😃

luliu
9. dec 2024

Tak si prehoďte trvalý pobyt do Senca, inak hold smola

mamina7070
9. dec 2024

no najvacsiu sancu mas na kysuckej ale sanca je blizka nule resp absolutne s tym nepocitaj
a priprav si plan B

autor
9. dec 2024

@luliu praveze nad tym premyslam. Nevies prosim aky je postup, ktore doklady bude treba?

mamina7070
9. dec 2024

potrebujes mat v senci nehnutelnost alebo niekoho s nehnutelnostou a on zajde na mestsky urad a prihlasi na pobyt

bosorkabb
9. dec 2024

Ja v Senci žijem a áno je problém dostať dieťa do ZŠ bez trvalého pobytu. Problém majú aj deti ktoré sú spadove. Kysucká rovno zamietne a odporučí na spadovu školu. Tajovského to rovno na zápise povedia a Mlynská nemá kapacitu a tiež rovno na zápise oznámia.
Takže jedine riešiť trvalý pobyt v Senci.