Vstup do školy - prváci

17. sep 2024

Ahojte prosím vás vy vašich prváčikov odprevadzate ráno k triede alebo len po dvere skoly a odtiaľ už idú sami do šatne a potom do triedy? Pýtam sa preto lebo nám rodicom od zajtra škola zakázala.rano vstup do budovy ..

nika23t
17. sep 2024

A načo Ta do budovy? Máš prvaka, snáď sa vie sam prezut ci prezliecť. Musia sa učiť samostatnosti. My sme vôbec do školy nemohli vstupovať. Prvý deň a koniec. Ráno ich čakala triedna pri skrinkách, a nasmerovala ich prvé dni. To si robila teraz Ty. Nemaj stres, dieťa to zvládne úplne v pohode.

januska12323
17. sep 2024

Chcela by som vidieť prváka, ktorý sa ani za dva týždne nenaučil trafiť do triedy. Taký by asi nepatril do školy, nie?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. sep 2024

@nika23t ich tam rano nikto nečaká učiteľka je v triede

nika23t
17. sep 2024

Ved je už skolak! On vie, kam ma ísť.

nikaeli
17. sep 2024

S rodičom chodili deti iba prvý týždeň. Na krku mali zavesené sovičky s menom a triedou, ak by sa stratili. Môjmu sa to aj stalo, doma som ho inštruovala, aby sa nezľakol a poprosil o pomoc starších. Ráno ho odprevadím k vrátnici. Do šatne a do triedy ide sám. Poobede zazvoním na vrátnici, p.vychovávateľka ho pošle, ide sám do šatne a potom ku mne. Poniektorí rodičia dokonca čakajú pred školou. Trošku jej dôveruj, naučí sa. Aj tašku nosiť. Všetci ju majú pod zadkom a vyše hlavy, nielen tvoja 🙂 a na chodbách je určite zabezpečený dozor.

anjelicek26
17. sep 2024

Skolakov sme nevyprevadzali do triedy nikdy... prvy den im ucitelka ukazala, kam maju ist, druhy den sli uz sami... trosku dietatu doveruj... ked nebude vediet kade - spyta sa...

sabina_pekar
17. sep 2024
Používateľ sabina_pekar je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sabina_pekar.

detičky to zvládnu, chápem vaše obavy, Držte sa 🙂

dzina007
17. sep 2024

ver tomu ze to zvladne... pocas covidu sme deti mohli odprevadit k brane skoly... k budove a na druhe poschodie do satne uz museli od druheho dna sami. prvaci su uz velkaci. 🙂 neboj nic

danyelia
17. sep 2024

Ahoj, my ako rodičia sme mohli chodiť do triedy len prvý týždeň (plus nosili sme krabice s výtvarnou, vrecúška s telesnou, platili poplatky-tak aj kvôli tomu...) Pár dní som s ním chodila ja pred budovu školy, do triedy v pohode trafil, aj sa zvládol prezuť a zamknúť si veci do skrinky (a taký bol na to pyšný, že to sám dokáže 😄). Teraz chodí do školy s bratom piatakom sám (školu máme 3 minúty od bloku) - ten ho odprevádzal až pred triedu, teraz posledné dni chodí do triedy sám...

belllinka
17. sep 2024

Za posledné dva dni uz tretia takato tema 😀 To fakt mate potrebu, byt stale tym deckam za zadkom? My sme isli do triedy akurat prvy den na privitanie a od druheho dna chodili same a nikto sa nestratil.

ukgirls
17. sep 2024

nakresli mu mapu,daj kmpas popripade hodinky s gps a google mapami a iste trafi kam ma ..

barka1
17. sep 2024

@belllinka presne tak. Velmi neschopné budu tie deti, ak ich mamy neprestanu vodit vsade za ručičku 🤦🏻‍♀️

tamky123
17. sep 2024

Ja ťa chápem a hej, aj my sme to tak mali. Musia sa naučiť samostatnosti.

kikulienkadd
17. sep 2024

Ahoj,v škole, v triede sme boli len 1.školský deň. Od druhého dňa deti čakala pre vstupom do školy pani učiteľka (trvalo to 4 dni). Naučila ich,kde sú šatne,kadiaľ pôjdu do triedy. Rodičia nemajú dôvod vstupovať do budovy, len po zvonček na vyzdvihnutie detí vo vestibule školy. Neboj,dieťa všetko zvládne,syn mi už rozpráva ako sa pohybujú po škole, kde čo majú-vysvetľuje mi to.

triana
17. sep 2024

@januska12323 trošku silné slová ale sú aj deti ktoré to so zdravotným oslabením nezvládajú a do školy chodia. Prečo by mali byť podľa vás nehodiace sa do školy.

triana
17. sep 2024

Moje sú pripravkarky v špeciálnej škole a tiež už budú chodiť samé 😊 v podstate aj keď som mohla tak som tam bola zbytočná lebo tak či tak som iba čakala kedy sa prezuju a rozlúčili sme sa. Jednej treba trochu pomôcť ale je tam učiteľka a tá na ňu bez problémov dozrie. Nebojte sa deti to zvládnu ľavou zadnou a sú už veľké 😉

gab1sol
17. sep 2024

Prvý týždeň sme mohli ísť až do triedy. V utorok som ju naviedla, kam má ísť a čo má robiť (prezuť sa, odložiť veci na miesto,…). Od stredy som už išla za ňou, sama vedela, kam má ísť a čo má robiť. Teraz už chodí sama. Odprevadím ju ku dverám školy a rozlúčim sa. To je všetko.

euka210
17. sep 2024

U nas su povolene tak 2t ze moze rodic do satne ci triedy, ked bolo treba doniest kopec veci na taku Vv. Inak ucka bola rano v satni a pomahala detom...aj ine dozorujuce pomahaju, takze sa nemusis bat, dieta to zvladne.
Najtazsie je prve...o dalsie sa uz rano staral starsi surodenec 😁

dory11
18. sep 2024

Nemyslím že tu nájdeš extra pochopenie .
Ale chápem ta skús sa spitat ako to je čo ja viem nebola som už žiačkou zs v vcase covidu ale do budovu školy ma pustili vždy v Tom čase som bola študentka strednej školy a to som mala sestru na druhom stupni ale vždy ma naznou pustili nikdy nebol problém.

mimikarol
18. sep 2024

Moja dcéra bola 1vacka v čase korony. Takže sme mali vstup do školy zakázaný od začiatku školského roka

andreatytler
18. sep 2024

Tu kde zijem chodia deti do skoly ako 4 rocne. Volaju to Kindergarten (v preklade skolka) ale je to trieda normalne v skole a deti sa ucia pisat, citat, pocitat. Rodicia dieta privedu k vchodvym dveram, kde ho prevezme ucitelka a to od prveho dna. Rodic nikdy do skoly s dietatom nejde.

rachel36a
18. sep 2024

Preboha...ďalšia...nie nechodia odprevadzat rodicua deti do triedy vôbec...prvy týždeň mohli rodicia do šatne a odtiaľ išli deti samé...nik ich nikde nečakal...co by si robila v case covidu keď rodicia nemohli do školy vôbec...zaviedla som pred školu a odtiaľ išiel od prvého dňa sám...

monika4487
18. sep 2024

Od troch rokov iba k branke skolky a skoly (ak neprisla sprava, ze je potrebne nieco poriesit). Potom uz sa musia o seba postarat sami. A robia tu to tak vsetci. Samozrejme je tam druzinar, ktory mu pomoze ak sa mu napriklad zasekne zips na bunde. Ale normalne veci ako vyzliest, prezliest a ak prideme bicyklom, dat helmu na stojan na to urceny a ist za ostanymi detmi musia ist sami.

lenka.25
18. sep 2024

Do školy sme mohli ísť iba prvý deň . Nevidím dôvod odprevádzal dieťa do triedy

januska12323
19. sep 2024

@triana deti, ktoré majú zdravotný hendikep pomoc potrebujú a aj dostanú, autorka ale nepíše o žiadnom postihnutí

triana
19. sep 2024

@januska12323 áno a ja som len narážala na váš komentár ktorý ste napísali dosť všeobecne. Preto moja reakcia

nurielka
20. sep 2024

Iba prvý týždeň mohli ísť rodičia dnu, do šatne aj do triedy(týkalo sa to prváčikov), druhý týždeň ani do šatne, len po bránu školy. z toho týždňa moje dieťa chýbalo štvrtok, piatok. Ďalší pondelok bola láskavá pani na vrátnici a ukázala jej kde sú šatne a potom kde sa ide do rannej družiny, lebo si nebola ešte úplne istá. Žiadny problém, rýchlo to zbehlo, sú už veľkí..