Dobrý deň, zdá sa mi že syn ma vymeskanych vela hodin, je prvák a casto chorý. Ma zatiaľ 66 vymeskanych hodin. Mate niekto aj podobne? Pri koľkých hrozia komisionalky? Dakujem
U nás sa akceptuje aj 150 za pol rok . 66 h je taka poriadna dvojtyzdnova choroba aj deň , dva.
To nieje vela zober na den 5hodin priemer tak 2tyzdne cca...este bude viac pri prvakoch najma aj je novy kolektiv
Môj 68,bol týždeň chorý, 3 dní v škole a potom sa mu to tak vrátilo,že na antibiotiká a bol doma 2 týždne..a potom bol deň doma lebo zvracal. Tiež uz ho len sledujem, čo sa bojím ze bude chorý a zas vymeska.
Toto upravuje školský zákon . Kedysi to boli percenta vyučovacích hodín .teraz je v zákone písaných 100 hodín . Ak má však žiak dostatok známok , a rodičia spolupracujú s učiteľmi ,tak riaditeľ nenariadil komisionslky . Kedysi som mala kôli operácii a dlhej on vymeškaných veľmi veľa hodín ,a nerobila som .. spolužiačka mala menej vymeškaných ako ja ,a robiť musela .
Môj syn je siestak . Raz mal za pol roka 18 hodín vymeškaných .insk sa drží na nule ,alebo do 10 hodín kôli zubarom ,očkovaniu a pod .
nasa dcera mala snad 200, ale triedna ucitelka videla, ze ked sa uz dalo vzdy sme doma dobiehali, co sa ucili, bola vzdy pripravena, vsetko porobene, takze ziadne komisionalky neboli. takze zalezi od ucitela/skoly a aj od vas ci sa synovi budete dostatocne venovat, nech je s detmi zarovno.
@jajo1
@tehotna40 keď hodín do guglu .v rôznych článkoch je to tsk uvedené . Pozerala som zákonník a veru konkrétne číslo sa tam neuvádza .možno to má každá škola indk upravené . Pamätám si ,že nám synova triedna hovorila o 25% vymeškaných hodín z daného predmetu ..
Aj tak si myslím ,že to riaditeľ posúdi individuálne .aj podľa známok a celkovej situácie dieťaťa .
Komisionalky mate uvedené vo vnutornom.poriadku školy- tam.je uvedene % vymeskanych hodin za predmet. Nie celkovo. Pretoze je rozdiel, ci ma nieco 1x v tyzdni a nieco denne. Inac, prvaci maju 22 hodin, teda chybal zatial 3 tyzdne z 10? Uvidis, bude lepšie....zaciatok, novy kolektiv...
komisionalky hrozia ak ziak nema byt z coho hodnoteny popr. chyba nejake percento z 1/2 roka, 66 hod. nie je az tak vela a uz vobec nie na komisionalky