Vysvedčenie u prváka

tinkakasubova
30. jún 2022

Ahojte mamičky aké mali vaše detičky vysvedčenie 🙂 moj mali skončil z dvomi 2 jkami som stoho smutná lebo všetci v jeho triede samé 1tki a on sám takto

dori2
30. jún 2022

moj syn je sice uz tretiak, ale pamatam si ze v prvom rocniku tiez same jednotky neboli samozrejmostou. Neries znamky, no tak mal dvojky...

sense
30. jún 2022

@tinkakasubova hlave tŕň smútok nedaj najavo pred dieťaťom...

luccija
30. jún 2022

@tinkakasubova pochval ho to je dolezite

ruzasipova
30. jún 2022

@tinkakasubova Jednotky su vysada, nie samozrejmost. A k tomu je rodic celorocne informovany o znamkach dietata, vedeli ste, co mu bude vychadzat.

pribinak
30. jún 2022

Nevadí, hlavne, že on má radosť.

amiaja
30. jún 2022

@tinkakasubova nedaj mu najavo ze si smutna.. pochval ho, nech sa hlavne on tesi a motivuje do dalsieho ucenia

sissy27
30. jún 2022

@tinkakasubova ja sa nechcem nikoho dotknúť, ale slovenčina napríklad ani tebe nejde, z toho nie si smutná? V čom je tvoj syn horší ako ty, že z neho smutná si?
Vedela si o jeho hodnoteniach celý rok, takže prekvapená ani smutná by si nemala byť. Ak ti tak veľmi záležalo na samých jednotkách, tak ste mali niečo pre to urobiť.
Ale sú to len známky, nie zlyhanie obličiek, takže nie je nad čím smútiť. Malého pochváľ, choďte na zmrzku a kúp mu peknú knižku. Nech veľa číta - dostane sa mu lepšie do hlavy aj slovenčina, ak to budú knihy o prírode, tak niečo sa naňho nalepí aj z týchto vecí a bude to potom vedieť použiť aj v škole. Počítajte spolu čo sa dá, potrénujete matematiku... V tomto veku sa dá všetko zvládnuť nenásilnou hravou formou, len treba chcieť. Keď už príde na nejaké rovnice o dvoch neznámych, zlomky, odmocniny, vzorce, poučky - to už bude ťažšie, preto nech základy naberá teraz.

tinkakasubova
autor
30. jún 2022

@amiaja áno viem pochválila som ho on bol taký natešený že má tam jednotky a on nato veď len 2 to je dobrá známka 🙂🙂

jumama
30. jún 2022

Nasa prvacka ucka, okrem znamok dala kazdemu dietatu do slovnicka co mali aj slovne hodnotenie. Velmi som si ju za to vazila, pretoze ona naozaj mala zaujem deti spoznat a vedela, v com ktore vynika - nie predmet, ale nejaka aktivita, nejaka vlastnost.

Napriklad nasej pochvalila, ze vie vysvetlit rozne slova, my sme jej vela citavali a ona mala naozaj velku slovnu zasobu. Vypichla jej aj, ze je spravodliva a zastane sa slabsieho. A to nemas zlozku ziadneho predmetu, to musi ucitel vypozorovat. V prvej sa nasa vytrapila s pisanim, lebo mala skarede pismo a s citanim tiez. A pritom vedela tlacenymi pismenami od 5 rokov pisat, ale pisane katastrofa - nasa to sama tazko brala, ze jej to nejde, ma v sebe taku perfekcionistku trochu. Ked ich takto pochvalila ucka, hned mali zo seba lepsi pocit deti, znamkovanie je blbost, krivdi a nemotivuje k nicomu. Len mat jednotky, ale k nicomu inemu.

Ak je tvoje dietatko zarmutene znamkami, ak sa porovnava - nauc ho to hned od prvej triedy nerobit. A aj nazerat na seba pravdivo, priznat si - toto mi ide, toto mi nejde. Nauc ho, ze ak nieco nevie, nevadi, ze ak chce, moze sa to naucit. Ze zo vsetkeho najdolezitejsie je to chcenie, zaujem. Podporuj jeho zaujem o veci, nie o znamky na vysvedcku.

Vyzdvihni jeho snahu, to v com je dobre a povedz, ze tebe zalezi hlavne na to, co mu ide a co robi rado, ze tak to aj v zivote bude, ze si napokon vyberie nejaku pracu, ktoru bude robit rado a v ktorej mozno nebude uplne vsetko, co sa nauci v skole potrebovat.

tinkakasubova
autor
30. jún 2022

@jumama Ďakujem❤️

drzaopica
30. jún 2022

@tinkakasubova moja mala v druhej triede dvojky menila sa ucitelka a nesadli si.Plakala po vysvedceni.Syna vystiskaj a vychval ho do nebies.Knizku urcite kup pojdu mu dobre diktaty a maly darcek, alebo pizzu, zakusok, zmrzlinu

kayyaa
30. jún 2022

@sissy27 och milujem taketo reci.. ja mam syna osmaka, ktory odjakziva bol uplne samostatny, co sa skoly tyka, vsetko mu slo samo, zlahka, ma skvelu pamat, pali mu to...nikdy som ani "nevedela", ze chodi do skoly, a vzdy nosil same 1, doslova v skole exceluje...
Ale taktiez mam syna stvrtaka, ktory od 1.rocnika ma problem hlavne so slovencinou..od 1.rocnika sa s nim denne ucim niekolko hodin...pisanie, citanie, diktaty, prepisy...a aj tak ma zo SJ 2-3, z diktatu lepsiu znamku ako 3 snad ani nedostal...napriek velkemu usiliu...a to teda ja som jazykarka, tak pre mna o to tazsie na "spracovanie"...
Ale teda celkovo - povedat mamicke, ze "ved mali ste pre to nieco urobit" je uplne od veci...netusis, ci pre tie dvojky ta mamicka neobetovala hodiny a hodiny ...
Skratka niektore deti ani pri najvacsej snahe zial na same 1 nedosiahnu...netreba sudit a davat nemiestne rady....

sissy27
30. jún 2022

@kayyaa keby tomu obetovala hodiny a hodiny, tak nie je smutná z dvojky na vysvedčení, pretože by vedela, že pre to urobili maximum a neporovnávala by ho so spolužiakmi "lebo oni mali samé jednotky a môj syn nie" 🙂 A hlavne by nebola prekvapená, pretože by vedela, ako na to jej dieťa je, že?
Ja viem, že každé dieťa je iné a nie každému ide všetko.

elanor
30. jún 2022

@kayyaa tak za predpokladu, ze sa mamicka dietatu venovala, a ucili sa spolu, tak za jedno nemoze byt prekvapena, ze ma dieta aj 2ky, a nie same 1ky, za dalsie, musi si byt vedoma toho, co jej dietatu nejde a s cim ma problem,a ak naozaj spravili vsetko mozne aj nemozne a to dieta zo seba dalo v skole co sa dalo, tak ma byt za aj za tie 2ky rada, a pysna. A nie smutna a skormutena, a zavidiet ostnym, lebo oni mali 1ky.
Cize ta veticka od @sissy27 je na mieste.
Deti treba naucit, ze aj 2ka ci 3ka su dobre znamky (nie byt lajdakom, nechce sa mi, neucim sa, sak na 3ku to nejak dam. To nemyslim). NIe vsetci mozu mat 1ky. Nie vsetym ide vsetko rovnako. A deti musia pochopit, ze to co im nejde, sa maju usilovat kolko vedia. A pracovat a zdokonalovat to co ich bavi, a co im ide. Lenze to by aj vela rodicov muselo zapracovat na sebe, a nie od deti cakat nemozne a zazraky na pockanie.

kayyaa
30. jún 2022

@sissy27
@elanor hm, tak mozno je smutna, ze prave aj napriek snahe sa mu ta 1 nepodari...ze drie, ale vysledok nie je a nebude oslnivy...lebo verte ci nie, aj u mojho stvrtaka ma ta dvojka ci trojka naozaj mrzi...ale samozrejme, hovori sa, ze znamky nie su dolezite - iste, ale zial, cele nase skolstvo je postavene na znamkach🤷‍♀️

Prekvapuje ma, ze viete presne, ako sa clovek ma citit v akej situacii...

tinkakasubova
autor
30. jún 2022

@kayyaa
@elanor
@elanor Áno mrzí ma tá dvojka na vysvedčení lebo on má poruchy správania a je o rok dozadu s vývojom ale pani učiteľka na to ohľad nebrala ale známkovala Ako ostatné deti my sme doma nad knižkami strávili aj celé hodiny ale dobre v poriadku každý má svoj názor ďakujem

elanor
30. jún 2022

@tinkakasubova a prave preto by si na neho mala byt hrda, nie smutna. Lebo vies, ze maly do toho dal vsetko.
2ka je dobra znamka, tak ako 1ka. To si musis v prvom rade uvedomit ty sama.

tinkakasubova
autor
30. jún 2022

@drzaopica Ďakujem veľmi pekne aspoň jeden pekný komentár pekný deň prajem

marsmykkok
30. jún 2022

@tinkakasubova Tak ked má nejaké diagnozy/poruchy dalo sa to čakať... Neviem prečo si sklamaná a nevidím dôvod aby mu učiteľka prilepšila. Postupne sa k nemu pridajú aj iní spolužiaci čo ich učenie nebude baviť, nebudú sa vedieť toľko sústrediť, nebude stačiť sa všetko nabifliť, nebudú ich rodičia doma 4 hodiny doučovať. Hlavne nech sa presadí v živote, nikoho nebude zaujímať aké mal známky v prvej triede ZŠ...

elanor
30. jún 2022

@kayyaa
@tinkakasubova
lenze je "driet" a "driet". Aj ked clovek "drie" kolko vladze, to este neznamena, ze sa dopracuje az do Ameriky, dostane sa napr. max. do Francuzska. Ale i tak je to super. Lebo sa odlepil od zeme a nieco dokazal.
Nie vecne cely zivot lutovat a banovat na Amerikou, treba sa tesit Z Francuzska, lebo sa tam clovek horkotazko dostal. A dokazal to sam (alebo s pomocou najblizsich), vlastnou pracou a snazivostou.
A teraz si miesto statov dosad znamky...

petrad15
30. jún 2022

Vieš ono to už nie je tak ako kedysi, že bolo to také prvák musel mať samé jednotky, no teraz to už bohužiaľ tak nie je. No nebuď z toho smutná, nabudúci rok to može byť inak, može mať samé jednotky

cyberk
30. jún 2022

nechapem, ma poruchy spravania a je o rok dozadu s vyvojom, ale obvinujes z toho ucitelku ze neberie ohlad? .. ked si to vedela tak naco si ho davala uz do skoly... mala si ho o rok neskor dat a potom by tie vyhovorky nemuseli byt... inak syn ma pekne znamky, sklamana mozes byt zo seba.

marsmykkok
30. jún 2022

@petrad15 tak u nás v triede kedysi určite nemali všetci jednotky samé, veľká väčšina áno, ale vždy boli bud lenivci, osadníci, s poruchami učenia čo mali aj 2. Som prekvapená že tu majú okrem neho všetci čisté, asi trieda kde sa veľmi rodičia snažia s deťmi učiť a aby mali jednotky.

drzaopica
30. jún 2022

@tinkakasubova mas od psychologa nejake potvrdenie, ze ma poruchu a ma byt inym sposobom skusany?Mojmu krstnatu to zistili az v 3 triede odvtedy nepise diktaty iba doplnuje y a i.
@sissy27 ona znamky vedela nepise, ze nevedela, ale ty si musis vzdy kopnut nic nove pod 🌞

drzaopica
30. jún 2022

@cyberk testy zrelosti do skoly spravil inak by v skole nesedel

tinkakasubova
autor
30. jún 2022

@drzaopica Áno máme sme boli aj u psychológa povedali že počkajú ako skončí prvá trieda a potom to budú riešiť takze nechápem niektoré komentáre

tinkakasubova
autor
30. jún 2022

@cyberk
Poprvé nemám byť prečo zo seba sklamaná ja som s ním do toho dala maximum a hoci Psychologická videla správy od od ostatných lekárov aj napriek tomu vravela že môže nastúpiť do školy takze pekný deň prajem

sissy27
30. jún 2022

@drzaopica eeeh? aké kopnutie prosím ťa? nie si náhodou trošku precitlivelá? tak celý rok sa s ním učí, vie aký má prospech, vie že to smeruje k 2 tak z čoho zrazu sklamanie? Lebo iné deti majú lepšie známky? No holt nemôže dostať takú istú jednotku ako ostatní, ktorí splnili "limity" na jednotku, bolo by to nespravodlivé voči ostatným. Ak niekto číta plynulo a bez chyby, tak predsa nemôže mať rovnakú známku ako niekto, kto si napr. mýli písmená a slabikuje, že?
A hlavne - je to prvácke vysvedčenie, o rok to nikoho zaujímať nebude a o 15 rokov, keď si bude hľadať prácu, už vôbec nie. Takže fakt sklamanie nie je na mieste.

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
30. jún 2022

@tinkakasubova A je integrovaný ako dieťa so ŠVVP?