Vymeškané hodiny - prváci

12. nov 2023

Dobrý deň, zdá sa mi že syn ma vymeskanych vela hodin, je prvák a casto chorý. Ma zatiaľ 66 vymeskanych hodin. Mate niekto aj podobne? Pri koľkých hrozia komisionalky? Dakujem

kacena4
12. nov 2023

komisionalky hrozia ak ziak nema byt z coho hodnoteny popr. chyba nejake percento z 1/2 roka, 66 hod. nie je az tak vela a uz vobec nie na komisionalky

kleopatra114
12. nov 2023

U nás sa akceptuje aj 150 za pol rok . 66 h je taka poriadna dvojtyzdnova choroba aj deň , dva.

slavomira236
12. nov 2023

To nieje vela zober na den 5hodin priemer tak 2tyzdne cca...este bude viac pri prvakoch najma aj je novy kolektiv

tehotna40
12. nov 2023

Môj 68,bol týždeň chorý, 3 dní v škole a potom sa mu to tak vrátilo,že na antibiotiká a bol doma 2 týždne..a potom bol deň doma lebo zvracal. Tiež uz ho len sledujem, čo sa bojím ze bude chorý a zas vymeska.

zafir01
12. nov 2023

Toto upravuje školský zákon . Kedysi to boli percenta vyučovacích hodín .teraz je v zákone písaných 100 hodín . Ak má však žiak dostatok známok , a rodičia spolupracujú s učiteľmi ,tak riaditeľ nenariadil komisionslky . Kedysi som mala kôli operácii a dlhej on vymeškaných veľmi veľa hodín ,a nerobila som .. spolužiačka mala menej vymeškaných ako ja ,a robiť musela .
Môj syn je siestak . Raz mal za pol roka 18 hodín vymeškaných .insk sa drží na nule ,alebo do 10 hodín kôli zubarom ,očkovaniu a pod .

tehotna40
12. nov 2023

@zafir01 100 hodín za polrok?

tana85
12. nov 2023

nasa dcera mala snad 200, ale triedna ucitelka videla, ze ked sa uz dalo vzdy sme doma dobiehali, co sa ucili, bola vzdy pripravena, vsetko porobene, takze ziadne komisionalky neboli. takze zalezi od ucitela/skoly a aj od vas ci sa synovi budete dostatocne venovat, nech je s detmi zarovno.

jajo1
12. nov 2023

@zafir01 poopravím, v zákone vôbec nie je uvedených 100 hodín ani žiaden iný počet hodín. Komisionálky sa nemôžu konať len na základe počtu vymeškaných hodín.

zafir01
13. nov 2023

@jajo1
@tehotna40 keď hodín do guglu .v rôznych článkoch je to tsk uvedené . Pozerala som zákonník a veru konkrétne číslo sa tam neuvádza .možno to má každá škola indk upravené . Pamätám si ,že nám synova triedna hovorila o 25% vymeškaných hodín z daného predmetu ..
Aj tak si myslím ,že to riaditeľ posúdi individuálne .aj podľa známok a celkovej situácie dieťaťa .

eeffka
13. nov 2023

@zafir01 nasaa je sic uz na gympli a upozornovali nas na 30% z hodin z predmetu. Doterz nikto neriesil, je v maturitnom rocniku, ale ze v tomto maturitnom na to dbaju. Takze predpokladam ze je na ro nejaky individualny pokyn.

palicka
17. nov 2023

Komisionalky mate uvedené vo vnutornom.poriadku školy- tam.je uvedene % vymeskanych hodin za predmet. Nie celkovo. Pretoze je rozdiel, ci ma nieco 1x v tyzdni a nieco denne. Inac, prvaci maju 22 hodin, teda chybal zatial 3 tyzdne z 10? Uvidis, bude lepšie....zaciatok, novy kolektiv...