Výber správnej strednej školy

niki172
12. feb 2018

ahojte potrebovali by sme poradiť blíži sa nám čas posielania posledných prihlášok na sš a mladá sa stále nevie rozhodnúť že na ktoré si podať zameranie si vybrala obchodná akadémia ale rozhodujeme sa viac menej medzi všetkými máte nejaké skúsenosti či už s Obchodnou Akadémiou Imricha Karvaša, dudová alebo Nevädzová ??

namornicka
12. feb 2018

keď nevie tak dajte gymnázium

jatva
13. feb 2018

a co jej ide najviac?

klaudi31
13. feb 2018

Ale gymnázium iba v tom prípade ak má potom ambície ísť na vysokú školu a viete, že na to budete mať peniaze, lebo aj keď sa teraz všade prehlasuje, že štúdium majú na vysokej škole majú stredoškoláci hneď po strednej zadarmo tak to tak nie je, stále to ide do peňazí aj keď nemusí platiť školné. Ak nechce ísť na vysokú tak si myslím, že tú obchodnú má takú optimálnu

deltaa
13. feb 2018

@namornicka gymnaziu a OA je teda rozdiel ako keby si porovnavala slona s tigrom
skor by som poradila OA kedze po maturite si moze zacat podnikat pretoze ma zaklady alebo moze predavat v obchode, pracovat ako sekretarka, asistentka, fakturantka, uctovnicka cokolvek v administrative .... OA je najlepsia skola zo strednych odbornych ekonomickych skol

janka7177
13. feb 2018

Ahoj, isla by som za vychovnou poradkynou, urcite vam pomoze.

namornicka
13. feb 2018

@niki172 napíš aké známky máva mladá na vysvečku. Jednoduchšie sa nám bude radiť. Aj či má v pláne ísť na vysokú.

jatva
13. feb 2018

@namornicka znamky o nicom nehovoria.

miss_sunflower
13. feb 2018

To si nikto neprečítal otázku? 😲 má niekto skúsenosti s OA Imricha Karvaša, dudová alebo Nevädzová? Už vieme ze hľadáme OA, len na ktorú podať prihlášku.

niki172
autor
13. feb 2018

Ambície na vysokú školu má. Štúdium ju zatiaľ baví nosí domov samé 1 takže dúfame že ju to bude takto baviť aj naďalej

namornicka
14. feb 2018

@jatva to máš pravdu, ale pozri si aký podiel bodov vieš získať na prijímačkách práve za priemer známok. Do života ti známky netreba, ale bohužiaľ dnes pri prechode na strednú to potrebuješ. Pri dnešných silných populačných ročníkoch sa môže ľahko stať že pri zozname prijatých bude žiak povedzme tesne "pod čiarou" a tých pár bodov čo ho delí aby bol "nad čiarou" môžu robiť práve známky. Nie je to dobrý systém, ale funguje to tak.

namornicka
14. feb 2018

@niki172 keď si vybrala obchodnú akadémiu, tak nech skúsi Karvaša, tú bilingválnu nemeckú. Čo poznám z okolia deti, na obchodnú akadémiu chodia žiaci so známkami 2 - 3, takže ak je premiantka, bude to zvládať ľavou zadnou.

jatva
14. feb 2018

@namornicka zial je to tak. Ale fakt ich nemam rada. Kazdy ucitel hodnoti inak. Plus po tom, co som mala moznost sa zucastnit na maturitach ako ucitelka, mam fakt alergiu porovnavat deti na zaklade znamok.

namornicka
14. feb 2018

@jatva už na tej strednej potom nie je až taký kult známok tuším. Pri prechode na vysokú školu je potom potrebné zamerať sa na pohovory, čiže z profilových predmetov samozrejme treba makať. Ale pri prijatí na strednú to je nenormálne ako ti za každú dvojku na ZŠ idú body dole. Dokonca je aj také gymnázium v BA, kde píšu, že žiak nemôže mať trojku na vysvedčení ak si chce podať prihlášku.

jatva
14. feb 2018

@namornicka je to chore. Ked zoberiem, ze u niektorych ucitelov na horsich skolach staci byt vzorny a mas jednotky a na niektorych musi decko dobre makat aby tu jednotku malo, tak je to dobre nefer. Aj potom na vs (teda zvyklo to byt), ze brali podla priemeru a je teda dobry rozdiel jednotka z matiky na gympli a ina z ucnaku.

dorottka
14. feb 2018

@jatva no ale ak ma niekto na zakladnej trojku, tak na gymko proste nema, aspon podla standardov, ked som chodila na zakladku ja... to uz je normalne chodit na gymka s trojkami? Sa len pytam, lebo zjavne sa toho dost zmenilo. Za 'mojich cias' (haha) uz ked maval niekto dvojky, tak ho smerovali skor na lepsie odborne skoly, o trojkach ani nehovorim... podla mna ak je niekto dobry ziak, ktoremu pali a pripravuje sa, tak trojku na zakladke na vysvedcku je fakt dostat umenie

jatva
14. feb 2018

@dorottka skor som to myslela opacne. Kopec deti ma jednotky a nemali by ich mat. Ale viem, ze bola chvilu doba, co sli aj s trojkami na gympel. Boj o ziakov. Gympel, kam som chodila, sa velmi rozrastol a silne pochybujem, ze sa o tolko navysil pocet nadanych ziakov.