Dobry den.potrebujem vediet názor na zakladnu skolu Gorkeho v Trnave. Stahujeme sa do tt a budeme byvat par metrov od tej skoly.chcela som Vancurovu skolu ale nejde tam MHD z lincianskej.tak rozmýšľam nad touto skolou keďže je blizko nas.len neviem ci to neni problémová skola..dakujem za informacie
@moon691 Ja som z Trnavy a poznám nejaké deti, ktoré túto školu navštevujú, tak vám môžem povedať aké sú všeobecné názory o tejto škole...
Veľká väčšina detí z Linčianskej chodí na túto školu, práve preto, že ju majú blízko, takže je výhoda, že deti chodia spolu, prakticky priamo od vchodu bytu.
Ale táto škola nemá príliš dobrú reputáciu. Radí sa medzi dosť slabé v otázke vzdelania, ktoré dieťa dosiahne.
Napríklad angličtinu sa deti učia až od 3. triedy, takže v porovnaní s ich rovesníkmi sú pozadu.
Deti majú menšie šance dostať sa na nejakú 'lepšiu' strednú školu, chodia skôr na učňovky a tak. Samozrejme, vínimka potvrdzuje pravidlo. Nájdu sa tam aj deti, ktoré chcú dosiahnuť niečo viac, dostať sa napr. na gymnázium ale majú to ťažšie, lebo oni sú tí ťahači triedy, nemá ich, kto ťahať. Potom tie deti zvyknú aj prestupovať na inú školu ale to je z veľkej časti skôr na rodičoch.
Ja osobne, ale to je len môj subjektívny názor, by som dala dieťa určite na inú školu aj napriek sťaženému dochdzaniu!