Mali vasi prvaci aj horsie znamky ako jednotky na konci roka?
@20erika07 tak s tym nesuhladim, ze samorasty... mane v triede jedneho chlapceka, s ktorym sa mama ale ze vobec neuci, nepisu diktaty, netrenuju priklady a ma same 1, uplne sikovny je je a viem ze jeho mama ma v riti uplne celu skolu.. deti same po vonku atd.. su deti, s ktorymi doma trenuju, opisuju a aj tak dostanu 2,3ku z diktatu ci z pisomky z mat.. takze to k tym samorostom iba a ano urcite su prvacikovia, ktori nemaju same 1tky na vysvedceni, teraz je to prisnejsie cele hodnotenie atd a este je velmi dolezity faktor, aku maju p.ucitelku.. niektore daju same 1 aj ked deti nevedia 100%, ima zas da to, co vychadza podla znamok..
@bielavila najstarší syn neboli znamkovani v prvej triede, len slovné hodnotenie, to bolo super, veľmi rád chodil do školy. U druhého syna jedno dieťa prepadlo v 1. triede, no tam sa mu rodičia nevenovali vôbec. Záleží veľa od učiteľky, niektoré dávajú len jednotky ako motiváciu, niektoré sú prísnejšie.
@1misicka1 juj ale ten chlapcek je mozno 1 zo 100, ja tu prave vidim ten opak ,ale s ostatnym suhlasim, poznam aj takych co sa venuju ucia s detmi co to da ,alebo ich morduju az prilis a tie deti su vystresovane z toho dost, tak sa chybičky tiez pridaju. A ano to hodnotenie maju velmi prísne, a celkovo to maju na 1stupni tazsie dnesni prvostupniari, vela toho, v druhom rocniku sa ucia niektore veci co sa syn ucil v 6r.
Dakujem baby za odpovede, dost ma prekvapilo, ze prvacikom davaju aj zle znamky, bavila som sa o tom s kamoskami a ze aj 3 mali prvacikovia, nasa ucitelka nam este na zaciatku roka povedala ze budu mat vsetci same jednotky, podla mna su horsie znamky pre take malinke deti velmi demotivujuce
@1misicka1 a co to ma spoločne s témou? ved samozrejme, ze sú aj veľmi šikovné deti s výbornou pamäťou a tie sa nemusia doma nič učiť stačí im počúvať v skole. Proste sa také dieťa narodí aj jednoduchším ci nezodpovedný rodičom, rovnako ako dieťa co sa s mu rodič venuje a aj tak na to nemá kapacitu a robí chyby. No keby sa naň ten rodič vyprdol mal by miesto 2 možno 4.Deti hrajú s kartami, aké im život rozdal ale demotivovat v prvom ročníku trojkami, je podľa mňa cez. A k ničomu dobrému to nevedie. Mnohé krajiny prvý stupeň vôbec nehodnotí a funguje to. U nás mali tiež všetci prváci 1a svet sa nezrutil.
@sidicek s temou to ma spolocne to, ze som reagovala na komentar spojeny so samorostami.. citaj s porozumenim 😊 a napr., ucitelka mojho syna nazvala 2,3,4,5 motivacnymi.. ci uz s tym my suhlasime alebo nie je nam prd platne.. ze ked jedno dieta vie vsetko na 1 a ine nie tak predsa nemoze hodnotit rovnako.. ako som pisala, tak ina uc.hodnoti zasa vsetkych 1tkami.. vsetko je to o pristupe danej ucitelky..
@bielavila ja mám napríklad 44 a čo pamätám vtedy bola škola prísnejšia nám vtedy hodnotili aj písmo z diktátu sme mali napríklad 1/3 jednotky za chyby trojky za krasopis a teda pri vysvecky sa zohľadňoval aj ten a kazilo to známky zo slovenciny teraz majú deti integrované všelijaké úľavy vtedy sa takéto veci neriešili a teda zlé známky lietali
@bielavila niektorí prváčikovia aj prepadnú