Výbava pre prváka

4. jún 2024

Aké typy peracnikov majú vaši prváci? Jednoposchove , visc poschodové alebo také ako púzdro?
Používajú sa stále aj dosky ?

Idem kupovali školskú tašku a tak rozmýšľam čo tam ešte prihodiť 🤔
Vrecko ma telesnú , peracnik, dosky … a čo ešte ?

barka1
4. jún 2024

Krabička na desiatu, flaska na vodu. U nás frcali este aj dosky na písmenka. A kufrik na pomocky do VV.
Peracnik jednoposchodovy otvaraci.

prosimopomoc
4. jún 2024

Odporucam vsetky veci (aj pastelky) podpisat, ucitelky sa podakuju a vase dieta nebude mat tolko stratenych veci. Naozaj si na to vyhradte cas, od ponoziek na telesnu az po... Vsetko 🙂

30katrusa40
4. jún 2024

Malé veľké dosky, peračník dcéra mala 3 poschodový. Veľa pasteliek. V prvom ročníku sa veľa kreslí a vyfarbuje, vrecko na telesnú, kufrík na výtvarnú. Dcéra využíva doteraz majú v triede komodu kde majú tieto kufríky s výtvarnou odložené. A na výtvarnú by vám mali dať zoznam. Ak sa dá objednať aj poriadnu fľašku na vodu.

barka1
4. jún 2024

@prosimopomoc to by som riesila až v septembri, u nás si prvý den vybrali značku a tou si všetko "podpisali"

zuzanaete
5. jún 2024

@prosimopomoc Zalezi od dietata. Nasi nemaju nic podpisane a veci im nemiznu.

maciatkolulu
5. jún 2024

Ste nedostali zoznam? My dostávame každý rok,aby sa nenakupovali zbytočnosti. Poschodový peračník majú zakázaný štvrtý rok. Všetky veci musia mať podpísané. Kupovala som tašku s komplet výbavou ,ma ju štvrtý rok. Oplatí sa investovať do drahšej ,ono to vlastne vyjde lacnejšie,ako kupovať každý rok novú "lacnú". Nehovorím o ekológii...

zuzanaete
5. jún 2024

Peracnik sa nam osvedcil jednoposchodovy. Dosky nepouzivaju, kedze taska ma svoje priehradky na A4 a potom na male zosity. A este zaklad su veci na telesnu. Ostatne by som pockala na instrukcie. Mam 2 deti na rovnakej skole a do prveho rocnika sme kupovali rozne veci, lebo jeden rok sa rozhodla mestska cast nieco financovat. Napr. raz sme zosity kupovali, raz boli detom dane. U nas mavaju vytvarnu v plastovych nadobach a raz sme kupovali a raz boli detom dane. To iste bolo pre dalsie veci na vytvarnu.

majka99999
5. jún 2024

Dosky na pismena nepouzivali, ani kufrik na telesnu, maju take Ikea skatule. Ja som mala este nalepky s menom, tak som nalepila na stetce a ine veci na vytvarnu. Peracnik klasika.

patka06
5. jún 2024

Peračník jednoznačne púzdrový, kde je navrchu pár gumičiek, p§vodne sme mali jednoposchodový, po mesiaci sme menili - na odporúčanie učiteľky, balenie všetkého pod gumičky strašne zdržovalo.
Dosky sú zbytočná záťaž tašky, v kvalitnej taške sú pevné priehradky, nič sa nepokrčí.
Vrecúško na telesnú ideálne s vetracou sieťkou.
Bude potrebovať ešte box na desiatu, pripadne fľašu ak nechceš používať PET fľaše od predávaných nápojov - mne sa osvedčili najlepšie.
Ostatné by som počkala čo povie učiteľka, či potrebujú box na výtvarnú. zásteru a čo budú potrebovať

feb13
5. jún 2024

Peracniky pre mna jedine od Ars Una, tento typ (od ineho vyrobcu som podobne nenasla):
https://www.arsuna.sk/eshop/peracnik-1zip-posch...
Je to vlastne kombinacia jednoposchodoveho a puzdroveho peracnika, take sirsie puzdro. Su sice drahsie, ale z kvalitneho materialu (v tych lacnejsich je vnutorna vypln iba z kartonu a tym padom sa nedaju cistit, navyse su lepene a za par mesiacov rozpadnu). A hlavne: je to jediny peracnik, kde sa zmesti struhadlo so zasobnikom, co teda predpokladam, ze bude povinne (+ noznice, lepiaca tycinka a ine drobnosti, ktore nie su ploche).
Ten typ ako od @patka06 vlastne uzsie puzdro som kupovala na 2. stupen, prvakovi sa tam nezmestia ceruzky a fixky, u nas ich musia mat vsetky pod gumickou a vlastne tak ma dieta aj lepsi prehlad (aj pani ucitelka, ked ide kontrolovat, ci maju vystruhane ceruzky).
Ja si pamatam ako dieta som neznasala dvojposchodove peracniky, lebo som nikdy nevedela, co na ktorom poschodi mam. A tie rozkladacie zaberaju strasne vela miesta na stole.
Co sa tyka ostatnych veci, nasa skola dala v auguste na FB zoznam pre vsetky rocniky, skus vyhladat ci tam nemaju z minuleho roka. Ja tiez idem objednavat uz zaciatkom jula podla vlanajsieho zoznamu.

mili2016
5. jún 2024

Ahoj , neviem ako je to vo vašej škole no nám trebalo: peračník, farbičky, ceruzky, guma , nožničky, box na desiatu, uteracik, tepláková súprava+tenisky na tv, doska mala- veľká, obaly na zošity, počítadlo.
Na výtvarnú: zástera, štetce, temperky, vodovky, nádobka na vodu, plastelína, voskovky,
Perá som kupovala až v 2.polroku
Asi som na nič nezabudla🙂

zuzanaete
5. jún 2024

@feb13 Vdaka za super tip na peracnik. Tieto som neobjavila. Nasi mali jednoposchodove, ale toto je lepsie. Kupim synovi do druhej triedy.

beahavala
20. jún 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja som kupovala cely skolsky set z BAAGL, je tak skolska taska, vrecko na prezuvky a peracnik...ten je klasicky 2klopovy