Vysvedčenie prvákov

bielavila
17. jún 2022

Mali vasi prvaci aj horsie znamky ako jednotky na konci roka?

pribinak
17. jún 2022

@bielavila niektorí prváčikovia aj prepadnú

20erika07
17. jún 2022

@bielavila moji nie ale mali v triede take deticky, bud s nejakou poruchou alebo "samorasty"

1misicka1
17. jún 2022

@20erika07 tak s tym nesuhladim, ze samorasty... mane v triede jedneho chlapceka, s ktorym sa mama ale ze vobec neuci, nepisu diktaty, netrenuju priklady a ma same 1, uplne sikovny je je a viem ze jeho mama ma v riti uplne celu skolu.. deti same po vonku atd.. su deti, s ktorymi doma trenuju, opisuju a aj tak dostanu 2,3ku z diktatu ci z pisomky z mat.. takze to k tym samorostom iba a ano urcite su prvacikovia, ktori nemaju same 1tky na vysvedceni, teraz je to prisnejsie cele hodnotenie atd a este je velmi dolezity faktor, aku maju p.ucitelku.. niektore daju same 1 aj ked deti nevedia 100%, ima zas da to, co vychadza podla znamok..

janickacrazy
17. jún 2022

@bielavila najstarší syn neboli znamkovani v prvej triede, len slovné hodnotenie, to bolo super, veľmi rád chodil do školy. U druhého syna jedno dieťa prepadlo v 1. triede, no tam sa mu rodičia nevenovali vôbec. Záleží veľa od učiteľky, niektoré dávajú len jednotky ako motiváciu, niektoré sú prísnejšie.

euka210
17. jún 2022

@bielavila nie, ...a minuly rok kvoli kovidu len slovne mal prvak a to mi viac povedalo ako ked ma len 1.

mogaa
18. jún 2022

@bielavila samozrejme, dokonca aj prvák môže prepadnúť....

20erika07
18. jún 2022

@1misicka1 juj ale ten chlapcek je mozno 1 zo 100, ja tu prave vidim ten opak ,ale s ostatnym suhlasim, poznam aj takych co sa venuju ucia s detmi co to da ,alebo ich morduju az prilis a tie deti su vystresovane z toho dost, tak sa chybičky tiez pridaju. A ano to hodnotenie maju velmi prísne, a celkovo to maju na 1stupni tazsie dnesni prvostupniari, vela toho, v druhom rocniku sa ucia niektore veci co sa syn ucil v 6r.

bielavila
autor
18. jún 2022

Dakujem baby za odpovede, dost ma prekvapilo, ze prvacikom davaju aj zle znamky, bavila som sa o tom s kamoskami a ze aj 3 mali prvacikovia, nasa ucitelka nam este na zaciatku roka povedala ze budu mat vsetci same jednotky, podla mna su horsie znamky pre take malinke deti velmi demotivujuce

bielavila
autor
18. jún 2022

@1misicka1 ano je pravda ze na deti sa kladu ovela ovela vacsie naroky ako na nas co si pamatam

sidicek
18. jún 2022

@1misicka1 a co to ma spoločne s témou? ved samozrejme, ze sú aj veľmi šikovné deti s výbornou pamäťou a tie sa nemusia doma nič učiť stačí im počúvať v skole. Proste sa také dieťa narodí aj jednoduchším ci nezodpovedný rodičom, rovnako ako dieťa co sa s mu rodič venuje a aj tak na to nemá kapacitu a robí chyby. No keby sa naň ten rodič vyprdol mal by miesto 2 možno 4.Deti hrajú s kartami, aké im život rozdal ale demotivovat v prvom ročníku trojkami, je podľa mňa cez. A k ničomu dobrému to nevedie. Mnohé krajiny prvý stupeň vôbec nehodnotí a funguje to. U nás mali tiež všetci prváci 1a svet sa nezrutil.

1misicka1
19. jún 2022

@sidicek s temou to ma spolocne to, ze som reagovala na komentar spojeny so samorostami.. citaj s porozumenim 😊 a napr., ucitelka mojho syna nazvala 2,3,4,5 motivacnymi.. ci uz s tym my suhlasime alebo nie je nam prd platne.. ze ked jedno dieta vie vsetko na 1 a ine nie tak predsa nemoze hodnotit rovnako.. ako som pisala, tak ina uc.hodnoti zasa vsetkych 1tkami.. vsetko je to o pristupe danej ucitelky..

slavomira236
3. júl 2022

@bielavila ja mám napríklad 44 a čo pamätám vtedy bola škola prísnejšia nám vtedy hodnotili aj písmo z diktátu sme mali napríklad 1/3 jednotky za chyby trojky za krasopis a teda pri vysvecky sa zohľadňoval aj ten a kazilo to známky zo slovenciny teraz majú deti integrované všelijaké úľavy vtedy sa takéto veci neriešili a teda zlé známky lietali

letfenixa
3. júl 2022

@bielavila Nie, škola kladie oveľa menšie nároky na deti, ako pred rokmi.

slovakboy
3. júl 2022

@bielavila som proti hodnoteniu prvákov aj druhákov a potom začať hodnotiť veľmi mierne . Prepadnúť môže, ale nie ako prepadnutie ale zopakovanie si ročníka pretože asi ešte bol nevyzretý. Proste pre niektoré detičky je prvý ročník ešte priskoro.