Vymeškané hodiny a komisionálky

8. jan 2024

Prosím vás koľko hodín majú vymeškané vaše deti najlepšie štvrtáci? Dcéra má 100 vymeškaných hodín a pani učiteľka ma upozornila nech si na to dáme pozor. Čo ju mám ale chorú poslať do školy? Je predčasne narodená aj chodíme po imunologii a má lieky ale nezaberá to zatiaľ. Je 100 hodín podľa vás až tak veľa? V školskom poriadku majú napísané že pri vymeškaní 30% sa robia komisionálne skúšky. Chcela by som len vedieť ako to je u vás.

nelca0510
8. jan 2024

30% z daného predmetu je jednoducho veľa. A áno,je to na každej skole.

autor
8. jan 2024

@nelca0510 to chapem ale 100 hodin vymeskanych este nie je 30 % z predmetu

pokemonkaa
8. jan 2024

Pracujem v skolstve. Kazde vymeskanie hodin sa posudzuje v skole individualne. Neznamena to, ze ak ma uz dieta vymeskanych viac ako 30% z daneho predmetu, ze automaticky robi komisionalne skusky. Vsetko zalezi od triedneho ucitela. Triedny ucitel je oboznameny o dovode neucasti dietata na vyucovani, aj o jeho zdravotnom stave a na zaklade tychto skutocnosti vie ziakovi ospravedlnit vsetky vyuc. hodiny.

autor
8. jan 2024

@pokemonkaa ona ich má ospravedlnené, len aj tak mám z toho strach keď ma na to upozornila. Však tých 100 hodín je tak 18 dní. To za polrok podľa mna je normálne. Najprv mala kovid, potom oci zapalene a potom zapal priedusiek...

veronikaszabova
8. jan 2024

Just som teraz pozerala Edupage, kolko maju chalani vymeskanych hodin - Starsi ma 92 vymeskanych ( osma trieda), mladsi 81 (tretiak). Nikto nic neriesi v skole. Ved to nie je vela

rybka1987
8. jan 2024

Nie je to vela, stoj si za svojim, zdravie je prvorade! Drzim palce

autor
8. jan 2024

@veronikaszabova
@rybka1987 dakujem baby. Ste ma ukľudnili.

zuzubb007
8. jan 2024

Podla mna to je v pohode vsak to si tri tyzdne chybania aj viacej maju deti vymeskane

pokemonkaa
8. jan 2024

Triedny ucitel musi pred klasifikacnou poradou (bude koncom januara) upozornit zakonneho zastupcu na vacsi pocet vymeskanych hodin. To si len plni svoju povinnost. Netreba sa bat, toto bude v poriadku. Skor sa tu jedna o rodicov, ktori umyselne neposielaju deti do skol, ale toto nie je vas pripad.

autor
8. jan 2024

@pokemonkaa
@zuzubb007 dakujem 🙂

lukbe
8. jan 2024

Nerieši to triedny učiteľ, rieši to vyučujúci. Nemusí dat KS, ak má dosť známok. Ak mu známky chýbajú a ziak naozaj veľa vymeskal, tých 25-30 %, ako si to skola urcila, môže tie KS dať. Vyučujúci by si mal spočítať vymeskane hodiny na svojom predmete. Ak aj ziak na tom predmete nemá toľko hodín vymeskanych,ale nemá známky, ktoré majú ostatní, tak aj to sa musí riesit a buď si ich doplni alebo bude mať tie KS.

ajko2011
8. jan 2024

Môj syn má napríklad teraz vymeškaných 109 hodín. Áno, viem, že je to veľa, ale choré dieťa do školy nepustím. Má aj histamín, často mu je zle tak čo ho mám pustiť do školy keď mu je zle?
Teraz má covid, mám ho dať do školy s covidom? 💁
Učiteľka vždy o všetkom vie. Vždy ju informujem o zdravotnom stave.

bafka
8. jan 2024

Ja som mala aj 200 hodin vymeskanych a nikdy som komisionalky nerobila. Vsak si ma podali ucitelia ked som bola v skole, stale ma skusali, mala som dost znamok. A bola som jednotkarka. Ale o tom je aj ucitel, ze ked je chorlave dieta konecne v skole, ma ho vyskusat, dat nejaku pisomku…

pokemonkaa
8. jan 2024

@lukbe Vysoky pocet vymeskanych hodin z konkretneho predmetu riesi triedny ucitel s konkretnym vyucujucim, vzdy je to o dohode. Cez system Edupage ma triedny ucitel nahlad, kde zisti, z ktoreho predmetu ma ziak vymeskanych viac ako 30%.

lukbe
8. jan 2024

@pokemonkaa na každej škole to môže byt inak,ucila som,hovorím z vlastnej praxe.

negymama
8. jan 2024

ja som mala minuly rok velmi casto chorecho syna, bol vtedy siestak a mal vymeskane skoro 40% hodin. Neiem presne kolko to bolo na hodiny. Robil na konci roka skusky. Ale aby mu nerobili stresy, tak nemal pred komisiou ale po vyucovani v kabinete alebo pred detmi v triede ho preskusavali. Dostal materialy co sa ma doucit, priklady a cvicenia navyse na vypracovanie.

Nastastie toho roku je uz ovela lepsie s chorobnostou. Bola mu zistena pricina castych chorob, aj sme menili detsku lekarku, ktora to zacala riesit. Takze ma dg. /silna astma/, nastavenu liecbu a chvalabohu lieky zabrali a drzi sa, zatial vymeskal len cca 3-4 dni od nastavenia liecby v novembri.

slavomira236
8. jan 2024

Moj 4,tak 3dni a prvacka 0

ivka225
8. jan 2024

Komisionálne skúšky nie sú trestom. Škola si iba chce dôkladnejšie overiť, či žiak, ktorý toho veľa vymeškal, vie to, čo má vedieť. Podľa mňa nie je nijaký dôvod obávať sa, ak je dcéra dobre pripravená.

autor
8. jan 2024

@ivka225 myslím že dnešné deti majú stresu v škole aj bez komisionaliek. Samozrejme že sme vždy všetko dobrali.

slavomira236
8. jan 2024

Mojej prvacke prave prislo ze chybala 6hodim dnes na edu..pritom rano zacipovana obed vydany😆preto ze som ti predtym pisala ze ma nula vymeskanych hodin😆

euka210
8. jan 2024

No moji maju aj 80h vymeskanych a viem, ze minuly rok mal aj cez 100h, vela bol chory, ale triedna to neriesila nijako. Prvak mal napr.0h, lebo on je menej chory ako starsi, oni doma a on len sopliky a chodi do skoly.
Myslim, ze by to mali brat individualne, ked ma dieta od dr.papiere...preskusat, napisat pisomky a nesaskovat s komisionalkami.

79viktoria79
8. jan 2024

ak ma z daného predmetu dosť znamok,komisionalky robiť nebude

sojorez
8. jan 2024

Moj druhak ma 149 - oslabena imunita robi svoje + tento rok stihol mat zlomenu ruku/ pri chodeni po vysetreniach samozrejme nieco chytil, takze marodoval doma, byt hospitalizovany s otrasom mozgu, aj tam chytil norovirus... 🤦🏼Ucivo dobera dosledne, tak uvidime, aka bude odozva skoly.

autor
8. jan 2024

@sojorez držím palce 🙏

saxana000
8. jan 2024

Podla mna bude dolezite aby absolvovala vsetky velke a dolezite pisomky.

mirreckall
8. apr 2024

ahoj, naša je štvrtáčka a ku dnešnému dňu má 222 vymeškaných hodín, tiež v kuse doma...dnes som to zrovna rátala, lebo ostáva ďalší týždeň doma .... 37% z vyučovania je doma....komisionálky nemala ani mať nebude dúfam, keď už hrozí že bude mať málo známok alebo žiadne, dáva jej triedna robiť doma projekty alebo vypracovať nejaké pracovné listy, ktoré jej odfotím a ona to známkuje, diktáty napríklad tiež.... angličtinu známky rieši napríklad učiteľka cez aplikáciu WocaBee...
Zrovna dnes som to riešila s doktorkou, že v takomto stave ale ísť na druhý stupeň už ísť nemôže, že poďme s tým niečo robiť, nalepí sa na ňu všetko. Druhú dcéru mám piatačku a teda začiatok bol riadne náročný a neviem a nechcem si ani predstaviť s tou chorou fungovať a v kuse zháňať materiály, lebo tam už učitelia takí zhovievají nie sú.

simca06022011
8. apr 2024

100 nie je vela, klud... moja nema ziadne zdravotne problemy, ale po dlhych rokoch mala minuly polrok taky chorlavy... a bumbac 122hodin, tento polrok nebola ani chora ak neratam sopel predlzeny vikend a strojcek, a ockovanie, co chybala tak ze hodinu/dve z dna a uz ma 30h... bezne mavaju kamosky jej okolo 150-180hodin, lebo aj cestuju pocas skoly a pod.

dankolia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dankolia
8. apr 2024

Mam prváka a 190 hodín.Tiež je veľmi často chorý.🙄

nnamaeiw
24. apr 2024

ja mam 472 vymeskanich a stale zijem