Základná škola Benkova v Nitre - recenzie

sazuna
12. jan 2014

Ahojte maminky, do Nitry sme sa pristahovali cca 2 mesiace do zadu. Ideme dat nasho velkaca na zapis do zakladnej skoly a o ZS Benkovej, teda konkretne o triede pre nadane deti som pocula rozne nazory - dobre aj zle.. Viete mi povedat vase skusenosti??
Dakujem 🙂

havana_frost
12. jan 2014

Moja teta tam učí tie nadané deti a tá trieda je myslím fajn. Je ich tak do 10 v triede, čo sa mi vidí vysoko pozitívne. Neviem, či nájdeš lepšie v Nitre, ja by som tam svoje dieťa, ak by bolo nadané, určite dala. Bol chalan úspešný u psychológa?

sazuna
autor
13. jan 2014

Ahoj havana_frost, dakujem za prispevok. Este sme neboli u psychologicky, je to sucastou prijimacieho pohovoru. A kedze krpcovi zle vychadzaju roky, budeme ten pohovor absolvovat 2x. Ja si tiez myslim ze to je vynikajuca volba. Uz len v tom ze sa detickam venuju inak ako v normalnej ZS 🙂

angiene
18. jan 2014

Ahoj, mam stvrtaka na tejto skole. A musim povedat, ze doteraz som neolutovala, ze tam chodi. Malo ziakov v triedach, skvele panie ucitelky, skvele panie vychovavatelky. Decka nechcu chodit domov - a to myslim doslovne. Akurat zacinaju trosku skor, o 8:45 im zacina komunita, akasi psychosocialna hygiena, kde sa decka rozpravaju o tom co zazili den pred tym, alebo preberaju nejake zaujimave temy - slusne spravanie a tak... Vela veci sa ucia v interaktivnej ucebni na tabletoch, alebo na NTB. V triedach maju interaktivne tabule, na bezne uz ani nepisu. Decka su vedene k samostatnosti pri uceni, nebifluju sa, ale ucia sa, ako najst a vyuzit informacie na nete a v knihach - casto si pripravuju projekty na rozne predmety, najma na obohatenie, ucenie maju skor formou diskusie, vyuzivaju aj samohodnotenie.... Bolo by to nadlho, ale ako hovorim, ja nelutujem. Mam dve deti, obe s IQ nad priemerom. Starsia je uz vysokoskolacka a chodila do beznej skoly. Takze viem porovnat. Dodnes lutujem, ze som - vtedy este Projektu pre nadane deti- velmi neverila a dceru tam neumiestnila. Takze, nech uz sa rozhodnete pre ktorukolvek skolu, drzim malemu palceky, nech sa mu v skole paci a nech sa mu dari.
P.S. 20.1. - v pondelok je aj den otvorenych dveri, doobeda sa mozes pozriet, ako to funguje na hodinach a popoludni maju pre predskolakov "Univerzitu velkacov"- skus sa aj s malym ist do skoly pozriet, mozno Ti to pomoze pri rozhodovani.

vladka77
19. jan 2014

ahojte, sazuna aj my ideme na zápis v pondelok a idem sa s malým pozrieť aj na tie hodiny. máme a manželom dilemu, či dať malého do školy od septembra nakoľko v apríli bude mať ešte len 5 rokov a už min. rok sa psychologička vyjadrila, že by po intelektuálnej stránke mohol ísť do školy, len v 4 rokoch by to veľmi skoro. aj teraz sa ešte neviem rozhodnúť.
projekt tejto školy sa mi celkom pozdáva, no už som počula aj negatívne skúsenosti.
angiene prosím ťa ako je to s domácimi úlohami, robia niečo aj v školskom klube alebo ako?

angiene
19. jan 2014

Ahoj Vladka. Odpoviem Ti najskor na druhu otazku- teda na aktivity v skolskom klube. Maju ohromne mnozstvo aktivit, okrem kruzkov, ktorych je tu k dispozicii vela, s detmi vychovavatelky absolvuju pocas roka mnozstvo zaujimavych aktivit. Nieco najdes nafotene aj na skolskej stranke- http://www.skdbenkova.a-ha.sk/ ( potom klikni na "Galeria"). S detmi si kazdorocne pred vianocami chystaju Vianocnu akademiu, byva v Starom divadle- je to uzasny zazitok ich vidiet, dalej napr. talentarium, rozvijanie tvorivosti deti pri roznych umeleckych cinnostiach, karneval, sarkaniadu, literarne sutaze, chodia na rozne predstavenia, chodia na Zobor opekat, .... Bolo by to nadlho.
Co sa tyka uloh a ucenia, maly prinesie ulohu v priemere tak 2-3x do tyzdna, nie su to kvanta materialov, klasika, obcas slovencina, matika, AJ, povacsine nenosia domov knihy a zosity, ale pracovne listy - nie je to nejake biflovanie, ani kvanta pisania. Skor na doplnovanie, alebo treba nejake informacie dohladat na nete a doplnit, robia referaty na rozne temy... Je to podla mna v pohode. Samozrejme musia zvladat bezne veci primerane veku, ako vybrane slova, nasobilku a pod. , ale toto som sa nastastie s mojim nikdy ucit nemusela, islo mu to akosi samo. Decka sa na zaciatku prveho rocnika vyprofiluju do skupin- niektori lepsie citaju, ini su lepsie v matike. Podla toho sa v ramci U a T vytvoria skupiny, kde idu svojim tempom- nebrzdia ostatnych, alebo opacne- nenudia sa. Pokial pojdes- ako si spominala na den otvorenych dveri, urcite sa tam vsetko dozvies- radi Ti odpovedia na kazdu otazku.