Vulgárne vyjadrovanie v 4. ročníku

19misiatko93
10. dec 2020

Prosím vás co by ste robili. So synom mam problemy od malička trochu sa ukludnil od prvého ročníka sa totiž nevedel ovládať a síce prvý nikdy nezačal ale keď mu niekto co i len málo niečo urobil hned sa bil. Problémov bolo až až. Navštevovali sme psychológa aj psychiatra. Zlepšilo sa to ale strašne nadáva. Žijem snim sama raz za dva týždne chodí na vikend k otcovi. Je pravda ze mu nieje dobrým vzorom. Ja sa vždy snažím s učiteľkou komunikovať riešiť všetky problémy. Ale poslednou dobou je toho veľa. Mali na hodine iného učiteľa. Napísal spolužiakovi na lístok. Kokotsky učiteľ. Boli sme koli tomu v riaditelni kde mu povedali ze ma pokarhanie riaditeľky a ak ešte jeden pruser urobí bude mať na pol roka dvojku zo správania. Skoro mu tam srdce od strachu za stalo tvaril sa ako neviniatko. Sľuboval ako bude poslúchať prešli dva týždne volala mi učiteľka ze nadaval spolužiačke zase vulgárne. No on sa tváril ze si to vymyslela aj napriek tomu ze to hovoria všetky deti ako sa vyjadruje. Napisala mu do žiackej oznam z teda tu dvojku na pol roka mu dá aby niesol následky. Každé ráno mu hovorím ze do školy sa chodí učit nech je dobrý vždy ano mami tvári sa ak miláčika dnes mi znova volala vychovávatelka ze uz dva týždne furt niečo rieši. Ze szas dnes niekomu nadaval. A ešte k tomu prídem domov a oklamal ma ze bol vencit psov ako ja uz naozaj neviem co mu mam zakázať prikázať co mam urobiť alebo neurobiť aby pochopil ze takto nie. Známky ma ukážkové a doma je tiež super zodpovedný samostatný aj poslúcha absolútne nenadavaj uz som z toho na prasky ked vidim ze mi volajú zo skoly

maria037
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sidicek
10. dec 2020

A psycholog, psychiater vám co poradil, ako ho uzavrel?

nistika
10. dec 2020

"no za ucho mu urcite pomoze " jasne ze bude klamat este viac a neprestane to robit....vyjadri svoju doveru v neho a moc to nerieš nech neputa na zaklade toho na seba pozornost....len mu povedz verim ze mas na viac a dokazes svoje myslienky vyjadrit aj prijatelnejsie....v kolkatom rocniku teraz je? existuje taka metoda pre deti ktore nadavaju...ze vyhradis cas zo dna ked mozte teraz slobodne nadavat....robi to efekt, ze nadavky niesu take uzasne pozornosti hodne, niesu take zakazane a kazdy pri nich neodpadava....cize aj ked je to nadalej zakazane malo by to ubrat ten cool pocit...v praxi som to neskusala neviem ako to funguje....a tiez ak je velky ze stvrtak piatak asi je to o inom...

nistika
10. dec 2020

jaj teraz pozeram nadpis ze v stvrtom :D ale skusit mozes vpodstate asi nic nepokazis 🙂

maximilie
10. dec 2020

@19misiatko93 v žiadnom prípade sa nechcem zastávať tvojho syna, ale často krát sa stáva, že keď si raz niekoho zaskatulkuju, tak sa môže aj na hlavu postaviť-vzdy bude ten zlý. Podľa mňa už ani nemá motiváciu snažiť sa byť dobrý. Keď tvrdil, že si to spolužiačka vymyslela, aj keby mal pravdu-nikto by mu už neveril. Mojej známej tak zničili syna. Povedal ,,mamka, načo mám byť dobrý, keď aj tak všetko čo sa stane zle, hodia na mňa. " A vieš na čo nakoniec prišiel? Že je to celkom zaujímavé, byť ,,takto výnimočným". Zvykol si na rolu ZLÉHO.
Mojim príspevkom by som len chcela varovať, že aj takto to môže byť. Chlapci sú živí, aj si ponadavaju, ... Len práve na takéto deti platí skôr chváliť chváliť chváliť ako trestať. Určite chod za psychologičkou, nechaj si poradiť odborníkmi. Ale nezabudni syna počúvať , ak ak treba a si si istá , že mu krivdia, tak sa ho aj zastať.

panelacikova
10. dec 2020

@19misiatko93 možno by to chcelo magnetickú rezonanciu mozgu... psychiater neodporučil? či tam nebudú nejaké badateľné zmeny, kvôli ktorým mu to takto "prepína", s prepáčením.

panelacikova
10. dec 2020

@maximilie no ja neviem, ak je dieťa absolútne zdravé aj po psychickej stránke, tak to snáď nemyslíš vážne, že chváliť, chváliť, chváliť, keď nadáva vulgárne spolužiakom?

žiaľ, stále platí staré známe: ohýbaj ma mamko..... vo 4.ročníku je už neskoro dieťa vychovávať... už len usmerňovať. vychovávať sa malo, keď má dieťa 0-3 roky cca. potom sa to už len nabaľuje. buď v dobrom alebo v zlom

maximilie
10. dec 2020

@19misiatko93 a ako vychádzala s biologickym otcom? Nevedieť medzi sebou nejaký súboj, kto je lepší rodič? Nenadavate na seba navzájom pred synom?

maximilie
10. dec 2020

@panelacikova áno jasné, ,, si skvelý že vieš tak krásne povedať spolužiačke ty p....." No vidíš aký si šikovný
:D :D
To snáď nemyslíš vážne ze si to takto pochopila!!!!!
Ak nemáš šajnu o tom ako funguje pochvala a AKO a KEDY sa má používať tak si skús niečo o tom prečítať.....
Nemá ho pochváliť za to, čo urobil zle, ale hľadať v ňom aj pozitíva a za to ho chváliť, nájsť v.nom to čo je dobré a nasmerovať ho iným smerom. Aby malo dieťa nejakú motiváciu. Ak si myslíš, že neustále tresty a poznámky sú niečo riešia, tak skús zájsť za školským psychológom a ten ti to .mozno vysvetlí lepšie ako ja

19misiatko93
autor
10. dec 2020

No skúšala som uz hadam všetko ale keďže ma 57kil bit ho určite nebudem. A nemyslím ze by to malo aj vôbec nejaký efekt. Myslela som aj na túto verziu snazila som sa ho podporovať veriť mu. Ale dnes som mu volala z prace aby išiel vyvencit psov. Samozrejme bolo vonku mokro a ja som prisla asi za 10minut a psy doma suchý presviedčal ma ze bol vonku ale nakoniec sa priznal ze nebol preto neviem ako mu mam veriť ked oklamal ešte aj mna. Snažila som sa mu vysvetlil ze ked mu je ťažko nech si ponadava doma ale nie v škole prosím ho uz mesiac a nic sa nezmenilo.

maximilie
10. dec 2020

@panelacikova ale áno, môže tam.byt aj diagnóza, kedy pomôže už len liečba a terapia... Ale oredpokladam, že je v poriadku a dávno by na to prišli, keďže už navštevovali psychológov. Deti z rozvratenych rodín bývajú problémovými deťmi. Tie deti veľmi trpia, a ešte aj okolie ich považuje za ,,najhoršie a najproblemovejsie " deti. Takéto deti naozaj nemajú motiváciu byť dobrými, pretože aspoň ako ZLE sú zaujímavé. Dieťaťu je jedno v akom svetle záujme, hlavne chce zaujať , a ak sa mu to podarí takto, tak prečo nie

19misiatko93
autor
10. dec 2020

@maximilie mňa to mrzí aj mu vysvetľujem ako by sa cítil on keby mu tak niekto nadáva ze je to nepekne. A chválim ho veľmi vcera dostal tri jednotky z testov v škole taky sme boli radi naslubovala som mu a zas dnes toto. On chodil aj k skolskemu psychológovi ale uz asi nechodi. Fakt je to ťažké lebo snažím sa v ňom nájsť aj to dobre ale toto je už v škole veľmi zle a nijak to nevie pochopiť ze uz stačilo. Keď mu niekto niečo hovorí tvári sa ak keby mu bolo ubližovane a zájde za roh a uz nadáva. Teda aspoň vraj v škole je to twk

maximilie
10. dec 2020

@19misiatko93 zas také drobné klamstvá sú pre jeho vek tiež pochopiteľne. Nie je to pekné, že tá oklamal, ale neboj, deti v jeho veku taketo to drobné klamstvá skúšajú. A ako si sa zachovala? Poslala .si ho s tými psami alebo si išla ty?

maximilie
10. dec 2020

@19misiatko93 asi? Nevieš či chodí alebo nie? Prečo si mu niečo sľubovala za jednotky? Pochvala by mala stačiť. Učí sa pre svoju budúcnosť, nie pre teba. UPS... Asi by bolo fakt dobre chodiť k psychologicke nech skúsite spolu prísť na to, kde robíš chybu

19misiatko93
autor
10. dec 2020

@maximilie ano poslala som ho a išiel nakoniec on. Nerobila by som z toho klamstva takú vedu vieme aké sú deti. Ale on plače ze v škole si vymýšľajú všetci deti v triede druzine na chodbe učiteľka vychovávatelka riaditeľka co uz mi príde prehnane a ako mu mam veriť ked klame aj doma. No nezvyknem ho odmeňovať za známky lebo učí sa dobre fakt som len chcela za posledné týždne co ho stále hresim za správanie v škole ho nejak pochváliť motivovať ze je šikovný nech nepočúva na seba len aký je zlý a podobne

kubkovamama
10. dec 2020

@19misiatko93 ahoj.U nás niečo podobné,až na to,že teda mám už pubertaka a tvoj sa chová ako riadny pubiš tiež.Vulgarizmy smerom k učiteľke padli od neho síce iba dvakrát,ale tak som bola vytocena do nepríčetnosti a prinútila som ho sa jej ospravedlniť, samozrejme,že to nebolo úprimne od neho.Chodili sme do CpppaP 3.rocnik,ale to mal problémy s motorikou a následne pomalostou v škole,inak sa učil výborne a bol veľmi tichý.Potom nastalo obdobie,že sa viac stretáva s ex(10r rozvedená a ex záujem viac nejavil ako javil).A chovanie sa rapídne zhoršilo.Ex mu je tiež veľmi zlým vzorom,dovolené je všetko,žiadna hygiena,žiadne povinnosti,žiadna škola.Ex má obrovské dlhy+záznamy na polícii+alkohol,no to sa ako tak drží aspoň keď je tam syn.Vulgarizmy detto.A nepoteším ťa,neporadia si ak je toto dôvod.Ten druhý vždy bude lepší,nech sa aj roztrhas.Zas navštevujeme Cppp,no už teraz tuším,že výsledok aj tak žiaden,predtým sociálka,že čo sa mi akože nepáči na prostredí u ex,nech do toho nezasahujem,že to je jeho výchova a jeho čas s malým a mám to rešpektovat.Napriek tomu,že evidentne to decku ubližuje.Moj manžel je láskavý,venuje sa mu,chce ho trochu na,praviť a viesť správnym smerom,snaží sa až ho sama brzdim,že to proste mrha energiou.Tiez bolo pokarhanie,pred týždňom mu volal osobne riaditeľ,,nech sa už zmobilizuje konečne,no všetko ako hrach na stenu.A to je o dosť starší ako tvoj a už by mal mať svoj rozum a charakter.Je mi z toho smutno,ale ak sa dieťa časom samé nepouci..ide zlým smerom a ak padne na hubu,je mi ľúto, ale už nech si to vyžerie,lebo my v rodine robíme preňho čo len môžme a keď to chalan nechce,odmieta,tak smola

maximilie
10. dec 2020

@19misiatko93 no presne o tom som písala v prvom príspevku.... Presne takto plakal aj známej syn a prisahal , že on to nebol -niekolko krát. Časom sa už aj rodičia spoja proti tebe a synovi, počkajú si ťa niekde pred školou a poriadne si ťa ,,podajú" lebo na chodbe drgol Aničku! Niekedy spadne nástenka sama od seba, lebo povolí klinček, ale automaticky to padne na tvojho syna. Toto už je veľmi zle a úprimne ma štve že to takto chodí na školách. Zaskatulkovany chlapec ktorý svojím prospechom to môže ďaleko dosiahnuť, ale urobia z neho obyčajného grazla.
Možno by si už vedela odhaliť kedy klame a kedy nie. Skús ho nejak presvedčiť, že ak budeš vedieť pravdu, bude to pre neho lepšie. ... Neviem. Ale určite niečo treba zmeniť ak toto doteraz nepomáhalo. No my tu na MK ti asi veľmi nepomôžem, naozaj skús psychologickú, hoc aj bez syna. Aby tebe pomohla, čo máš robiť a čo máš zmenit

viki128
10. dec 2020

Toto by som neriešila bitkou.. Jedine stratí rešpekt aj k tebe.. No podľa mňa skúsiť tresty? Vždy keď niečo vyvedie tak za každú vec napríklad týždeň bez PC.. Alebo čo rád robí.. Keď pri tebe je vždy dobrý tak to by si s ním mala poradiť skôr vychovávateľka v škole alebo výchovný poradca..

19misiatko93
autor
10. dec 2020

@kubkovamama ano presne aj my to tak mame ex je totálny debil. Pije a o jeho povahe ani nehovorím. Nadáva pred malým no proste sa chová ako idiot. Ci tam maly je alebo nieje. Maly ho ma rad preto mu nezakazujem tam chodiť ale viem ze mu dáva zlý príklad. Co sa učenia týka povedal mi od prvého ročníka ze sa snim učiť nebude nikdy sa mu nejak extra nevenuje ale proste záujem tam je aj keď nič nerobia😡ja chápem ze je to ťažké na decku psychiku ked to medzi rodičmi takto dopadne. Je to 6rokov čo žijem od neho preč žijem sama a synovi som vysvetlila aj prečo. Bohužiaľ mal reči prednom typu ze on ma ma rad a ja som vsetko pokazila. No IQ žiadne.
@maximilie presne toto mu ale stále vysvetľujem ze ked nanho zásadnú uz to bude zle a bude sa to snim vliect a ked sa nieco stane hned bude nanho zle. No porozprávali sme sa dúfam ze uz to bude lepšie. Mne pripadá ze on nemá rád od malička deti. Chodili sme už kade kde ale len lieky doňho pchali a to nechcem. Dali mu diagnozu adhd aj porucha správania. Ale nejaké špeciálne neurologicke vyšetrenia sme neabsolvovali. Bude mať 10rokov ale teda mam pocit ze uz je v puberte. No pytala som sa ho ci ho niečo trápi a ak áno aby mi vždy všetko povedal

19misiatko93
autor
10. dec 2020

@viki128 týmto si prechádzame ja uz som co sa trestov týka skúšala uplne vsetko

pribinak
10. dec 2020

Však sa nakontaktuj na školského psychológa a nech začne chodiť opäť. Začni chodiť aj ty k tomu škol.psychologovi, dohodnite sa na jednotnom postupe ako s ním komunikovat.

Druha vec. Odkiaľ má tie vulgarizmi? Počuje teba nadávať? Otec? Nejaký kamarát?

ninusa221
10. dec 2020

Kamaratkina mala bola taka ista len ona robila cirkus učitelke a potom si na nu tak zasadli že ju preložila na druhu školu a už je dobre 😊 a tiež vtedy bola 4.

kubkovamama
10. dec 2020

@19misiatko93 malý sa ti už zrejme zdôverovat nebude ak to predtým robil.Uz len z dôvodu nástupu puberty a bohužiaľ preto,že je už zrejme sám presvedčený,že prečo by mal,ty si proste tá horšia matka,tá čo mu dáva najavo ak niečo nerobí správne.Nasa psychologička to vysvetľovala tak,že u rozvedenych rodičov to býva často,že syn čím je starší tym je vo väčšej opozícii voči matke ako žene (ženám ako takým,môjmu vadia aj spolužiačky,sestra,učiteľky preňho nie sú autorita ako učitelia) a lojalnejsi voči tatkovi nech by bol akýkoľvek.A zvlášť,ak od exa počul niečo negatívne na tvoju adresu,tomu dieťaťu to potom v podstate vyhovuje celý ten stav napriek tomu,že je nervózne,v strese,konštruujú sa diagnózy,chalan to potom ako by otočí,že veď ty za všetko môžeš a preto som taký.Tvoj uZ je dosť veľký a myslím,že si to aj dobre uvedomuje.Len s tym nevie pracovať.Mne syn raz povedal,že čo sa čudujem,že za to môžem ja
🤷 A je blbá doba.To k tomu prispieva.Mobil,net,nereálne prežívanie,sprostá korona do toho,decká nemajú krúžky, činnosti..môjmu aj to veľmi neprispieva.Predtym aktívne športoval,musela som ho do toho tlačiť,ale aj to-exovi sa to nepáčilo,že ho NUTIM a podobne drísty,no chalan sa aspoň vyburil,doma bol kľud a v škole tiež.Ak máš možnosť,buď s ním čo najviac vonku,nech sa hýbe,behá,výlety,je to teraz ťažké niekam chodiť,no aspoň niečo.Mojho už nepresvedcim,nepôjde a nespraví,ale tvoj možno ešte sa chytí

mpg
10. dec 2020

@19misiatko93 Dalo by sa povedať, že deti robia to, čo vidia a počujú u rodičov, keď jeho otec nadáva, osvojil si to aj on. Možno by už v jeho veku mohol pochopiť vysvetlenia, že takéto výrazy sa v škole nepoužívajú a ako sám vidí bude mať z toho zle. Niekedy sa nájde aj v triede spolužiak, ktorý vie poriadne nadávať . Ale treba mu vysvetľovať, aby sa nedal ovplyvňovať takými ľudmi a odmeňovať ho za dobré správanie, nie za dobré známky.
Ani biť deti nie je dobre, lebo aj to si osvoja a aj oni sa budú brániť bitím.

19misiatko93
autor
10. dec 2020

Ano jasne počuje to unho a určite aj inde ale presne to mu stále vysvetľujem ze v škole sa to nesmie a ze ani jemu by sa nepáčilo keby mu niekto nadaval a ze duplom si to nemôže dovoliť na dospelých a ešte aj v škole 🤦‍♀️my máme práveže pekný vzťah nieje nejak zatiaľ spracovaný proti mne aj keď ocko sa o to snažil. No veľa sa snim výpravam a vysvetľujem mu toto

solemami
10. dec 2020

skus formou odmeny - ak budes v skole posluchat a nebudu telefonaty ze si zase nieco neslusne povedal - tak na konci tyzdna pojdeme do kina, budeme nieco spolu robit co ty rozhodnes. proste aby videl ze za to dobre dostane dobre. alebo body- za kazdy den ked "sa nic nedialo" dostane body a ked nazbiera urcity pocet tak mozno ze si moze nieco kupit.
proste nieco co by si vedela ze ho to bude motivovat

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solemami
10. dec 2020

viem ze je to tazke, ale opakovat a opakovat a dufat ze v tej hlave tie tvoje priklady ostanu namiesto toho co vidi u otca

stela1996
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
10. dec 2020

@19misiatko93 Ak má tvoj syn vo štvrtom ročníku 57 kg, zrejme bude obézny. Zisti, či z toho titulu nie je v triede šikanovaný a to, ako sa správa, môže byť jeho obranný mechanizmus.