Maminy, maly je prvak a dostali sme vzdel.poukaz. Tak sme ho isli odovzdat na futbale a trener, ze fajn, ale vysku mesac.platby to nijako neovplyvnilo. Naco teda synovi ten poukaz je? Ma to iny ucel ako dotovat kruzok? Ci to cez mojho syna dotuju futbal.klub??? 😕
kazda institucia kde sa da pouzit preukaz to ma s prefinancovanim inak. Napr. da sa pouzit v CVC, ZUŠ resp priamo na skole ked su kruzky. Mnohe skoly - ked je kruzok v skole zoberu preukaz a neplatis za ten kruzok nic. Napr v CVC nam povedali ze u nich ma preukaz hodnotu 5€, t.j kruzok nebude stat 35€ rocne ale len 30€ rocne.... nasi to napr. minuly rok v skole pouzili a prefinancovali na keramicku dielnu (raz za dva mesiace isli na hodinu do keramickeho atelieru a neplatili sme nic).
Mne tiež bolo povedané, že to výšku poplatku za krúžok neovplyvní, chcela som dať do ZUŠ, teda tiež nerozumiem, načo je to dobré.
Ahoj, syn dostal tiez ako prvak takyto poukaz a na zadnej strane boli kruzky ktorych sa to tyka. Myslim ze by to malo byt zadarmo ale je to v ramci skoly, skola bude tie kruzky organizovat. Kruzky, ktore platis synovi extra sa to podla mna netyka. Ja si to tak vykladam, ale urcite sa tu najdu maminy, ktore s tym uz maju skusenosti 🙂
Minuly rok mi maly chodil na turisticky neplatili sme nic tento rok ide na z kazdeho rozku trosku ten bude tiez zadarmo a dalsi ma cyklotrial ale ten uz neni z toho poukazu.
@lucik194
@mimanr
ZUS vzdelavaci preukaz neberu, lebo legislativa to zas raz nedotiahla a keby ho aj vzali, tak vysku poplatku za skolne to neznizi. CVC a skola (ktora vedie SKD alebo CVC - teda kruzky) vzdelavaci poukaz beru a znizuju o istu ciastku príspevok. Vzdelavaci poukaz znizuje cenu kruzku o 10 eur v CVC za rok. V SKD o 20 eur za rok, takze sme nechali v skole, viac sa to oplati. Ale uvedomujem si, ze ten príspevok na SKD je asi individualny. V CVC mi vsak v tych, co som zistovala vychadzalo o 10e menej.
@katkasav
ja som asi celé vzdelávacie poukazy nepochopila - tiež dcéra dostala, ale nevybrala si žiadny z ponúkaných krúžkov, tak sme ho vrátili do školy (ako po minulé roky) a zo školy nám ho poslali späť, že si ho máme nechať... tak ja neviem...
Na tom poukaze su vsetky kruzky ktore skola robi pre deti.aj od kolkych rokov od stupnov od tried.u nas stacilo ten kruzok podciarknut podpisat a odovzdat.
@sissy27 komu odovzdáte tie vzdelávacie poukazy, ten dostane peniaze.
Bohužiaľ, ten futbalový klub to nezohľadnuje.
Vacsinou to využívajú ZŠ na krúžky priamo v škole.
@katkasav to je ich nenažranosť, zoberu peniaze aj od Vás aj za vzdelávací poukaz.
@catherinah dcéra tancuje, ale tam sa vzdelávací poukaz použiť nedá... v škole si žiadny krúžok nevybrala, vlani sme nevyužité poukazy vracali do školy (zrejme si ich vedeli nejako uplatniť), tento rok som ho opäť vrátila škole a škola mi ho vrátila nazad, že si ho mám nechať...
@sissy27 tak ho môžeš rovno zahodiť.
Peniažky prepadnú, neviem, prečo si ho ZŠ nezobrala.
@finka19 Na rodičovskom sme dostali poukazy, ktoré sme podpísali, hneď sme všetky vrátili späť a nahlásili sme rovno učiteľke, komu ich chceme dať. Mohli sme ich dať aj do družiny - pritom to nie krúžok - správna pripomienka, ale mohli sme ich tam dať.
A tu sa mi stráca tá logika, načo vlastne sú. Tak ale ja to už nejako neriešim, dostala som - niekomu dala a za krúžky platím.
@sissy27 v tom pripade je lepsie odovzdat takemu CVC, ktore chces podporit. aspon pro forma zaeviduju dieta a dostanu nejake peniaze. inak ti len prepadne. niektore o.z. alebo cirkevne institucie sa eviduju ako CVC, aby ich bolo mozne podporit touto formou. je medzi nimi o poukazy bitka. takze odovzdaj hocikomu, lepsie, ako ma prepadnut aj so statnymi, tz.j. nasimi peniazmi.
@katkasav ako pisem legislativne to nie je dotiahnute, ako vela veci u nas, preto to nefunguje, ako ma.
@beton no u nas je zlava na kruzok v CVC 5€ na cely rok nie na polrok....
a este napr. ak si niekto nevybral ziaden kruzok, alebo ho skola neponuka, tak sa da nechat preukaz aj pre skolu, nasi to maju v skole prepojene s kniznicou a daju sa nejake peniaze "vymenit" takze skola dostane aspon nejake financie navyse, no ako som spominala vyssie minuly rok chodili do CVC na keramicku dielnu a prefinancovali to preukazmi....
@eeffka No my platíme plnú sumu tak či tak, ale aj tak je to smiešny poplatok, oproti iným, takže handrkovať sa nie je podľa mňa nemieste, a aj výbava na šport niečo stojí, čo sa poplatí z toho poukazu, u nás napr. jednotné tričká na súťaže, doprava na súťaže, spotrebný materiál a podobne, veď ten poukaz je v konečnom dôsledku aj tak pre tie deti...
@catherinah Nie každá škola organizuje krúžky, takže by im bol tiež nanič.
pokiaľ viem, tak vzdelávací poukaz je viazaný len na záujmovú činnosť, ktorú organizuje /zabezpečuje škola (t.j. krúžky školy), nedá sa ním hradiť krúžok, ktorý síce v škole "beží", ale organizuje ho nejaké napr. združenie ... alebo jazyková škola ...prípadne umelecká ...
naši dvaja si vybrali krúžok v rámci školy - jeden informatiku a druhý skauting - za oba neplatíme ...ak by si vybrali ešte ďalší krúžok, tak platíme 31,- € za krúžok t.j. cenu poukazu ...
ak by nemali záujem o krúžok, ktorý organizuje škola a vedie ho niekto z učiteľov, tak vzdelávací poukaz vrátime do školy a oni ho "využijú", aby tie peniaze "neprepadli" ... je to celé legislatívne mimo, ale ako sa hovorí, keď neprší aspoň kvapká a aspoň niečo tie školy dostanú ...lebo inak je to bieda a všetky pracovné zošity si buď kupujeme alebo doplácame ... 😒
Vzdelávacie poukazy spolu s kultúrnymi poukazmi sú ukážkové príklady ako sa tváriť že vám štát niečo dáva~ popri tom ale hádže polená pod nohy aby ste to s využitím nemali také ľahké. ....
@mimanr my sme ho podpisali a nechali v skole - maju narok na jeden kruzok zdarma - v skole, pripadne ak dieta na taky nechodi, nechava sa v skd a z toho sa financuju nejake veci v nom...