Mile maminy! neviem ci ma niekto v tejto sfere nejake informacie..je mozne na Slovensku vyucovat dieta doma? Su nejake statom akceptovatelne dovody?
vdaka za kazde info
mne sa zda ze aj u nas to bude onedlho mozne, ale len prvy stupen 1-4. teda to su moje informacie, treba si overit
ale rodic bude musiet byt pedagog?
dakujem za ohlasy.
tak co ja viem, resp. tak to funguje v cechach, ze rodic nemusi byt vyslovene pedagog, len dieta potom musi nosit na preskusanie z casu na cas. ale urcite sa nejaka ta sposobilost rodica overuje..atd. Myslim, tiez len myslim, ze vyslovene pedagog musi byt, ak chce zakladat nejaku skolu v ramci komunity...atd.
kazdopadne urcite by sa hodili nejake dobre informacie...
pd, ano rodic bude musiet byt pedagog
Ja ked som o tomto pocuvala niaku diskusiu musel mat rodit stredoskolske vzdelanie,vyucba 1-4r.,ale asi to to co je v cechach. 🙂
lalitagopi, pozri sa na tuto stranku...
http://www.modernaskola.sk/Index,c1254/...chcet...
My s dcerou planujeme zit dlhodbo v zahranici, neviem, ci sa za rok nauci jazyk, takze si budeme musiet vybavovat aj studium na SVK.
Ja ma magistersky titul, ale neviem do akej miery je to potrebne.
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
lalita, ja som učila Kubka pol roka doma, tak ak chceš nejaké bližšie info, môžeš mi napísať do IP
nechcem tu o tom moc písať, lebo to predsa nie je na Slovensku úplne ešte vyriešené
ale význam to určite malo, posunulo nás to o hodný kus dopredu.
PENSA, vdaka za link...no je to zaujimave
- Rodič musí pre svoje dieťa zabezpečiť učiteľa, ktorý spĺňa kvalifikačné predpoklady vysokoškolského vzdelania druhého stupňa ustanovené pre učiteľov I. stupňa základnej školy. 🙄
ja som sa o to zaujimala cca pred dvoma rokmi, vtedy to nebolo mozne a myslim ze od vtedy sa nic nezmenilo.. dokonca som natrafila na jednu rodinku, kt. zila na lazox a obidvaja rodicia boli vystudovany ucitelia VŠ. Detickam bolo velmi tazko sa dostat rano do skoly jednat daleko a asi sa nedalo inak ako pesi.. takze rodicia to xceli riesit vyucbou doma ale neslo to tahali ix po socialkach.. Ale v cechach to je mozne..