Zaujímajú ma vaše skúsenosti, aj názory učiteľov. Viem, že tu sú. Mám syna 6 Roč.. Na hodine dostanú nejakú du, poobede im na edupage pípne dostatočná du z daného predmetu. Robia to 2 učiteľky. Som zato, že by malo platiť to, čo sa povie na hodine. Poobede uz predsa dieťa nemusí by on-line. Taktiež...úloha zadaná v nedeľu o 10.00, na pondelok - teraz po sviatkoch. Neboli sme ani celú nedeľu doma, večer letel ku škole, jasne že ju napísal zle. Celý deň sme lyžovali. (to boli doma od konca novembra).
Ďalší prípad, písomka čo bola ohlásená na 17.1....teraz o 20.00 piplo..do zajtra. Som taká vytocena. Ani neviem, či mám dajak na to tej učitelke reagovať. Syn teraz otvoril zošit a ide sa učiť. Jedná sa o tematicky celok, nie jedno učivo.
Ahoj, som učiteľka a nie, nie je to v poriadku. Občas sa stane, že musíme zmeniť napríklad dátum písomky, ale všetci sú o tom informovaní včas s dostatočným predstihom, určite nie takto zo dňa na deň, respektíve z večera do rána. 🍀
Treba to vykomunikovat a rázne sa proti tomu postaviť. Oslov rodičov, potom spolu triedneho plus učiteľov ktorých sa to týka.
Toto ešte na začiatku dištančného skúšali v synovej triede. Jeden učiteľ ráno, druhý riešil poobede, tretí písal cez víkendy....
Stačilo jasne stanovisko nás rodičov, že deti budú on line od-do a v inom čase jednoducho smola!
Najprv protesty že učitelia si to nemajú ako inak zadelit a preto zadávajú úlohy večer na ďalší deň. Po tom ako sa duplo že deti nebudú 24/7 v škole a trvalo sa na čase, úlohy zadané mimo ten čas sa jednoducho nerobili alebo robili ďalší deň to do troch dní pochopili aj v škole.
Práveže, všetci sa boja ozvať. Rodičia sa sťažujú iba medzi rodičmi. Ale ozvať nemá odvahu nikto. Budúci týždeň máme online združenie, tak to budem riešiť tam. Len...učiteľka tvrdí, že na hodine hovorila, žiaci nie. Uz som to s ňou riešila
Nie je to v poriadku, aj to dieta je vystresovane z toho. Kde to kedy videl z vecera do rana oznamit pisomku z temat.celku . Moji 6rocní si ani nepamatali co robili v skole, nie to este co zadala uč na d.ú.
A to ani edupage nebol ked bol prvy prvak.
Skoda ze si to neriesila skupinovou správou na edu, kde sa mohli pripojit a vyjadrit aj ostatni rodicia, mozno by sa jeden po druhom pridali keby videli ze vas pribuda, keďže sa neodvazia osobne s uč.
@20erika07 práveže som k tejto poslednej písomke písala. Ale nikto iny sa zatial neozval
Písala som v znení, či sa písomka presúva na zajtra. A ani reakcia ucitela zatiaľ nič. No, už asi spí 🤔
Áno, ja by som napísala a slušne požiadala o dostatočný čas na prípravu na písomku/vypracovanie úlohy.
Ja by som tam nabehla hneď a nadala by som jej tak že by sa nespamätala . veď teraz ako ich ženu mám prvacku a niekedy to je brutálne
kontaktovala by som riaditela
Včera zadal učiteľ angličtiny úlohu o 15:30 - 30 slovieciek ( minulý čas ) okrem toho sa šiestek učil fyziku, a anglinu som ho drvila vyše hodinu. Dostal 4. Mohol dať učiteľ úlohu cez prázdniny,mali čas 4 týždne, alebo aspoň pisonku z nového učiva o 2 dní neskôr. Celá trieda mala zle znamky
Toto mala kamoška, v nedeľu boli na výlete a zrazu pipla úloha, odovzdať do večera. Bežali domov aby to stihli, síce starší žiaci ako váš ale princíp rovnaký. Tak sa rodičia spojili a riešili to spoločne.
som ucitelka na SŠ a ulohy a ich zadavanie funguje v case od 8h do 15h,rovnako ako aj vsetka ostatna komunikacia,samozrejme v pracovnom tyzdni,cez vikend v ziadnom pripade.
moj nazor je,ze ak chodia do skoly prezencne ulohu maju dostavat na byuc.hodine a v ziadnom pripade ziadne dodatocne poobede (keby este nieco na dovysvetlenie a pod.pochopim raz za cas)
edupage mala byt na pomoc,ale je akurat na obtiaz...pre vsetkych
Tak som presne chcela na rodičovskom navrhnúť zadávanie úloh v čase od 8-15, víkendy nie. Aj keď by presne malo byť smerodajné na hodine. Ale, tuná ziaci tvrdia, že im uč nepovedala a ona tvrdí, že im povedala.
Ešte som si všimla, že mňa ako rodiča atakujú oveľa menej. Kopu správ chodi iba na žiacke konto.
@pipistrel13
Úlohu zadanú on10.00 v nedeľu by ma ani nenapadlo robiť. Áno našim občas dajú ulohu na eduoage ale vopred sa na hodine dohodnú
Ja mam siedmacky a ja netusim, ako pani ucitelky zadavaju ulohy cez Edupage, pretoze mne pipne hocikedy aj o 22hej, aj v sobotu, aj v nedelu cez obed, aj cez sviatky. Tento fenomen bol cely minuly skolsky rok pocas celeho distancneho vzdelavania a pokracuje to tak aj tento rok. Nepochopitelne pre mna, radsej to nekomentujem, beriem to tak, ze kazdy mame nejaku uchylku.
Aj pre mňa je to nepríjemné, neviem prečo to ti učitelia robia a čo ich k tomu vedie, tiež si s tým nevieme rady a už sa to na rodičku preberalo😕 úplne súhlasím s tým, že by mali dostať úlohu len na hodine a nie cez edupage po vyučovaní a keď majú online vyucko, tak len do určenej hodiny...
Stále chcú, aby boli deti čo najmenej na mobile, počítačoch a takto ich nepriamo nútia byť stále v strehu, online...
Urcite sa ozvat..toto nie je normalne. Som ucitelka a zadavam do edupage ziakom len veci, na ktorych sa dohodneme na hodine a vacsinou to zadam hned po vyucovani.. toto je chore🤦♀️