Základná škola - mesačné náklady

yanka2828
25. dec 2022

Ahojte mamicky. Mam doma predskolacku a zaujima ma kolko priblizne stoji zakladna skola mesacne. Aj so stravou, hygienickymi potrebami a vsetkymi poplatkami. Viem, ze je to individualne, na kazdej skole inak. Ale aspon cca. Dakujem 🙂

dori2
25. dec 2022

@yanka2828 u nas sa plati klub 15€/mes (to sa teraz zvysuje z 12€), obedy z 34€ sa zvysili na 41€, potom au nepravidelne vydaje ako zrps, a podchvilou nieco na knihy, zosity, exkurzie a pod… hygienicke posielame len na zaciatku roka- nejake toaletaky, vreckovky, mydlo tekute…

kristinapetronela
25. dec 2022

September je vždy taký náročnejší na všelijaké poplatky na rodičku a knihy atď ....a aj august keď kupujem školské potreby ,ale tak priemerne keď sa to vezme ŠKD ,strava v škole ,oblečenie ,krúžky ,strava doma 300 eur mesačne

dori2
25. dec 2022

@kristinapetronela :O cooooo? prepana

kristinapetronela
25. dec 2022

@dori2 písala som aj krúžky mimo školy ,a aj strava doma atď ...neviem ale len tenisky stoja 50 eur ,bunda dajme tomu 25 ,tričká ,spodné prádlo ,veci na telesnú ,plavecký kurz ,cestovné .u mňa jedno dieťa 300 eur určite

martinka13
25. dec 2022

@dori2 hlúposť. Ráta tam aj oblečenie, stravu doma. Autorka sa pýta na náklady v škole. U nás 13 eur ŠKD, 43 eur strava (po zvýšení). Na začiatku roka sme čosi platili na ZRPŠ. Cca 100 eur. Krúžky sú už mimo ZŠ. Zošity a knihy na začiatku roka okolo 60 Eur.

kristinapetronela
25. dec 2022

Ok tak september škola 300 eur určite ten si odlozi

zuzanaete
25. dec 2022

Druzina 28. Obedy cca 35, ale to cakam na zvysenie. To su tie pravidelne mesacne platby. V septembri je k tomu ZRPS, triedny fond, kniha aj, zosity, veci na vytvarnu, platenky na TV… Cize v septembri plus cca 200. Skolsku tasku neratam, ta sa nekupuje kazdy rok.

ukulela
25. dec 2022

strava cca ako v skolke. My za skolsky klub, co je druzina, 5e mesacne. Zrps 1x rocne tusim 20. Zosity prvakkom u nas kupuje obec, ale do 30 sa to zmesti. Neberieme ziadne spec ucebnice. Pocitaj s poplatkami za kruzky a kedy tedy casopis a podobne. Do stovky je to s velkou rezervou, ak si robis rozpocet

kristinapetronela
25. dec 2022

Družina 20 ,obedy 45 ,exkurzia raz za 3 mesiace 20
Potom zrps 20 ,knihy 40 v septembri a strava a družina sa väčšinou platí september až december naraz preto nech ma odložené aj 300 eur aj viac ..je to náročné

ukulela
25. dec 2022

@kristinapetronela u nas sa strava plati sept a okt spolu, no veduca aj da dlhsi termin. Zalezi na skole.

zuzanaete
25. dec 2022

Inac ja si v septembri pripadam ako bankomat. Kam sa pohnem, tak len odo mna niekto chce peniaze. 🙂

raszuz
25. dec 2022

@yanka2828 my SKD od januara z 29 na 44, strava prvy stupen z 33,20 na 48, druhy stupen z 34,5 na 52 ... takze asi takto

luccija
25. dec 2022

@raszuz tak si to vydel počtom dní a porozmýšľaj či to je veľa na stravu

raszuz
25. dec 2022

@luccija nemusíš mi dávať návod ako mám, čo rátať, nie je, ja to ani tak neberiem, vsetko ide hore, ja to chápem a viem to zaplatiť, ale sú ľudia, ktorým toto zvýšenie spraví škrt cez rozpočet ...

raszuz
25. dec 2022

@luccija vezmi si matky samoživiteľky, ktoré majú dve tri deti ...

zuzana76
25. dec 2022

@raszuz doma by obedy za 48 eur na mesiac ta mamicka svojim detom nenavarila

monuska1234
25. dec 2022

@yanka2828 u nas sa teraz od januara tiez zvysuje,moja je druhacka na prvom stupni: obedy z 24€ na 34€, druzina z 12€ na 20€,plus sa platia rezijne naklady na kuchynu: 20€ prvy polrok a 30€ druhy polrok (cize 5€ mesiac).

loginexistuje
25. dec 2022

v septembri paltis zrps pomocky (niekde sa sklada) hygienu druzinu niekde aj na par mesiacov stravne zrps na kruzok poplatky za kruzok triedny fond za cvicebne zosity na hygienu do triedy na hygienu do druziny
vybavenie na kruzok ak treba predplatne casopisu a plno veci k tomu takze sa radsej riadne finnacne priprav

dori2
25. dec 2022

@monuska1234 baby pod rezijnymi nakladmi si mam co predstavit?

loginexistuje
25. dec 2022

@dori2 vybavenie kuchyne vybavenie jedalne riady hrnce pribory atd atd energie

luccija
25. dec 2022

@luccija chápem..zároveň sa zdvíhaju rodinné prídavky, alebo treba pýtať od otca dietat

luccija
25. dec 2022

@raszuz len niekedy som už alergická na tieto ponosy môj kolega detto koľko detí platia v škôlke, škole, ale, že on si denne kúpi menu za 6.50 a k tomu Kofolu, noviny, cigarety...ale chápem veď každý vníma to zdražovanie ceny potravín, benzínu ešte stále školy carujú uvariť plnohodnotné jedlo za tie peniaze

maris5
25. dec 2022

Kazda skola to ma inak. U nas takto
Na pomocky 20 €
Anglictina 23,60 € (kniha plus pracovny zosit s CD)
Triedny fond 11 €
Zprs 30 €
Hygiena 15€
Vytvarna 5€
Druzina 22€ mesacne
Obed 31 € mesacne, bude sa zvysovat

Zapisne na sutaze
Ypsilon 3€ skola doplaca zvysok
Maxik 10€
Vsetkovedko 2€ skola doplaca zvysok

Kurz korculovania 50€
Skola v prirode 220€

Prvy odsek su povinne platby.
Teraz vyrabali darceky na Vianocny trh pre rodicov, ten sa zrusil, kvoli chorobnosti a darceky poslali domov. Ocakavam, ze pride poziadavka na cca 20€.

raszuz
25. dec 2022

@luccija tak toto chápem, keby som mala problém, tak zvažujem, či si kúpim veci, ktoré si napísala, alebo zaplatím deťom obedy. V mojom prípade by vyšli obedy, len každý má iné zmýšľanie ...

raszuz
25. dec 2022

@zuzana76 ja som to dala ako priklad, ze nie kazdemu to zvysovanie je po chuti, a su ludia, ktori s tym budu mat problem. Ja v januari zaplatim do juna vsetko, a vyriesene. Nemusim stresovat, ci som zaplatila alebo nie, ale nie kazdy ma taku moznost ...

7rebeka11
25. dec 2022

Hrubý odhad 60-70€, na začiatku školského roka 120€

jaga18
25. dec 2022

U nás napríklad školský klub 12 mesačne, obedy 28, v septembri učebnice, pracovné listy triedny fond 60e, v októbri zrps 25e. Korčuľovanie včetne zapožičania korčúľ zadarmo a 60e plavecký- dobrovoľný, ani polka deti nemala záujem. Neviem si predstaviť vyplatiť 300e za mesiac len za poplatky a pomôcky v škole.

liz_lemon
25. dec 2022

SKD 19 E, obedy cca do 40 EUR, toto su jedine pravidelne platby, triedny fond platime podla potreby, zatial od 09-12/2022 to bolo 20 E, kruzky mame len ZUS, a ta stoji na polrok 72 E, takze to je 12 E/mesiac, na pomocky na zaciatku septembra sme platili cca 40 EUR ale to je na cely skolsky rok, sporadicky treba poslat do skoly 1-5 EUR na nejake divadlo a pod., prip hygienicke potreby, ZRPS nie je povinna platba, platila som to 2 roky, ale uz neplatim, lebo som zistila, ze vacsina rodicov to neplati, skole davame 2% z dani
vobec to nestoji nejak vela penazi, kazdy rok v TV ukazuju, ako vela stoji vybava pre skolala, ale je to strasne prehnane, vsetky skolske veci kupujem v Tescu, ked maju vypredaj, napr. zosity sme kupili za 0,09 E, a rovno 40 ks, kedze tento typ sa bude teraz viac vyuzivat, veci do skoly vobec nie su take drahe, len ich netreba kupovat v drahych predajniach, a netreba kupovat veci podla dizajnu, moje deti pochopili, ze zosit je stale len zosit, ktory tak ci tak neskor pojde do kosa, takze vobec nechcu nejake krasne nunu zosity, skolska taska sa da kupit kvalitna a pekna aj do 80 EUR, nepotrebujem sa predvadzat s taskou za 300 E
odkedy mam deti, stale len pocuvam staznosti, kolko to vsetko stoji, ale ja nemam vobec pocit, ze by ma deti stali neskutocne peniaze, ludia sa len radi stazuju, ale radi sa aj predvadzaju, ze na to maju

@kristinapetronela prehanas, strasne, topanky za 50 EUR, naco? veci na telesnu? ved dam teplaky/leginy tricko, co maju deti doma, tenisky z Decathlonu, a je vybavene, netreba to tak prehanat

dankabetka
25. dec 2022

Mojmu v skole platim druzinu 20€, stravu 45 €, na zaciatku roka bolo ZRPS 35€, skolsky casopis, poistenie, knizky anglictiny, pracovne zosity - dokopy 38€, plavanie na telesnej ( skola ma bazen ) 150€ za cely rok...( co si myslim, ze je super cena), na hygienicke sme sa neskladali ale dostali sme zoznam co doniest.

zuzana76
25. dec 2022

@raszuz ja rozumiem, lenže nedá sa variť zadarmo, idú hore energie, potraviny, veď z čoho sa to
ma platiť, potom jedine deti odhlásiť z obedov, veď to nie je povinne a variť doma, ale pochybujem, tento vyjde lacnejšie