Vyčleňovanie z kolektívu detí

10. feb 2024

Prosím o radu ako a ci vôbec nejako zasiahnuť.
Syn 10 r. Vyrastá na ulici s rovnako starými chlapcami. Poznajú sa od plienok. S jedným z nich je aj spolužiak.
Teraz nastalo obdobie keď druhy sused ho vyclenuje z hry. Posiela ho pred ostatnými deťmi preč -domov. Ostatne deti (mladší) sú ticho. Jeho spolužiak vlastne tiež, užíva si že ho druhy kamoš chce len pre seba.
Navzájom sa vonku dohodnú ze sa idú spolu domov hrať a môjho syna nezavolaju.
Doteraz to syn ignoroval ale už ho to trošku mrzí. Sklamaný sa prišiel hrať domov na playstation.

Riešili by ste to nejako?

negymama
10. feb 2024

nech sa neda. ked ten chlapec uvidi, ze on stiahne chvost a odide, len ho to posmeli, pokracovat v tom dalej. Nech sa nauci nejake frazy, ze ulica, dvor je pre vsetkych, verejna a moze tam byt kto chce.
proste povedat. NIe nejdem, budem tu dokedy chcem. Ty mi nerozkazuj. ... proste nieco na ten styl.
Ten chalan skusa nad nim svoju moc, a ked mu prejde nieco, bude skusat horsie veci.

slavomira236
10. feb 2024

Rak ked ho k nim nezavilaju s tym nic nespravis. Na ulici je to ine ta patri vsetkym nemaju ho preco posielat domov. Poznam to pri dverke ked boli so spoluziackou 2 tak sa pekne hrali ked tam bola aj dverka moju stale odstrkavali suskali siedzi sebou. Tiez mi to bolo luto aj som im parkrat nieco povedala no zbytocne. Vzdy rovnake.

tana85
10. feb 2024

len so synom, priamo s tymi detmi urcite nie, je vo veku kedy by mu naopak uskodilo. a ved nech aj on pozyva k sebe a schvslne aj toho suseda 😂 tiez mame taku susedu, je velmi dominantna a vsetko ok ked je len sama s dcerou, ak pridu ine dievcata tak sa z nej stava sefka a ak to tak zrovna citi tak odstrkuje kto sa jej nepodriadi

ullala
10. feb 2024

Povedz synovi, aby niekedy, ked budu vsetci traja spolu, zavolal toho svojho kamosa ku vam a tohoto nech nechaju vonku. Hnusne, ale nech vidi ake to je.

autor
11. feb 2024

@ullala joj to môj nemá také pohotové reakcie. A sused by pravdepodobne presvedčil spolužiaka nech ostane vonku

autor
11. feb 2024

@negymama to som mu už vysvetlila. Nemá sa nechať vyhodiť lebo je to prehra. Už sa v tomto nedá ale trápi ho, že oni sa ohlasia navzájom von ale môjho nezavolaju. Zatiaľ sa hrávajú na ulici pred domami tak ich počuje môj a ide sam von za nimi

negymama
11. feb 2024

ja viem, je to mozno take priehladne. ale nech vonku donesie nieco atraktivne. Nemusi to byt draha vec, ale napr. sarkana, bublifuk, dalekohlad. Nieco co uputa a da sa s tym dobre hrat, aby bol pre decka na ulici zaujimavy.