Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte niektorá info k tomu, na základe čoho by mohla, resp. čí môže zakázať riaditeľka školy nosiť deťom na I. stupni ZŠ namiesto rúška štit? Naša s tým prišla teraz, že riaditeľka vyhlásila zákaz štítov pre študentov. Je naďalej na dištančnom teda, ale do nekonečna to nepôjde, zrejme skončením núdzového stavu už nebude mať možnosť študovať dištančne. Chystám sa pani riaditeľke zavolať, ale chcela by som byť pripravená a nič som k tomu nevygooglila. Vyhláška UVZ hovorí, že dieťa má mať rúško, alebo obdobné prekrytie úst a nosa. Ale prečo to nemôže byť štít? Ďakujem za každé info.
Štít nie je obdobné prekrytie úst a nosa. Vo vyhláške je to predsa zrozumiteľne napísané. Riaditeľka musí dodržiavať predpisy.
nam vyslovene este v oktobri prisiel pripis, ekdy sa stity zakazali (aj u učitelov) a msueli sme amt len ruska, respirator.....stale to palti......fakt envidis rozdiel medzi ruskom a stitom?
stit nechrani ani tvoje dieta ani okolie pred tvojim dietatom - rozumej - koli kvapockovej infekcii
Dakujem za objasnenie dievcata 🙂 Nuz, ale teraz mam iny problem. Ten ale nebudem riesit v tejto teme, aby som nevybocovala. Este raz vdaka a krasny den prajem 🙂
https://www.uvzsr.sk/docs/uvod/rozcestnik_vyhla...
tu si prečítajte, že prečo