Chcela by som sa spytat na vas nazor.. stahovali sme sa vramci mesta z jedneho konca na druhy.. mam 2 skolacky na druhom stupni, tak sme ani zmenu skoly velmi neriesili pokial sa ich dalo rano vozit autom.. s tym je teraz problem, vseliako lepime odvoz + MHD, ale trva to dlho, aj dievcata si uz na novom sidlisku nasli nove kamaratky, a tak sme chceli riesit prestup do najblizsej skoly pri nasom bydlisku.. povedali mi, ze maju plne stavy, ze mam skusit o rok, ak by niekto odisiel.. moja otazka je.. teoreticky.. ak je skolska dochadzka povinna, nemalo by to byt tak, ze si skolu mozem vybrat? ak by sme sa stahovali napriklad z uplne ineho mesta, tak by nas mohli rozhadzovat po vsetkych sidliskach az by sa naslo nejake volne miesto? rozumiem tomu, ze pri skolke napriklad si clovek nevyberie a je rad, ked sa dostane castokrat do hocakej, ale ked je skola povinna nemalo by to byt inak? Este teda ide o klasicku skolu.. dakujem za nazory 🙂
@pribinak nie..skola kam by som chcela je najblizsie ku nam..
Ak maju plny stav tak triedu nenafuknu, budes musiet obehat par skol v okoli a zistit kde je volne miesto, pripadne oslovit skolsky urad ci by ti nepomohli
@adrika1704 skolu si sice mozes vybrat (tak ako aj lekara), ale ak ma skola plny stav a nie je to skola, podla ktorej spada do obvodu, nemusi vas vziat.... je to podla trvaleho pobytu a tie deti su uprednostnene ...
inak fakt som zarazena, ze su mesta, budu asi vacsie, kde su plne stavy a neprijmu deti...u ans by ta kazda skola brala vsetkymi 10timi...myslim tie statne....nakolko je boj o ziaka, deti je malo a co ziak, to peniaz...preto som prekvapena... 😅 😕
Kde majú deti trvalý pobyt ? Je to spádova škola v mieste trvalého pobytu?