Zákaz nosiť štít v škole

vikusjk
28. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte niektorá info k tomu, na základe čoho by mohla, resp. čí môže zakázať riaditeľka školy nosiť deťom na I. stupni ZŠ namiesto rúška štit? Naša s tým prišla teraz, že riaditeľka vyhlásila zákaz štítov pre študentov. Je naďalej na dištančnom teda, ale do nekonečna to nepôjde, zrejme skončením núdzového stavu už nebude mať možnosť študovať dištančne. Chystám sa pani riaditeľke zavolať, ale chcela by som byť pripravená a nič som k tomu nevygooglila. Vyhláška UVZ hovorí, že dieťa má mať rúško, alebo obdobné prekrytie úst a nosa. Ale prečo to nemôže byť štít? Ďakujem za každé info.

monro
28. apr 2021
evita2222
28. apr 2021

Štít nie je obdobné prekrytie úst a nosa. Vo vyhláške je to predsa zrozumiteľne napísané. Riaditeľka musí dodržiavať predpisy.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
28. apr 2021

@vikusjk Stit nosit moze, ale nie namiesto ruska. Rusko prilieha k tvari, zabezpecuje, ze vydychovane alebo vyksliavanie kvapocky sa nesiria do okolia.
Stit ti predsa neprilieha k tvari, nie je to adekvatna nahrada ruska.

sorciera24
28. apr 2021

nam vyslovene este v oktobri prisiel pripis, ekdy sa stity zakazali (aj u učitelov) a msueli sme amt len ruska, respirator.....stale to palti......fakt envidis rozdiel medzi ruskom a stitom?

prasiatko30
28. apr 2021

stit nechrani ani tvoje dieta ani okolie pred tvojim dietatom - rozumej - koli kvapockovej infekcii

hettinka
28. apr 2021

@vikusjk zákaz samotných štítov platí od októbra minimálne. Len v kombinacii s ruskom jo mat môže.

vikusjk
autor
28. apr 2021

Dakujem za objasnenie dievcata 🙂 Nuz, ale teraz mam iny problem. Ten ale nebudem riesit v tejto teme, aby som nevybocovala. Este raz vdaka a krasny den prajem 🙂

niza
6. máj 2021

@vikusjk napíšte mi správu aký máte ešte problém.rada sa bavím s niekym kto je prebudeny z tohto corona šialenstva a nechce pre svoje deti nahubky.mne sa stit podarilo pre deti vydupat.