Výbava prváčika

lejlla
30. jún 2014

urcite tu takato tema je ale v "starsom date"...chcem poprosit maminky co mali minuly rok alebo budu mat teraz prvacikov,co vsetko potrebuju do skoly?u nas sme nedostali ziadny zoznam,tak akakolvek rada,skusenost potesi 🙂 aby sme postupne kupovali...

janinah
30. jún 2014

budete sa riadiť konkretnym zoznamom v konkretnej škole,nemusí mať všetko už v prvý školský deň,času dooosť 😉 čo však už môžete kupovať sú taška,prezuvky,teplákova súprava,biele tričko,malý uterák...zošity,farbičky a pod. až potom,keď povedia aké presne aj koľko kusov....

lejlla
autor
30. jún 2014

jj tasku pojdeme kuknut,len som myslela tie dosky na zosity ci treba velke aj male,vodovky,abecedu,,,,,,nechcem si to nechavat na poslednu chvilu lebo potom blazinec v obchodoch a zistim ze polku veci nemam 😝

lejlla
autor
30. jún 2014
zutera
30. jún 2014

@lejlla z vlastní skušenosti vím že každá škola vyžaduje neco jiného. Být tebou a koupím třeba jen ty základní věci jako je aktovka, peracnik, desky, papuče, věci na tělocvik a pak počkám na instrukce. My nakoupili sešitu a sešitu a druhý den ve škole vybrali po 10 € a sešity jim rozdali 🙂

25daniela
30. jún 2014

@lejlla potom by som si s tym tazku hlavu nerobila, na zaciatku v septembri daju zoznam. Nam dali zoznam na zapise.. Urcite skolsku tasku, peracnik, papucky a telesnu, vytvarnu, kufrik, farby, stetce, farbicky, obrus, zasteru to urcite treba a ake zosity, ceruzky, pera... to povedia v septembri..

mejjus
30. jún 2014

nám to napíšu každý rok na stránku školy..tam si vyhľadáme ročník a máme to 🙂

titkovamiriam
30. jún 2014

@lejlla ja som mala prvaka ale tiež sme mali zoznam,dokonca skola sa na zosity zbiera takže ani tie som nemusela nahanať-zaklad je taška,peracnik z ceruzami,neskor pero,farbičky,,struhatko
na tv tenisky tricko teplaky na vytvarnu vodovky,stetce,voskovky,tuš,pohar na vodu,lepidlo,noznice,...ak mas este nieke dotazy sa pytaj 😀 a jasne prezuvky,velke a male dosky

lejlla
autor
30. jún 2014

@zutera
@25daniela
@mejjus
@titkovamiriam vdaka 🙂
tasku mame vybratu,na zosity sme sa na zapise tiez skladali takze to neriesim...
len tie "drobnosti" co ste spomenuli pomali popozerame...
nemam rada nakupy na poslednu chvilu,posledneho augusta,tak preto sa takto pytam aby som mala trochu prehlad 🙂

martinkah
30. jún 2014

@lejlla takto vyzerá zoznam našej školy

Pomôcky a potreby pre žiaka 1. roč.

•prezuvky vo vrecúšku (s bielou podrážkou )
•hygienické potreby ( toaletný papier, uterák )
•peračník( farbičky, 2 ceruzky č.2, strúhadlo, gumu, handričku, neskôr plniace pero )
•desiata, umelá fľaša s nápojom
•TV: cvičky, prípadne botasky, ponožky, tričko, krátke nohavice, v zime tepláky, švihadlo
•VV : škatuľa (napr. od topánok), nožnice, lepidlo/pasta/, voskové pastelky, nádoba na vodu - napr. téglik od Ramy, handričku, výkresy A4-20 ks, A3-20ks, farebný papier – 1 sada, vodové farby, štetec plochý č. 12, štetec okrúhly č. 8-10, plastelína.
•Zošity: písanie – č. 511 a č.420
•diktáty - č.511
•matematika – č.523 /alebo 513 /
•previerky z matematiky – č.513
•prvouka – 440 /alebo 460/
•HV – 420
•slovníček – č. 624 - 1 ks
Všetky veci označiť menom ! /pomôcky, oblečenie , uteráky , topánky, prezuvky, škatuľu na VV, úbor a vrecúško na TV,.../
Učebnice, zošity obaliť igelitovým obalom.

marttia
30. jún 2014

u nas asi takto-uceb.pomocky,ktore zakupi skola:
sada predpisovych zositov na nacvik pisma
zosity:
512-10ks
513-5ks
440-1ks
624-1ks
520-2ks
5110-1ks
farebny papier-2ks
vykresy-40ks
plastelina-1ks
nacrtnik-1ks
voskovky
prva kniha pre prvaka,na tieto pomocky som skole platila 20€ na zapise

Pomocky,ktore pre ziaka zaobstaraju rodicia:
lepidlo v tycinke
vodove farby
stetec 1 gulaty c.8, 1plochy c.12
pastelky 12 farieb
hygienicke vrecko (uterak,tek.mydlo,toal.papier)
teplakova suprava,tricko,tenisky s bledou podrazkou,ponozky
prezuvky najlepsie papuce s bledou podrazkou
noznicky
plniace pera-2ks
ceruzky c.2-3ks
pravitko 20cm
skolske dosky
papierove hodiny
tazka

titkovamiriam
30. jún 2014

@martinkah super zoznam ,u nas hygienicke vyriešili papierovymi utierkami boxom na mydlo aj toaletak-ziadne smradlave uteraky-vsetko mali pekne v triede a ucitelka to doplnala,doniesli sme raz papier raz myslo a utierky tak sme sa dohodli na rodicovskom a este detrom ostalo aj do druhej triedy plus papierove vreckovky tie vytahovacie 🙂

pera 90 percent detí pisalo perom Pilot takze zasa zalezi od skoly alebo aj ucitelky

lejlla
autor
30. jún 2014

@martinkah
@marttia moooc dakujem 🙂
uz som ako-tak v obraze...1-cik ma u nas premieru,takze velmi potesila takato pomocka <3

alami
30. jún 2014

Okrem napísaného vrecko na papuče a vrecko na telesnú. to sa už dá teraz kúpiť, to treba isto. Dosky na zošity tiež isto - veľké aj malé a peňaženku na krk - na lístok na obed.
@lejlla

lejlla
autor
30. jún 2014

@alami vdaka 🙂
mame vybratu sadu 5dielnu,tak tam je ku taske aj peracnik,vrecusko aj penazenka...
tie dosky urcite kupime oboje 🙂

sirell
30. jún 2014

skolsku tasku, peracnik - do peracnika stacia farbicky, ceruzky HB, struhatko. pero netreba kupovat hned, lebo kazda skola, resp. ucitelka ma ine poziadavky a pisat perom budu najskor v oktobri. vrecko na prezuvky + prezuvky, ubor na telesnu - teplaky, tricko, mikina, cvicky + vrecko s vetranim. plastovu skatulku na desiatu + flasu na nápoj. veci na vytvarnu v niektorych skolach kupuju rodicia, a na niektorych sa vyzbieraju v septembri peniaze a komplet vytvarku kupi skola, takisto aj zosity. Dosky na zosity treba velke aj male.

lejlla
autor
30. jún 2014

@sirell dakujem...no hned sa mi bude lepsie nakupovat 🙂

25daniela
30. jún 2014

Kazda skola ma nieco ine, my mame kluce od skrinky, potom digitalny nacitavac na obedy, vyzera to ako digitalny klucik, na to deti potrebuju snurku, plus ten uterak maju vesiaciky a kazdy ma svoj a dieta to nosi domov vyprat v piatok.. toaletny a mydlo zabezpecuje skola, na to sme sa zbierali.
Ja budem mat doma uz druhu prvacku a ide do tej istej skoly, tak presne viem co ma caka...

juliam
12. júl 2014

@lejlla ahoj. my sme dostali takýto zoznam:
- uterák, hyg.vreckovky, toaletný papier - všetko v hygienickom vrecúšku. ja pribalím dcére aj vlhčené obrúsky
- úbor na telesnú výchovu - tričko, tepláky, ponožky, tenisky (cvičky), kraťasy
- prezuvky - pevná obuv, nie šľapky
- pomôcky na VV - vodové farby, temperové farby, paleta, štetec, pohár na vodu, nožnice, farebný papier, lepidlo v tyčinke, čierny tuš, drievko, voskovky, plastelína, zásteru (plášť, stará košeľa), gumený obrus na lavicu (igelit). veci označiť menom a budú ich mať v triede v škatuli označenej svojím menom
- peračník - pastelky, ceruzka č.2 (mäkká), atramentové pero - najlepšie na bombičky (stačí od októbra), ľaváci čínske pero, prípadne špeciálne atramentové s keramickým hrotom, strúhadlo, guma (zmizík neodporúčajú kupovať), neskôr pravítko a hodiny
- zošity č. 511 (5 ks), č. 513 (5 ks), č. 644 (1 ks), dosky na zošity malé aj veľké, obaly na zošity a učebnice, popodpisovať
- malý vankúšik na stoličku, kvet na okno

lejlla
autor
12. júl 2014

@juliam vdaka...uz pomaly snad zacnem kupovat 🙂

juliam
12. júl 2014

@lejlla aj mňa to čaká 😉 ale teším sa 😀

lejlla
autor
12. júl 2014

@juliam no aj ja sa tesim ale aj trosku bojim 🙂...ale tak snad bude dobre...musi 🙂

juliam
12. júl 2014

@lejlla určite. treba hlavne myslieť pozitívne. držím palce 😉

anelehka
6. aug 2014

ahoj baby,moj nastupuje vo Viničnom,prerabame dom a ja som pri upratovani vyhodila zoznam,co nam dali, v skole nikto nieje,na stranke skoly nic,ak ho niektora ma budem vdacna,nechem si to nechat az na koniec,dakujem 😵

inka04
24. aug 2015

Maminky, ake mate skusenosti: Moze byt na telesnu vychovu tricko s obrazkom, ci musi byt biele ako kedysi?

peneloppe
24. aug 2015

@inka04

My sme mali aj s obrazkom a co som videla deti na telesnej ked som bola po syna tak vobec nemaju nejako farebne koordinovane oblecenie, teplaky hocijakej farby, rozno farebne tricka, rozne tenisky, niekto cvicky, uplna sloboda oproti tomu co sme mali my 😀

inka04
24. aug 2015

@peneloppe Super, dakujem.

ellit
25. aug 2015

čítam vaše zoznamy a ako sa líši každá škola 🙂 od nas niektoré veci vôbec nechcú, tak uvidim čo bude v prvý deň. Či ešte niečo pribudne. Nám napriklad určili aj ake pero mame kupit. Mame Tornado alebo Pilot. Ja som kupila radsej obe, neviem, ktorým sa mu buade lepsie písat.

evittam
25. aug 2015

Kočky, hlavne žiadny stres a zatiaľ nič nekupujte - počkajte si čo vám v škole povedia. 😉 Ja som bola tiež minulý rok veľmi "akčná mamina" a neoplatilo sa mi to. 😀 😉

jasminet
25. aug 2015

@inka04 u nas je v zozname uvedene biele tricko na telesnu, pero tornado na pisanie... co ma najviac potrapilo bol "maly textilny obrusok pod desiatu" 😀

lili777
26. aug 2015

@jasminet No obrúsok je super, to si kde zohnala?