Ahojte, uz tu taká tema bola pred rokom cca.
Vyučuje sa niektorej z Vas dieťatko z domu? Buď cez online alebo len skratka s kontaktom s učiteľkou?
Viem že bola vyhláška Ministerstva školstva, kde bolo uvedené, že je dobrovoľné prezenčné vyučovanie v škole a je možnosť bez komisionalnych skúšok byť bv kontakte s učiteľkou, len ja ju neviem nájsť...
Syn je po karanténe,kde mali v triede pozitívne testy, zatiaľ je negatívny. Zvažujem, že do školy prezenčne by som ho dala až po Vianociach a Novom roku.
Potrebujem vedieť tú vyhlášku, aby som sa vedela oháňať pred riaditeľkou, ktorá ani za svet nechce počuť a ani povoliť, ze niektoré dieťa ostane sa učiť z domu.
Ak ste takto nechali dieťa doma, posielali ste to ako žiadosť oficialne ci iba s triednou riešili?
@anesim tak to si ma nepotešila...
mozes sa "ohanat" tak ucenim dietata doma, t.j. domacou skolou - individualnym vzdelavanim, podla zakona245/2008 Z. z. o vychove a vzdelavani.
Je tu moznost domaceho vzdelavania, vid komentar vyssie. Neviem ci by ucitelka s tym suhlasila, aby sa osobne venovala este online vyucbe. Mozno ak by ste ju platili sukromne. Je to praca nadramec. Deti v domacom vzdelavani ucia najcastejsie rodicia a deti chodia na preskusanie podla pokynov skoly, vacsinou 2x do roka.
@kubinkovamaminka mozes si najst skolu, kt umozmnuje domace vzdelavanie a zapisat dieta tam. Ale tym padom ho odhlasis z povodnej skoly, a za tu skolu , kde je zapisane platis. Ale to nevies, aka bude uroven konzultacii.
za zs ani domace vzdelavanie sa neplato skole, aksa tak rozhodnes musus si najst ucitelku s pozadovanym vzdelanim a tu si platit ako "garanta" ktory bude ucit dieta doma
@anesim
@ddaassuullaa
@kacena4
@sara07
Dakujem za odpovede. Necháme ho v škole. Este raz dakujem za konzultácie. Pekny den 🙂
Riaditelka ma pravdu, nie je to mozne. Bolo to mozne na zaciatku pandemie , kedy prvy stupen nastupil tusim na mesiac, vtedy nemuseli ist deti do skoly . Mozes ospravedlnit na 5 dni, potom do skoly a zase ospravedlnit. Len potom bude robit komsionalne skusky a ucivo si musis zhanat sama.