Ahojte mamicky. Mam doma predskolacku a zaujima ma kolko priblizne stoji zakladna skola mesacne. Aj so stravou, hygienickymi potrebami a vsetkymi poplatkami. Viem, ze je to individualne, na kazdej skole inak. Ale aspon cca. Dakujem 🙂
September je vždy taký náročnejší na všelijaké poplatky na rodičku a knihy atď ....a aj august keď kupujem školské potreby ,ale tak priemerne keď sa to vezme ŠKD ,strava v škole ,oblečenie ,krúžky ,strava doma 300 eur mesačne
@kristinapetronela :O cooooo? prepana
@dori2 písala som aj krúžky mimo školy ,a aj strava doma atď ...neviem ale len tenisky stoja 50 eur ,bunda dajme tomu 25 ,tričká ,spodné prádlo ,veci na telesnú ,plavecký kurz ,cestovné .u mňa jedno dieťa 300 eur určite
@dori2 hlúposť. Ráta tam aj oblečenie, stravu doma. Autorka sa pýta na náklady v škole. U nás 13 eur ŠKD, 43 eur strava (po zvýšení). Na začiatku roka sme čosi platili na ZRPŠ. Cca 100 eur. Krúžky sú už mimo ZŠ. Zošity a knihy na začiatku roka okolo 60 Eur.
Ok tak september škola 300 eur určite ten si odlozi
Druzina 28. Obedy cca 35, ale to cakam na zvysenie. To su tie pravidelne mesacne platby. V septembri je k tomu ZRPS, triedny fond, kniha aj, zosity, veci na vytvarnu, platenky na TV… Cize v septembri plus cca 200. Skolsku tasku neratam, ta sa nekupuje kazdy rok.
strava cca ako v skolke. My za skolsky klub, co je druzina, 5e mesacne. Zrps 1x rocne tusim 20. Zosity prvakkom u nas kupuje obec, ale do 30 sa to zmesti. Neberieme ziadne spec ucebnice. Pocitaj s poplatkami za kruzky a kedy tedy casopis a podobne. Do stovky je to s velkou rezervou, ak si robis rozpocet
Družina 20 ,obedy 45 ,exkurzia raz za 3 mesiace 20
Potom zrps 20 ,knihy 40 v septembri a strava a družina sa väčšinou platí september až december naraz preto nech ma odložené aj 300 eur aj viac ..je to náročné
@kristinapetronela u nas sa strava plati sept a okt spolu, no veduca aj da dlhsi termin. Zalezi na skole.
Inac ja si v septembri pripadam ako bankomat. Kam sa pohnem, tak len odo mna niekto chce peniaze. 🙂
@yanka2828 u nas sa teraz od januara tiez zvysuje,moja je druhacka na prvom stupni: obedy z 24€ na 34€, druzina z 12€ na 20€,plus sa platia rezijne naklady na kuchynu: 20€ prvy polrok a 30€ druhy polrok (cize 5€ mesiac).
v septembri paltis zrps pomocky (niekde sa sklada) hygienu druzinu niekde aj na par mesiacov stravne zrps na kruzok poplatky za kruzok triedny fond za cvicebne zosity na hygienu do triedy na hygienu do druziny
vybavenie na kruzok ak treba predplatne casopisu a plno veci k tomu takze sa radsej riadne finnacne priprav
@monuska1234 baby pod rezijnymi nakladmi si mam co predstavit?
@dori2 vybavenie kuchyne vybavenie jedalne riady hrnce pribory atd atd energie
@raszuz len niekedy som už alergická na tieto ponosy môj kolega detto koľko detí platia v škôlke, škole, ale, že on si denne kúpi menu za 6.50 a k tomu Kofolu, noviny, cigarety...ale chápem veď každý vníma to zdražovanie ceny potravín, benzínu ešte stále školy carujú uvariť plnohodnotné jedlo za tie peniaze
Kazda skola to ma inak. U nas takto
Na pomocky 20 €
Anglictina 23,60 € (kniha plus pracovny zosit s CD)
Triedny fond 11 €
Zprs 30 €
Hygiena 15€
Vytvarna 5€
Druzina 22€ mesacne
Obed 31 € mesacne, bude sa zvysovat
Zapisne na sutaze
Ypsilon 3€ skola doplaca zvysok
Maxik 10€
Vsetkovedko 2€ skola doplaca zvysok
Kurz korculovania 50€
Skola v prirode 220€
Prvy odsek su povinne platby.
Teraz vyrabali darceky na Vianocny trh pre rodicov, ten sa zrusil, kvoli chorobnosti a darceky poslali domov. Ocakavam, ze pride poziadavka na cca 20€.
Hrubý odhad 60-70€, na začiatku školského roka 120€
U nás napríklad školský klub 12 mesačne, obedy 28, v septembri učebnice, pracovné listy triedny fond 60e, v októbri zrps 25e. Korčuľovanie včetne zapožičania korčúľ zadarmo a 60e plavecký- dobrovoľný, ani polka deti nemala záujem. Neviem si predstaviť vyplatiť 300e za mesiac len za poplatky a pomôcky v škole.
SKD 19 E, obedy cca do 40 EUR, toto su jedine pravidelne platby, triedny fond platime podla potreby, zatial od 09-12/2022 to bolo 20 E, kruzky mame len ZUS, a ta stoji na polrok 72 E, takze to je 12 E/mesiac, na pomocky na zaciatku septembra sme platili cca 40 EUR ale to je na cely skolsky rok, sporadicky treba poslat do skoly 1-5 EUR na nejake divadlo a pod., prip hygienicke potreby, ZRPS nie je povinna platba, platila som to 2 roky, ale uz neplatim, lebo som zistila, ze vacsina rodicov to neplati, skole davame 2% z dani
vobec to nestoji nejak vela penazi, kazdy rok v TV ukazuju, ako vela stoji vybava pre skolala, ale je to strasne prehnane, vsetky skolske veci kupujem v Tescu, ked maju vypredaj, napr. zosity sme kupili za 0,09 E, a rovno 40 ks, kedze tento typ sa bude teraz viac vyuzivat, veci do skoly vobec nie su take drahe, len ich netreba kupovat v drahych predajniach, a netreba kupovat veci podla dizajnu, moje deti pochopili, ze zosit je stale len zosit, ktory tak ci tak neskor pojde do kosa, takze vobec nechcu nejake krasne nunu zosity, skolska taska sa da kupit kvalitna a pekna aj do 80 EUR, nepotrebujem sa predvadzat s taskou za 300 E
odkedy mam deti, stale len pocuvam staznosti, kolko to vsetko stoji, ale ja nemam vobec pocit, ze by ma deti stali neskutocne peniaze, ludia sa len radi stazuju, ale radi sa aj predvadzaju, ze na to maju
@kristinapetronela prehanas, strasne, topanky za 50 EUR, naco? veci na telesnu? ved dam teplaky/leginy tricko, co maju deti doma, tenisky z Decathlonu, a je vybavene, netreba to tak prehanat
Mojmu v skole platim druzinu 20€, stravu 45 €, na zaciatku roka bolo ZRPS 35€, skolsky casopis, poistenie, knizky anglictiny, pracovne zosity - dokopy 38€, plavanie na telesnej ( skola ma bazen ) 150€ za cely rok...( co si myslim, ze je super cena), na hygienicke sme sa neskladali ale dostali sme zoznam co doniest.
@yanka2828 u nas sa plati klub 15€/mes (to sa teraz zvysuje z 12€), obedy z 34€ sa zvysili na 41€, potom au nepravidelne vydaje ako zrps, a podchvilou nieco na knihy, zosity, exkurzie a pod… hygienicke posielame len na zaciatku roka- nejake toaletaky, vreckovky, mydlo tekute…