Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o názory a skúsenosti so ZŠ Medzilaborecká.
Ďakujem.
Ja mám o tejto škole info z pravej ruky....Tak prvý stupeň je tam vraj vynikajúci, zato druhý stupeň katastrofálny...ale je nádej, že s tým niečo spravia, pretože je to záležitosť o ktorej vedia.. 😅
najlepšia škola neni pravda čo sa hovorí
Nejake nove info alebo skusenosti o tejto skole prosim vas?
neodporúčam, mám tam dcéru a zrejme budeme nútení zmeniť.
Dobrý deň, školku nepoznam, so školou som maximalne nespokojna.
Tak ja môžem úprimne povedať, že som šťastná, že sme nešli na druhú školu v Ružinove, ako sme pôvodne chceli, práve pod tlakom rôznych informácií z internetu, kde matky hodnotia kvalitu školy a potom iné matky sa snažia kopírovať, kam majú dieťa umiestniť.
Som šťastná, že naše dieťa navštevuje práve ZS Medzilaboreckú. Vynikajúca pani učiteľka, pani riaditeľka aj pani vychovávateľka, plno aktivít pre deti, pekne zariadené triedy, zrekonštruovaná telocvična,
Prebiehajú tu komplet aktivity, ako je Noc v knižnici, školy v prírode, výcvik korčulovania, plávania, kopec jazykových, a iných krúžkov. Po materiálnej stránke idú sa zateplovať všetky budovy práve teraz na jar. Som maximálne spokojná aj s prístupom pedagogov, pretože vidím na vlastnom dieťati že je spokojné a vidím, že aj krásne napreduje, hodnotenie žiakov je nenásilné, motivačné a to aj napriek tomu, že sa hodnotí známkou. Teraz bude deň otvorených dverí pre predškolákov. Najlepšie sa je ísť pozrieť do školy osobne.
Vždy môže byť niekto nespokojný, ja to chápem, ale to je na každej jednej škole, čo som čítala komenty, či už na Nevädzovej, Drieňovej alebo ktorejkolvek inej, vždy sa našla nejaká mamička s niečím nespokojná. Verím, že najdôležitejší je samozrejme dobrý a chápavý pedagóg. Z osobnej skúsenosti, ked som chodila na gympel a schytala som napríklad blbého matikára, čo nevedel nič naučiť, tiež mi bolo na nič, že škola mala dobré meno.
V triede máme minimálne 2 maminy, ktoré majú aj staršie deti na druhom stupni a nemenili by, práve preto aj mladšie deti prihlásili na túto školu.
A kvalitu školy dokazuje aj krásny výsledok z testovania piatakov, kde piataci ZS Medzilaboreckej skončili na 1. mieste z matematiky medzi všetkými školami z Ružinova a na 2.mieste zo slovenského jazyka. 🙂
A na záver: z každej jednej základnej školy v Ružinove raz vyrástli a vyštudovali lekári, právnici, umelci, politici, vedci, finančníci atd..😉
@zltyslonik aká bola idea tvojho príspevku??? ja neviem aký problém má matka vyššie a nemám nič spoločné so školou, mám tam len dieťa, ok??? ty tam máš deti? napíš svoj názor a skúsenosti, nech sa páči...
@zltyslonik a to som písala z voleja bez prípravy😉
ps. mali sme rodičko nedávno, preto viem tolko info z rukáva o tých testoch piatakov a rekonštrukcii... vždy máš v triede z rodičov aj zástupcu, ktorý chodí na rodičovskú radu atd...
je to menšia škola, ale vidím v tom naozaj len plusy🙂
@lilu777 samozrejme sú interné a aj externé krúžky, rátala som spolu, cca 16-17 krúžkov je pre 1. stupeň. Dcéra chodí na 2 krúžky a to úplne stačí, na čo to preháňať. Ja by som síce brala ešte v rámci družiny nejakú tanečno-pohybovú prípravku, ale kto chce, je tam súbor Dancy, lenže v popoludnajších hodinách, čo mne už nevyhovuje.
@zltyslonik nechcem nikoho obhajovať, ale kolko by si si predstavovala len tak teoreticky krúžkov pre každý ročník? neviem to porovnať s ostatnými školami, ale kamoška má na Drieńovej dcéru a je to suma sumárum to isté, nečakaj 20 krúžkov pre každý ročník na nejakej základke.Kde by to akože vykonávali? Ja si myslím že ak je záujem o niečo konkrétne, treba riaditeľovi školy poslať návrh, prípadne aj rodičia cez triedneho učitela môžu dať dopyt na nejaký krúžok, ktorý sa na škole nenachádza.
milí rodičia,
ak vaše dieťa navštevuje Montessori školu, prosím vyplňte tento krátky dotazník. Ďakujem veľmi pekne. 🙂
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdiHPC...
@zltyslonik predstav si neprijala... ty si asi jedna z premotivovaných matiek, ktoré si myslia, že zmyslom dieťaťa je ho len pichnúť na čo najviac krúžkov, lebo mu to zabezpečí neskutočne dôležitý rozvoj všetkých možných zručností, vedomostí atd atd...
Prepáč za tú teatrálnosť. Absolútny nezmysel. Presný opak sa dnes apeluje na rodičov, aby to s krúžkami neprehánali a nechali deťom v družine aj priestor sa spolu pohrať, vytvárať si vzťahy medzi spolužiakmi. Na vyučovaní na to totiž nemajú tolko času.
Ak si ty myslíš, že v družine vychovávateľky nič s deťmi nerobia, tak sa mýliš. Mne moja malá nosí skoro každý deň, nejaký výtvor, alebo vidím že s nimi vychovávatelka písala diktát, precvičovali si spolu písmenká, alebo ich berú na výlet, teraz ich čaká karneval, boli na koncerte, na výlete v Kitsee, v kine, hrajú spoločenské hry, majú tvorivé dielničky... Dcéra mi o tom rozpráva a práve naopak, je celá nešťastná, ked niečo v družine tvoria a manžel po nu príde pred 15tou.
Má krúžky 2 x do týždňa, čo úplne stačí, okrem toho máme ešte jeden súkromne mimo školu. Deti sa v družine aj spoznávajú a okrem toho, ja tam dieťa nemávam do 17tej, takže z vyučka idú na obed, z obeda je pomaly 13:00 hod a tie dve hodky sa ledva stihnú pohrať, alebo majú v družine nejaký program.
Máš už školopovinné dieťa, či ešte len idete na zápis?
@zltyslonik nevidím rozdiel medzi internými a externými krúžkami, pretože sú vykonávané v škole a niektoré sú kvalitnejšie, iné ani za to velmi nestoja, ale to zistíš až ked tam dieťa chodí. A potom ešte v cene. Ale ako vidím, máš vysoké nároky na školy, aj keď mám pocit, že ani sama nevieš čo od školy očakávaš, lebo čo som si všimla aj v inej téme, tak vieš skritizovať všetkých a všetko, pritom sa mi nezdá, že máš osobnú skúsenosť. Skôr predsudky, ale bez konkrétnej skúsenosti.
Pre dieťa je najdôležitejšia dobrá učiteľka a nie blbosti ako=meno školy, krúžky a neviem aké iné somariny. Ver mi.
@zltyslonik no ja neviem na ktorú školu tvoje dieťa chodí, ale moja dcéra je spokojná, fakt. Tvoje dieťa má nejaký problém s hraním sa v družine s deťmi? Lebo väčšina detí to miluje. Nie vždy musíš mať niečo organizované, aby to dieťa napĺnalo.
A ruku na srdce, myslíš si, že všetky tie organizované krúžky sú také super perfektné? Moja chodí na plávanie a idem meniť, lebo som nespokojná. A to je úplne krúžok mimo školy. A v škole má naopak s pani učitelkou perfektný krúžok, ktorý miluje. Ten prvý platím dosť veĺa penazí a naopak ten v škole máme zdarma za kupon. Nie je všetko zlato čo sa blyští.
@zltyslonik Ako myslíš, je to na tebe. Ale ja mám iný názor. Proste krúžok každý den určite za mna nie. Predpokladám, že teda tvoje dieťa žije krúžkami každý den. Prečo mám teda pocit, že nie si spokojná s tým čo máte? Lebo teda aspon vidím, že rozmýšlaš nad zmenou.
Kocky uz chodili rozhodnutia o prijati z medzilaboreckej?
Aj ja by som rada vedela ake mate ostatne mamicky skusenosti? Dakujem